- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
- Konu Sahibi ImTheDevil
Boşanma aşamasındayım diyebiliriz uzun bir süredir yalnız yaşıyorum (pskikolojik olarak aman boşanıyorum da aman kafasında değilim normal seyreden bir hayatım var çocuğum yok)
Evet tramvatik bir olay yaşadı fakat psikolojik olarak o da aşırı etkilenmiş değil bunu kendisi de söylüyor artı önümüzdeki hafta için ergen psikoloji alanında öneriler aldığım bir dr dan randevumuz var
Travmatik durum yaşanıldiginda distan göstermese de iç dünyasında sorun yaşayabilir psikolog/ psikiyatrist desteği almanız doğru olacaktır. Sana da gerekli yönlendirmeleri yaparlar zaten uzmanlar.
Onun dışında uykuya doyamama sebebi fizyolojik de olabilir. Örneğin burnuyla ilgili bir sorun varsa da uykularini etkiler.
Aroma terapi ile kaliteli uyku düzeni kurmaya yardımcı olabilirsiniz belki. Açıkçası denemedim ama faydası olacağını düşünüyorum. İnstagramda art de huile sayfasını inceleyebilirsin. Pek çok bayi eczaneleri de var. Konuyla ilgili en yakın bayi eczaneyle görüşüp bilgi alabilirsin.
Ergenlerle ilgili bazı bildiklerimi aktarmak istiyorum:
1. Ergenler hormonal değişimler yüzünden inişli çıkışlı ruh halindedir. Öncelikle bunun geçici dönem olduğunu unutmayın. Yaptığı hatalar varsa, saçmalıyorsa, bunlar sonsuza kadar surmeyecek. Sabırlı olmaya çalışın. Evet hata yapacaklar (hepimiz ergen olduk ve hatalar yaptık) siz sadece geri dönülmez bir hata yapmamasina gayret edin...
2. Ergenler kendi kişiliğini bulmaya çalışmaktadır. Aslında kendisi de kendisini tam olarak tanımaz o yüzden pek çok farklı şeye yönelebilir. Her şeyi denemek isteyebilir. En güzel şekilde rehber olmalısınız.
3. Ergenler ne kadar çok çatışsa da, büyüklere karşı dik başlı olsa da aslında sınır arayışındadır. Sınırsız olmak istiyor gibi görünseler de sınırlar onları güvende tutar. Ergenlerin en temel ihtiyaçlarından biri de güven duygusudur. Güvende olduğunu hissettirin.
4. Ergenler için en önemli şeylerden biri de arkadaşlarıdır. Alışma sürecine arkadaslarini da dahil edin.
Ben senin bu süreci en az hasarla atlatacagina inanıyorum. Şu konuyu açman bile ne kadar özenli bir abla olduğunun göstergesi