son beş yıldır falan şu "osmanınlının torunlarınız" lafına neden vurgu yapılıyor anlamıyorum, tamam torunuyuz sevelim sayalım analım, tarihimizi unutmayalım da,
bu abartılı, şaşalı vurgular neyin nesi, sebeb?:26:
bir taraftan cumhuriyetin kuruluşu itibarsızlaştırılmaya çalışılırken hem de
Nedense kimse Atatürkün torunlarıyız demiyor, Atatürükün övüldüğüne şahit olmuyoruz hiç
kanuni,fatihte tek başına savaşmıştı buna göre.Bir şey okumuştum ne kadar da doğruydu, tam kelimeleriyle aktaramayacağım ama şöyle diyordu: Hep söylenir ya Kanuni fethetti, Fatih fethetti vs. diye, ama örneğin Kurtuluş Savaşı'ndaki başarısından dolayı Atatürk övüldüğünde bazılarından gelen yanıt: "Atatürk sanki tek başına savaştı"
Kimin torunu oluyor o zaman?yok sanmıyorum öyle olsaydı bi arpa boyu yol alırlardı . bu habire geriliyor . biraz daha düşün kimin torunu olduğunu bulursun. çok uzaklara gitme .
kanuni,fatihte tek başına savaşmıştı buna göre.
ve çokta işi biliyor. kendi kitlesinin tepkisinide az önce gördük.Evet aynen öyle.
İşte burada Emin Çölaşan'ın anlayamadığı şey şu ki Erdoğan yurt dışındaki itibarı zerre düşünmüyor. Bu konuşmaları orada yapıyor da olsa aslında BURAYA yapıyor. Osmanlı torunuyuz helal sana başbakanım işte gösterdin onlara günlerini diyecek kitle onun için önemli olan. Avusturyalı birisi çıksa dese ki ne saçmalıyorsun sen, onun hiiç umrunda olmaz. Çünkü onun derdi BURAYLA. Mesajı Avusturya'ya değil, kendi kitlesine.
ve çokta işi biliyor. kendi kitlesinin tepkisinide az önce gördük.
neyse.
Bir şey okumuştum ne kadar da doğruydu, tam kelimeleriyle aktaramayacağım ama şöyle diyordu: Hep söylenir ya Kanuni fethetti, Fatih fethetti vs. diye, ama örneğin Kurtuluş Savaşı'ndaki başarısından dolayı Atatürk övüldüğünde bazılarından gelen yanıt: "Atatürk sanki tek başına savaştı"
benim biraz karışık. dağıstan, beyaz rus bulgar göçmeni,istanbullu vs. torun sayılırmıyım ki:)Torun olmak enteresan bişey zaten yaw, geçen aylarda ailemizin geçmişini araştırdım, oğuzların iğdir boyundanmışız, bu durumda ben iğdirlerin torunumuyumilk insana kadar gider
işte bu sıkı savunmalar karşısında ne yapacağımı bilemiyorum elim ayağım bağlanıyor
benim biraz karışık. dağıstan, beyaz rus bulgar göçmeni,istanbullu vs. torun sayılırmıyım ki:)
yok. mantık aramayacaksın. bu konudan sonra mantık aramamak gerektiğine kanaat ettim ben.Ben cidden çaresiz hissediyorum çünkü bu tarz tepkiler karşısında vereceğim hiçbir cevabın, ne kadar mantıklı da olsa bir anlamı olmadığını çok iyi biliyorumAma artık alıştım sanırım. Dediğim gibi bunlardaki hep aynı taktik. Ezberledim şahsen :120:
zaten osmanlı sadece Türklerden oluşmuyorki. kozmopolit yapısı. karışık yani.geçen bi caps görmüştüm olayı çok güzel özetleyen, iki resim vardı, osmanlı torunu denince zannedilen, ama gerçekte olan tarzı
gerçekte olan gayet şık, lüks, sosyetik görünüşlü bir gruptu, istanbulluk varsa onların torunu olma ihtimalin var yani:13:
bizim kökenimiz yörük olduğundan o gruba girmiyorum tabii, saraylı değiliz anlayacağın
Asıl torun sensin oky...Bütün Osmanlı padişahlarının annesi rus,macar,bulgar,vs. asıllı olduğundan Osmanlı torunu olmaya daha yakınsınbenim biraz karışık. dağıstan, beyaz rus bulgar göçmeni,istanbullu vs. torun sayılırmıyım ki:)
benim anne tarafından dedem sarayda görevliymiş. dekorasyon işlerinin başıymış. ucundan torunu olabilirmiyim ki. kabul olabülür mü.geçen bi caps görmüştüm olayı çok güzel özetleyen, iki resim vardı, osmanlı torunu denince zannedilen, ama gerçekte olan tarzı
gerçekte olan gayet şık, lüks, sosyetik görünüşlü bir gruptu, istanbulluk varsa onların torunu olma ihtimalin var yani:13:
bizim kökenimiz yörük olduğundan o gruba girmiyorum tabii, saraylı değiliz anlayacağın
hah. o zaman yırttık deseneAsıl torun sensin oky...Bütün Osmanlı padişahlarının annesi rus,macar,bulgar,vs. asıllı olduğundan Osmanlı torunu olmaya daha yakınsın
zaten osmanlı sadece Türklerden oluşmuyorki. kozmopolit yapısı. karışık yani.
bunun için halkına bakmayada gerek yok. padişahların annelerine bakmak yeter.
o mevzulara girersek konu kapanırkesinlike haklısın bir de o boyutu var,
şimdi sen Türk deyince, Türklüğünde itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı aklıma geldi, neyse çok derin mevuzlara girmeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?