olay o değil pembe. olay avusturyaya laf sokarken verdiği isimlerin onlar tarafından geri püskürtülmesi, yenilmesi.emin kuyruk acısı derin. ecdadımız 7 cihana hakim olmuş. 700 sene yönetmeşler . biz onların torunuzuyuz siz kimin torunusunuz merak ettim
olay o değil pembe. olay avusturyaya laf sokarken verdiği isimlerin onlar tarafından geri püskürtülmesi, yenilmesi.
isim verecekse bari fatih falan deseydi.
ilber ortaylının capsleri canlandı gözümde
off pembe iyi oku alamamış. alamadı,yenildiler.fatih sultan mehmet viyanaya gitmemiş neden fatih desin. yenmiş yenilmiş kanuni sultan süleyman kuşatmaya gitmiş. kanuni geldi buraları aldı demiyor ki torunuyuz diyor. mantıklı mı bu yazı sence.
aşağılamış kanuniyi resmen.
ona sormak lazim sen kimin torunusun.
fatih sultan mehmet viyanaya gitmemiş neden fatih desin. yenmiş yenilmiş kanuni sultan süleyman kuşatmaya gitmiş. kanuni geldi buraları aldı demiyor ki torunuyuz diyor. mantıklı mı bu yazı sence.
aşağılamış kanuniyi resmen.
ona sormak lazim sen kimin torunusun.
kısaca verdiği örnekler avusturyaya karşı savaşıp yenilmişler. yani bunu örnek gösteremezsin. gösterirsen adam kalkıp ee bunlar bizi ele geçirmeye kalktı. ve hepsini yendik. git tarih oku derse ben ülkem adına yerin ibine girerim. umarım demezler.
ya ben atalarımı neden inkar edeceğim. evet onların torunuyum. ama viyana kuşatmasında yenildik bunu söyledim diye torunu değilmiyim. tarih bu. ne yapabilirim. değiştireyimmi tarihi.Verilen yanıt çok klasik :) "biz onların torunuzuyuz siz kimin torunusunuz merak ettim".
Evet mantık hatası var demektense, olayı bambaşka yerlere çekip sizin atalarınızı inkar ettiğinize kadar getirirler konuyu
Nasıl? İyi taktik değil mi?
Verilen yanıt çok klasik :) "biz onların torunuzuyuz siz kimin torunusunuz merak ettim".
Evet mantık hatası var demektense, olayı bambaşka yerlere çekip sizin atalarınızı inkar ettiğinize kadar getirirler konuyu
Nasıl? İyi taktik değil mi?
III. Jan Sobieski
Von Starhemberg
Bunlardan birinin torunu olabilir
Herkes birer torundur.
yok sanmıyorum öyle olsaydı bi arpa boyu yol alırlardı . bu habire geriliyor . biraz daha düşün kimin torunu olduğunu bulursun. çok uzaklara gitme .
son beş yıldır falan şu "osmanınlının torunlarınız" lafına neden vurgu yapılıyor anlamıyorum, tamam torunuyuz sevelim sayalım analım, tarihimizi unutmayalım da,
bu abartılı, şaşalı vurgular neyin nesi, sebeb?:26:
bir taraftan cumhuriyetin kuruluşu itibarsızlaştırılmaya çalışılırken hem de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?