Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı reklam filmine yasak

Ozgee_34

FİNANCE MANAGER
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
4.859
997
178
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim reklamı iptal edildi, YSK'ya başvuran MHP kararı aldıran parti oldu.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamdan itibaren yayınlanmaya başlayan Cumhurbaşkanlığı seçim reklamı YSK tarafından yasaklandı.
MHP'den Erdoğan'ın reklamı için flaş başvuru

MHP, avukat Kürşat Ergün'ün imzasıyla YSK'ya reklam filmiyle ilgili şikayet başvurusunda bulunmuştu. YSK az önce Cumhurbaşkanlığı forsuyla çekilen reklamı için kararını verdi.

YSK, MHP'nin yaptığı başvuruyu yerinde bularak Erdoğan'ın yeni reklam filminin yayından kaldırılmasına karar verdi.

Reklamın yasaklanmasının sebebi ise sanıldığı gibi Cumhurbaşkanlığı forsu olmadı. YSK'nın gerekçesi reklamda ezan ve dua eden kadın figürünün kullanılması oldu.

MHP temsilcisi Avukat Kürşat Ergün imzasıyla YSK'ya yapılan başvuru dilekçesinde şu ifadeler yer almıştı;

"298 Sayılı yasanın Propaganda yayınlarına ilişkin yasaklar başlıklı 58. Maddesinin birinci
fıkrasında “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulunması yasaktır.” denilmektedir.

(...) Yüksek Kurulunuzun konu ile ilgili genelgesi ile başta 19.03.2014 tarih ve 815 sayılı kararı
olmak üzere geçmiş kararlarında dini hissiyatı istismar etmek maksatlı propaganda yapılamayacağı
açıkça yer almaktadır.

Buna göre;

Yukarıda belirtilen tüm bu düzenlemeler ışığında; Aday Recep Tayyip Erdoğan lehine hazırlanan ve hali hazırda tüm televizyon ve radyolarda yayında olan reklam filminde ezan sesine ve dua eden kadın görüntüsüne yer veriliyor olması belirtilen hüküm ve Kurulunuz kararlarına açıkça aykırılık içerdiğinden ilgili reklam filminin yasaklanması yönünde karar alınmasını Yüksek Kurulunuzdan saygılarımla arz ederim. "

reklama gerek yok aga

Tralaylaylay

Sukur biri adaleti yerine getirmis. Biz soyleyince suclu oluyoruz

Gerci karari vereni isinden alirlar, surerler kesin. Yazik.

Bencede kararı alanın yeni görev yeri hazırlanmıştır bile ..
Ama şükür ki yürekli cesur insanlar azda olsa hala kalmış.
Sonuç olarak ülke'de Erdoğan Anayasası yürütülüyor, o ne derse o oluyor.
Buna rağmen kaldırılmasını onaylayan YSK görevlisi her kimse helal olsun valla :128:

Simdi birileri cok sevindiniz diyecek ama tabii ki sevindik bu haber hala herkesi tamamen emrine alamadiginin ve adaletin oldugunun, ona karsi durabilecek insanlar oldugunun gostergesidir..

ben anlamıyorum anlayamıyorum

bi başka konuda 18 milyon fazla oy pusulası

bunu da yapan ysk değil mi ???

Simdi birileri cok sevindiniz diyecek ama tabii ki sevindik bu haber hala herkesi tamamen emrine alamadiginin ve adaletin oldugunun, ona karsi durabilecek insanlar oldugunun gostergesidir..

Kesinlikle.
Asıl sevindiğimiz nokta reklamın kaldırılması değil, bunu kaldırtacak cesur insanların bunca dayatma baskı ve cezalara rağmen hala var olduğunu bilmektir asıl bizleri mutlu eden ...

Ne demek istediğinizi anlayamadım? :44:

Yani diyor ki az once ysknin fazladan 18 milyon fazla oy pusulasi basmasina tepki gostermistiniz. (Ben aksine hak vermistim yskya) bence hata su ki bir kurumu her zaman desteklemek ya da reddetmek zorunda degiliz ayni bir insanin her yaptigina dogru demek zorunda olmadigimiz gibi...

Öyle tabiki, ben yeri geliyor siyasi parti liderimin dahi bazı düşünlerine katılmadığım zamanlar oluyor.
Hiç bir kurum yada kuruluşun sempatizanı değilim.
Elbette değer ve düşüncelerime uymayan bir durumda karşı çıkabilirim, çıkmalıyızda.

Valla ben parti islerini baykaldan sonra biraktim acikca soyluyorum yani ama yine yonumuz fikrimiz belli tabi .

ben anlamıyorum anlayamıyorum

bi başka konuda 18 milyon fazla oy pusulası

bunu da yapan ysk değil mi ???

Yani bir kurumun bir kararini olumlu bulduysak artik onu elestiremez miyiz? Taraftir miyiz biz? Dogruya dogru yanlisa yanlis demesini biliyoruz cok sukur.

yok elbette

ben diyorumki

hani hükümete bağlı ysk

bi oyun var deniyorya o yüzden dedim

hükümet yalakası olan bi kurum bu reklmı kaldırmazdı dimi

yani 18 milyon fazla pusulanın hesabının sorulması gereken kişi yada kurum erdoğan değil

ki diğer konuda bi çok kişi dalga geçti hatta sordum cevap alamadım

çok bilgi sahibi değilim çünkü hatta hiç bilgi sahibi değilim sorguluyorum ve öğrenmeye çalışıyorum

Yani bir kurumun bir kararini olumlu bulduysak artik onu elestiremez miyiz? Taraftir miyiz biz? Dogruya dogru yanlisa yanlis demesini biliyoruz cok sukur.

yok estağfurllah elbetteki eleştirebilirde
onaylayabilisinizde

ben mesela TAYYİP ERDOĞAN I çok seviyorum

ama yeri gediğinde bu neden böyle bunu yapmasının sebebi ne vb.eleştiriyorum
e ama ne yapıyosun sen diyorum yok artıkkk diyorum

ama o konuda üstüne basa basa söylüyorum o konuya cevap atan arkadaşlar dürekt hükümete daldınız

kurumu değil erdoğanı eleştirdiniz
yanlış mıyım ?

Koltuğu yine dönerlimiymiş gördünüz mü nasılmış ? nasılmışş

bizim burada elinde bayrak olan bir mehmetcik anıtımız. vardı.kısa süre önce onu kaldırdılar yerine başka bir şey koydular.tabii pek çok kişi tepki gösterdi aslında biz kaldırmadık,ikisini de kullanacağız diyerek mehmetcik heykelini de bir tarafa iliştirdiler ama o kadar belli ki emanet olduğu.eminim kısa süre sonra tekrar kaldırılacak.sadece göstermelik yapıldı.
şu anda da ülkemizde bazı şeyler göstermelik yapılıyor bana göre

Bu halk en rahat din ile uyutuluyo. Oy verenlerin de tepki vermesi lazimdi bence, zira din ve siyaset birbirinden ayrilali yillar oldu.

Ben dini bu kadar dillendiren insanlardan hep korkmusumdur reklam filmi bile kafadan elemem icin sebepti zaten.

Canım bu ülkede, TÜRK kelimesi ırkçılık olarak nitelendiriliyor, bu zihniyette yürütülen bir siyasetin Mehmetçik heykelini kaldırtacak kadar nankör olmaları beni hiç şaşırtmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…