O kadar başvurup yurt çıkmayan bundan dolayı parası yetişmediği halde evde ya da pansiyonda kalan öğrencileri düşünsün önce başbakan.
Çıkar uğruna ancak bu kadar harcanır ülke.
bi de yeni yurtları yapmaya bu olaydan sonra başlamışlar
bi sürü yurt yapılacakmış
ben ilk gittiğimde ne kadar sıkıntı çekmiştim eskişehirde
gidip pahalı yerlere bi sürü para ödeniyo ilk etapta bilmiyosun çünkü uygun yerleri sonrdan arkadaş bulup ev tutuyosun
yurt bi yıl sonra çıkmıştı bana
daha önceden yapılması gerekiyodu bunların
Ben de ilk gittiğimde 250. yedeklerdeydim. hemen çıkmıştı bana
ama çıkmayıp da o yurtta misafir olarak kalıyordu bir sürü öğrenci ve aylık para 500 gibi bir miktar ediyordu onlara, asil olanların 3 ayda ortalama 300 ödediği yurt..
bu insanlara yazık değil miydi diye sorarlar adama işte.
şimdi haberlerde izledim
bakan Kılıç buna yönelik bizi arasınlar diye numara bile vermiş
numara da 441 19 61
Ne güzel valla... Yurda girememis ögrencilerin hakkini yemek degil midir bu? Yedek listesinde bekleyen ögrenciler ne olacak? Peki zaten giremez diye o listelerden silinenler ne olacak?
Böyle bir haksizlik görülmüs müdür ya?
Saçmalıktan baka birşey değil, göz göre göre kul hakkı yemeye devam ediyorlar
Herseyi gectim en anlamlandiramadigim da bu, artik "kul hakki yemek" acik acik ifsa edilir de oldu ama nedense sadece hakki yenenler farkinda.
Yakın çevremde çocukları cemaat okullarında okuyan , cemaat yurt ya da evlerinde kalan çok kişi var . Bu konularda örnek verebilecek kadar fazla kişi tanıyorum .
Kimisi 17 Aralık sonrası bir dakika düşünmeden çocuklarını okullardan / yurtlardan aldı , kimisi cemaat tarafında kalmayı tercih etti.
Bu çocukların özellikle 18-19 yaş aralığındakilerle bu konuları zaman zaman konuştum bu süreçte . Bildiğim tek şey , hiç birisine abilerinin/ablalarının siyasi bir yönlendirme yapmadığı , evet cemaati pürü pak ilan edecek konuşmalar yapıyorlar ama siyasi tercihe yönlendirme , yönlenmiyorsa kovma ... hiç duymadım .
Eğitim sisteminin cemaat gölgesinden sıyrılmasını hangi sebeple ya da süreçte olursa olsun gerçekleşmesini canı gönülden istememle beraber , Başbakanın bahsettiği ikna odalarını en azından ben hiç duymadım diye belirteyim.
Evet bu çocuklar ve aileleri korkuyor bu bir gerçek . Şimdi önümüze istemediğimiz engeller çıkar mı diye ?Şimdi sicilimizde cemaat okulları olması bizi etkiler mi diye ?Arada kaynayacak , arada hiç bir düzenin içine girmemiş olanlar da var ama ...diğerleri için ;
Eeee , men dakka dukka !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?