• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan'da öğrencilere yurt çağrısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
6.359
1.917
248
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde cemaat yurtlarında kalan öğrencilere de değindi.

Erdoğan şunları söyledi:

Başbakan Erdoğan, konuşmasında "Anlaşılan korku dağları sardı. Sandığın rengi belli oldu. Bu paraleller korkmaya başladı. İş yerlerinde, işçilerini 'AK Parti'ye oy vermeyin' diye ikna ediyorlar. Adeta 28 Şubat'taki gibi ikna odalarını kurdular. İşyerlerinde, okullarda, yurtlarda ve dershanelerde; kızları, erkekleri ikna odalarında ikna etmeye çalışıyorlar. İkna olmazlarsa atıyorlar!" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Devlet yurtlarında boş yerleri tespit ettik. Hemen başvurun. Eğer Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında yer yoksa sizleri otellerde ağırlayacağız. Bunların zulmüne siz asla muhatap etmeyeceğiz”

milliyet

Son düzenleme:
otellerde ağırlama olayı çok abartı olmamış mı

O kadar başvurup yurt çıkmayan bundan dolayı parası yetişmediği halde evde ya da pansiyonda kalan öğrencileri düşünsün önce başbakan.
Çıkar uğruna ancak bu kadar harcanır ülke.

O kadar başvurup yurt çıkmayan bundan dolayı parası yetişmediği halde evde ya da pansiyonda kalan öğrencileri düşünsün önce başbakan.
Çıkar uğruna ancak bu kadar harcanır ülke.

bi de yeni yurtları yapmaya bu olaydan sonra başlamışlar
bi sürü yurt yapılacakmış
ben ilk gittiğimde ne kadar sıkıntı çekmiştim eskişehirde
gidip pahalı yerlere bi sürü para ödeniyo ilk etapta bilmiyosun çünkü uygun yerleri sonrdan arkadaş bulup ev tutuyosun
yurt bi yıl sonra çıkmıştı bana
daha önceden yapılması gerekiyodu bunların

bugüne kadar aklı nerdeymiş acaba
aileleler yurt çıkmadığı için ne zor şartlarda çocuklarını özel yurtlara apartlara yerleştiriyor

bi de yeni yurtları yapmaya bu olaydan sonra başlamışlar
bi sürü yurt yapılacakmış
ben ilk gittiğimde ne kadar sıkıntı çekmiştim eskişehirde
gidip pahalı yerlere bi sürü para ödeniyo ilk etapta bilmiyosun çünkü uygun yerleri sonrdan arkadaş bulup ev tutuyosun
yurt bi yıl sonra çıkmıştı bana
daha önceden yapılması gerekiyodu bunların

Ben de ilk gittiğimde 250. yedeklerdeydim. hemen çıkmıştı bana
ama çıkmayıp da o yurtta misafir olarak kalıyordu bir sürü öğrenci ve aylık para 500 gibi bir miktar ediyordu onlara, asil olanların 3 ayda ortalama 300 ödediği yurt..
bu insanlara yazık değil miydi diye sorarlar adama işte.

Ben de ilk gittiğimde 250. yedeklerdeydim. hemen çıkmıştı bana
ama çıkmayıp da o yurtta misafir olarak kalıyordu bir sürü öğrenci ve aylık para 500 gibi bir miktar ediyordu onlara, asil olanların 3 ayda ortalama 300 ödediği yurt..
bu insanlara yazık değil miydi diye sorarlar adama işte.

onlar fişte almadığı için baya bi masraf oluyodur tabi
bi de yurtlar çok kötüydü bizim gittim bi dönem kaldım sonra yurt dışına gittim zaten dönüşte de bi yıl kalıp
ev tututum sonra
küçücük oda 6 kişilik adım atacak yer yoktu
bi de ilk gidince zaten kimse bilmediği için kazıklıyolar öğrencileri özel yurt apart gbi yerlerde
ailelerin aylık 700-800 gözden çıkarması gerekiyo yazık yani

şimdi şimdi düzenliyolarmış
ranza olmayacakmış odalar az kişi olacakmış internet olacakmış
ama yeni mi akıllarına geldi 10 yıldır
illa ki birileriyle aralarının mı bozulması lazımdı
ne bileyim boş bi alan bulup site şeklinde binalar dikmek bu kadar zor olmasa gerek

Olaya bakar misiniz, dün birlikte ögrenci cekmeye calisiyorlardi o mekanlara... Daha dün ben ögrenciyken AKP`ye ver oyunu, gel cemaat evine bedava yasa diyorlardi birlikte. Simdi ne oldu? Üstelik AKP`yi elestiren arkadasimin biri de cemaat evinden atilmisti. :) Öyle bir tarif etmis ki Basbakan sanki kendileri hic kendi karsitlarini ötekilestirmiyorlar.

Bu arada durumumuz iyi olmadigi halde kardesime yurt cikmadi Basbakan. Annem babam iki ögrenci okutmakla perisan, bizimkiler cemaatci degiller, hic de olmadilar, AKP`li degiller, hic de olmadilar, olacaklarini da sanmiyorum ama onlari da otellerde agirlayabilecek misiniz? Devlet yurtlarinda o bos olan yerlere kardesim girsin olmaz mi? Olmaz tabi. Sizin niyet bellidir.

Üstelik zenginler geri ödemesiz bursu yakalarken, cebimizde 1 lira bile olmadan dolastigimiz günlerde, bize geri ödemeli cikip durdu ne hikmetse. Sonra da zengin oldugu halde o paralari yiyenlerin alisveriste aldiklari kiyafetlere, ögrenciyken gittikleri restoranlara disaridan baktik durduk. Bu konuda ne söyleyeceksiniz acaba?

Cemaat-AKP birlikteligi bozuldu, yine karli cikanlar AKP`liler oldu, var mi böyle baska bir dünya...

Yurt çıkmayan öğrencileri de otellerde ağırlasınlar o zaman.. Bu ne ya. bu nasıl bir vaat böyle..

şimdi haberlerde izledim
bakan Kılıç buna yönelik bizi arasınlar diye numara bile vermiş

numara da 441 19 61

:27:

şimdi haberlerde izledim
bakan Kılıç buna yönelik bizi arasınlar diye numara bile vermiş

numara da 441 19 61

:27:

Ne güzel valla... Yurda girememis ögrencilerin hakkini yemek degil midir bu? Yedek listesinde bekleyen ögrenciler ne olacak? Peki zaten giremez diye o listelerden silinenler ne olacak?

Böyle bir haksizlik görülmüs müdür ya?

Ne güzel valla... Yurda girememis ögrencilerin hakkini yemek degil midir bu? Yedek listesinde bekleyen ögrenciler ne olacak? Peki zaten giremez diye o listelerden silinenler ne olacak?

Böyle bir haksizlik görülmüs müdür ya?

valla onu ben de anlamadım millet aylarca bekliyo bu yurtlar için
maddi durumu kötü bi sürü insan var
madem bu kadar kolaydı herkesi alsalardı zamanında

ben mesela ilk zamanlar 900lü bi sıradaydım 1 yıl sonra almışlardı
o zamana kadar da özel bi yere gitmiştim mecbur bi sürü para ödedik küçücük yerlere

bursta çıkmamıştı zaten babam memur diye heralde kredi aldım
burs alan arkadaşlarımın maddi durumları da çok iyiydi genelde ben hiç birşey anlamadım bu işten

Son düzenleme:
Saçmalıktan baka birşey değil, göz göre göre kul hakkı yemeye devam ediyorlar:19:

Herseyi gectim en anlamlandiramadigim da bu, artik "kul hakki yemek" acik acik ifsa edilir de oldu ama nedense sadece hakki yenenler farkinda.

alan memnun satan memnun lambcım artık, soyuyorsa da bizi soyuyor size ne demişti ya bir şoför :6:

Yakın çevremde çocukları cemaat okullarında okuyan , cemaat yurt ya da evlerinde kalan çok kişi var . Bu konularda örnek verebilecek kadar fazla kişi tanıyorum .

Kimisi 17 Aralık sonrası bir dakika düşünmeden çocuklarını okullardan / yurtlardan aldı , kimisi cemaat tarafında kalmayı tercih etti.

Bu çocukların özellikle 18-19 yaş aralığındakilerle bu konuları zaman zaman konuştum bu süreçte . Bildiğim tek şey , hiç birisine abilerinin/ablalarının siyasi bir yönlendirme yapmadığı , evet cemaati pürü pak ilan edecek konuşmalar yapıyorlar ama siyasi tercihe yönlendirme , yönlenmiyorsa kovma ... hiç duymadım .

Eğitim sisteminin cemaat gölgesinden sıyrılmasını hangi sebeple ya da süreçte olursa olsun gerçekleşmesini canı gönülden istememle beraber , Başbakanın bahsettiği ikna odalarını en azından ben hiç duymadım diye belirteyim.

Evet bu çocuklar ve aileleri korkuyor bu bir gerçek . Şimdi önümüze istemediğimiz engeller çıkar mı diye ?Şimdi sicilimizde cemaat okulları olması bizi etkiler mi diye ?Arada kaynayacak , arada hiç bir düzenin içine girmemiş olanlar da var ama ...diğerleri için ;

Eeee , men dakka dukka !

Yakın çevremde çocukları cemaat okullarında okuyan , cemaat yurt ya da evlerinde kalan çok kişi var . Bu konularda örnek verebilecek kadar fazla kişi tanıyorum .

Kimisi 17 Aralık sonrası bir dakika düşünmeden çocuklarını okullardan / yurtlardan aldı , kimisi cemaat tarafında kalmayı tercih etti.

Bu çocukların özellikle 18-19 yaş aralığındakilerle bu konuları zaman zaman konuştum bu süreçte . Bildiğim tek şey , hiç birisine abilerinin/ablalarının siyasi bir yönlendirme yapmadığı , evet cemaati pürü pak ilan edecek konuşmalar yapıyorlar ama siyasi tercihe yönlendirme , yönlenmiyorsa kovma ... hiç duymadım .

Eğitim sisteminin cemaat gölgesinden sıyrılmasını hangi sebeple ya da süreçte olursa olsun gerçekleşmesini canı gönülden istememle beraber , Başbakanın bahsettiği ikna odalarını en azından ben hiç duymadım diye belirteyim.

Evet bu çocuklar ve aileleri korkuyor bu bir gerçek . Şimdi önümüze istemediğimiz engeller çıkar mı diye ?Şimdi sicilimizde cemaat okulları olması bizi etkiler mi diye ?Arada kaynayacak , arada hiç bir düzenin içine girmemiş olanlar da var ama ...diğerleri için ;

Eeee , men dakka dukka !

bi de dershanelere giden hiç bağlantısı olmayanlar var
trnin her yerinde bunların dershanesi var ve genelde iyi olduğu için herkes gönderiyodu
benim giden bi sürü tanıdığım var ve onlar da korkuyolar bi sorun olur mu memuriyette diye
hepsi çıkmak istiyo ama bi kere sene başında yazılmışlar parasını ödemişler o yüzden çıkamıyolar

Acaba kimin parasiyla soz veriosun sen
Yurtta yedeklerde oldugum zaman geldi aklima
O zmn da sen bastaydin
Haram zehir zikkim olsun
İnsallah chp mhp kim gelirse gelsin basa da sana bu yaptiklarinin hesabini birbir sorsun
Bakalim o zmn destekcilerin arkanda olacakmi cok merak ediyorum

Back