Böyle bir oluşumdan ilk defa haberdar olduğumu ve tabii ki asla görmek istemeyeceğim bir manzara olduğunu söyleyerek başlamak isterim.
Ancak; Birbiriyle genellikle çatışma halinde olan biz kadınları, bir anda aynı frekansta, aynı yönde, aynı tarafta toplayabilmesi bakımından epey başarılı olduğunu da kabul etmek lazım sanırım.
Çok incelemeye gerek duymadım, lakin bir kadın olarak bana ilk düşündürdüğü - erişkin bir insanın kendi iradesiyle soyunduğu bedeninin kapatılmaya çalışmasının tam aksine - kendi bedeninin kendi iradesi ve kendi rızası dışında soyulmaya mahkum kılındığı çocuk gelinler, tecavüze veya tacize uğrayan çocuk ve tüm kadınların- nasıl bir zulüm yaşadıkları oldu.
Beraberinde de kocaman bir yumru oturuverdi yine yüreğime, boğazım düğüm düğüm...
Adı geçen oluşum veya eylem şekillerinden ziyade ve bundan tamamen bağımsız olarak; bu genç kadının oldukça anlamlı ve güzel bazı görüş ve ifadeleri nedeniyle düşündürücü geldiği için, bu videoyu paylaşmak istedim ben de.
[video]http://www.beyazgazete.com/video/webtv/televizyon-40/aykiri-sorular-didem-dinc-nerde-olsa-soyunurum-418479.html[/video]