- 29 Eylül 2009
- 7.162
- 1.940
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hmm tamam tesekkurler cevap verdigin icin anladimalevilik bir mezhepdir , muslumanlikta hani sadece sunni ler yok yani mezhep farkligii , yol ayrimi nerden ve nasil basladi , eyl i beyt i ( Peygamber efendimizin Hz Muhammed in soyu) sectiler yani hz Muhammed (s.a.v.) sonra Hz ali yi bildiler anladin ?!sorun ortan cikti Peygamber efendimizin torunlarini hz hasan i Hz huseyin i kerbela sehid edenlerin arkalarindan gitmediler ve biz ali deniz dediler yollar ayrildi mezhep dogdu böyle iste
hz ali sevgisi burdan geliyor
ban lanmiyim ama ya:)
Malesef muslumanlikta mezhep diye birşey yoktu. Hz.Alide halife olmasindan yola çıkarsak Müslümanlığı yaymak icin ugrasanlardandir. Dediginiz cok kabalama bir aciklama olmus. Isin icine fesatci giren YEZIDin ayak oyunlari , kerbela vs günümüzdeki ayrimcilik ortaya cikmistir.. konu cok uzun detayli ve acılarla dolu. Cok objektif bir kanaldan doğru bilgilere ulasirsaniz göreceksiniz ki bu iste aleviside sunniside galeyana gelip bir ayrimciligin kucagina dusmuslerdir.. M Mariamelikem bunu bizlerden dinlemeyin okuyun arastirin..
rte nin bu sözünün seçimlerle ne ilgisi var ben onu anlamadım aslındayo hayir ben hicc kabalama degil , tabiki mezhep yoktu efendimiz Hz muhammed s.a.v. in ölümünden sonra soyunu ehl i beyt i inkar ettip katlettiler , kanli acili Kerbela dan sonra cikti mezhepler böyle dogdu ve hala lanetlerler iftira ataarlar...buara aleviler hicbirzaman galeyana gelmemizdir tarih bile yazmaz ,bunca yüzyil Hz Ali Hz Hasan hz Hüseyin on iki imamla ile baslayip simdiye kadar sürmüstür haksizlikga karsi susmalari ezilmeleri haklari yenmeleri ...nedeninde arastirin iste
rte nin bu sözünün seçimlerle ne ilgisi var ben onu anlamadım aslında
isteyen istediği gibi yaşasın,ister alevi ister sunni,ister ateist,rte nin tanımasıyla ne ilgisi var çok garip cidden..uppss yanlis anlamisim düzeltme yaptim...
ah bi bilsem :)
bende öyle düşündüm..kime nekiİsterlerse Ali' siz Alevi olurlar isterlerse Ali' li. Tövbe yarabbim kime ne yahu işid' i kimse bu kadar sorgulamıyor nedense ?