• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: Alevilik bir dinse...

Erdoağn artık karar ver hangi dil din ırk mezhep olduğuna karar ver
Türk olmaya türk değilsin ama hayırlısı bakalım daha hangi mezheplerden olacaksın
Sen böyle gidersen çok mezhep değiştirirsin yarın öbürgün çıkıpta yörüğüm dersen şaşırmayız alıştık milletçe

alevilik bir mezhepdir , muslumanlikta hani sadece sunni ler yok yani mezhep farkligii , yol ayrimi nerden ve nasil basladi , eyl i beyt i ( Peygamber efendimizin Hz Muhammed in soyu) sectiler yani hz Muhammed (s.a.v.) sonra Hz ali yi bildiler anladin ?!sorun ortan cikti Peygamber efendimizin torunlarini hz hasan i Hz huseyin i kerbela sehid edenlerin arkalarindan gitmediler ve biz ali deniz dediler yollar ayrildi mezhep dogdu böyle iste
hz ali sevgisi burdan geliyor

ban lanmiyim ama ya:)
Hmm tamam tesekkurler cevap verdigin icin anladim Hoppa

Malesef muslumanlikta mezhep diye birşey yoktu. Hz.Alide halife olmasindan yola çıkarsak Müslümanlığı yaymak icin ugrasanlardandir. Dediginiz cok kabalama bir aciklama olmus. Isin icine fesatci giren YEZIDin ayak oyunlari , kerbela vs günümüzdeki ayrimcilik ortaya cikmistir.. konu cok uzun detayli ve acılarla dolu. Cok objektif bir kanaldan doğru bilgilere ulasirsaniz göreceksiniz ki bu iste aleviside sunniside galeyana gelip bir ayrimciligin kucagina dusmuslerdir.. M Mariamelikem bunu bizlerden dinlemeyin okuyun arastirin..

yo hayir ben hicc kabalama degil , tabiki mezhep yoktu efendimiz Hz muhammed s.a.v. in ölümünden sonra soyunu ehl i beyt i inkar ettip katlettiler , kanli acili Kerbela dan sonra cikti mezhepler böyle dogdu ve hala lanetlerler iftira ataarlar...buara aleviler hicbirzaman galeyana gelmemizdir tarih bile yazmaz ,bunca yüzyil Hz Ali Hz Hasan hz Hüseyin on iki imamla ile baslayip simdiye kadar sürmüstür haksizlikga karsi susmalari ezilmeleri haklari yenmeleri ...nedeninde arastirin iste

yo hayir ben hicc kabalama degil , tabiki mezhep yoktu efendimiz Hz muhammed s.a.v. in ölümünden sonra soyunu ehl i beyt i inkar ettip katlettiler , kanli acili Kerbela dan sonra cikti mezhepler böyle dogdu ve hala lanetlerler iftira ataarlar...buara aleviler hicbirzaman galeyana gelmemizdir tarih bile yazmaz ,bunca yüzyil Hz Ali Hz Hasan hz Hüseyin on iki imamla ile baslayip simdiye kadar sürmüstür haksizlikga karsi susmalari ezilmeleri haklari yenmeleri ...nedeninde arastirin iste
rte nin bu sözünün seçimlerle ne ilgisi var ben onu anlamadım aslında:KK64:

Kurallari olamayan demokrasi demokrasi degildir. Eskiden kanun kural vardi. Bunun gibi milletin dinini irkini siyaset ugruna agzina sakiz edemezdin.
" halkı; sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik eden kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis ve üçbin liradan onikibin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır. bu tahrik umumun emniyeti için tehlikeli olabilecek bir şekilde yapıldığı takdirde faile verilecek ceza üçte birden yarıya kadar artırılır.
yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları 311 nci maddenin ikinci fıkrasında sayılan vasıtalarla işleyenlere verilecek cezalar bir misli artırılır. "

Iste bu kanuna muhalefetten Tayyip basbakan olmadan once 10 ay hapis yatti. Hani siir okudugu icin hapis yattiginda... Bir siir okudu diye hapse dustugunde ben bile uzulmustum...:KK12: Megerse o zamanin savcisi ne kadar hakliymis. AKPnin yaptigi ilk icraatlerden biridir, 2005te bu kanunu yururlukten kaldirdilar. Memleketi siyasi soylemlerine elverisli hale getirdiler. Simdi istedikleri gibi bolucu soylemler yapabiliyorlar. Yok sen Alisiz Alevisin, yok soyle olsa ben de Alevi olurum (verilen asil mesaj: Ben Alevi degilim, bunlar sapkin!:KK53:), yok benim bilmem kac Sunni vatandasim oldu, yok Kurtlere ozerklik, yok Turk olmak kaka, elli tane soylem fiskiriyor her yerlerinden, hergun.. Agzi olan konusuyor. Millet elli kutuba bolundu sayelerinde..

alevilik din değil mezheptir. müslümanlığın bir mezhebi.

Back
X