Epizyo dikişleri ve ağrılar?

roxelanne

instagram: eyuplubirhanim
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
287
252
103
33
Bugün tam 15 günlük lohusayım. Normal doğum yaptım.
Sayısını ısrarla söylemeyen doktorum yüzünden kaç dikişimin olduğunu bilmiyorum ama biraz fazla onu biliyorum.
Dikişlerin yarısı döküldü yarısı dökülmedi. Ha bugün ha yarın geçecek derken hâlen ağrım var. Oraya bakmak bile istemiyorum ama merakıma yenilip baktım. Çarşamba pazarına dönmüş neresini nasıl dikmiş anlayamadım. Tam vajen girişinde boğum boğum et parçaları var sanki. Daha iyileşmedi diye avutuyorum kendimi ama bu gidişle iyileşmeyecek zaten...
Bir de iki gündür yeni bi problem çıktı;
Ayakta durduğumda yada wcye oturduğumda idrarımı yaptığım yerden bişey çıkacakmış hissi, bir ağrı... ne oluyor anlayamıyorum.
Normali deli gibi istedim. İyileşmek bilmiyorum...
Zaten lohusalığımın getirdiği üzüntü var bir de bunlar...bir daha sağlığım eskisi gibi olmayacak mı düşüncesi beni kahrediyor.
Yaşam kalitesini cidden etkiliyor.
Doktor kontrolüme birkaç gün var. İyi hissetmek istiyorum artık ya...

Bugün 26. Günümüz.
Dış dikişlerim düştü ama görebildiğim kadarıyla içtekiler duruyor ve 2 gündür feci kaşıntı başladı.
Ve epizyonun olduğu yerde gerginlik şeklinde ağrı var ama dıştan bakınca şekil bozukluğu göremiyorum.
Bu kaşıntı normal mi ya? Özellikle ayaktayken çıldırtacak kadar çok kaşınıyor. Doktor normal korkma dedi ama bu kadar gün oldu. Neden geçmedi?Millet bir haftada bütün hepsinden kurtulup normale dönmüş. Benim hâlâ müthiş kaşıntım iç dikişlerim ağrım var... Bunları yaşayan var mı ya? Bana normal gibi gelmiyor

Canim benimki taaa 35. Gunde dustu distaki dikisler.icteki de 42. Gunde falan dustu. O eskidenmis bi hafta da dusen dikisler. Artik o ipler kullanilniyomus canim. Benim de agrim coktu. Zor emziriodum. 2. Ayda hic bisi kalmio merak etme.

Doktorum kontrolde dış dikişlerin tümüyle düştüğünü ve iz bile kalmadığını (evet bakışta izi hiç yok ) ancak içerdeki sürüyle dikişimin olduğu gibi durduğunu ve düşeceği için iyice gerginleşip rahatsız ettiğini söyledi.
Elini dikişlerde gezdirip ; "hepsi duruyor ve düşmesi 2 3 ayı bulacak çünkü nemli olduğu için o bölge dışardaki gibi kuru tutup çok daha çabuk iyileşmesini sağlayamıyoruz. " Dedi.
Yani ben 9 gün sonra 40'ımı çıkarıyorum fakat bu acıyla belki 2 3 ayı bitireceğim.
Acısı için yalnızca Anestol pomad verdi ki hiç yeterli bi çözüm değil.Ayrıca elimi içeri sokup sürekli dikişli bölgeye müdahalede bulunmak rahatsızlık veriyor.

Bu kadar yavaş düşmesi çok iyi kaynayıp eşler arasındaki tatminsizlik olmaması açısından avantajmış. Çabuk düşerse veya senin isteğinle dikişleri alırsam şu an açık kalır ve açık kalırsa eşinle tatmin olamazsınız.sabret böyle olması daha iyi. Dedi ancak gerçekten yaşam kalitesi falan kalmadı ya.

Bir an önce düşsün şu dikişler çok sancı çok aşırı kaşıntı yapıyor dayanamıyorum bazen ağlama noktasına geliyorum.Çok sinir bozucu ya...
Sonuç olarak çok temiz çok güzel bakım yapmışsın ama bunlar anca düşecek cevabıyla çaresiz eve geldim.
Oturması kalkması yatması dönmesi bir dert...
Sıkıldım artık iyileşmek istiyorum :'(

Yara iyilesirken kasinirmis insallah oyledir ay ben bu kesi isinden cok korkmaya basladim
Kesi yapılan yerden çok içerdeki dikişler sorun oldu bana ama bünye meselesi belki siz çok kolay iyileşeceksiniz. Böyle konuları açıp ilk doğum yapacak arkadaşlarımı tedirgin etmek istemiyorum çünkü ben de etkilenirdim ve kızardım kötü şeyler yazanlara. Gerçekten bünye meselesi. Herkeste kesinlikle fark ediyor. Benim bebişim 3600 kg ve içeriyi yırtarak geldi o yüzden iç yırtıklar şimdi dert oldu. Hoş,doğumum 10 dk. Belki sürmüştür.Muayene diye gittim doğum yapıp çıktım. Zor doğum da diyemem...Ama yırtık oluştu işte istemeden.
Belki ve inşallah ki sizin içte yırtılma olmaz. Epizyonun izi bile kalmadı bende çünkü ama içtekiler....of...
Ha yine de pişman mıyım?Hayır.yine de sezaryen olmak istemezdim. Bu böyleyse sezaryende bayağı bir yatarmışım ben demek :)
Lütfen tedirginlik yaşamayın, kötü tecrübeler olabildiği gibi çok iyileri de var.
Yani sizi normal doğumdan vazgeçiren tek sebep epizyo olmasın. Bizim gibi kötü deneyimleri de okuyup kafaya takmayın. Vücudunuza güvenin inşallah çokkkk daha kolay ve güzel bir doğum olur sizinki ^_^ :)
Tek sıkıntım bu olsun yine de...can sıkıcı bir süreç ama yapacak hiçbişeyim yok.

Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin allah sizede bir an evvel sifa versin. Zaten yazinizla alakali degil korkmam ilk duydugumdan andan itibaren kafamda yer eden tek sey bu olmustu. Ben istesem dahi doktorum normal dogum yanlisi bi doktor bebegin boynunda 2 kere doladigi kordonu olmasina ramen normal doguma engel degil diye konusuyo. Birakicam o an geldiginde kendimi ellerine ne yapacaksa yapsin normalmi sezeryanmi allah hayirlisi ne ise onu versin.

benim tek bir dikişim düştü onda da doktor dikiş atmış dedi, diğerlerinin düştüğünü hiç görmedim. ki zaten vücut emiyor dikiş ipini yani düşse bile ip şeklinde düşmemesi gerek. sizde farklı bir ip mi kullandılar acaba. genelde mor renkte ip kullanılır ve 1 ay içerisinde vücudun ipi eritmesi beklenir. işin içinde çalıştım ordan biliyorum.
ayrıca o birşey çıkacakmış hissi, vajinanın ve rahmin toparlanıp küçülmesi nedeniyle oluyor. bende 2 ay kadar sürmüştü

Slm canım dikişlerin ne durumda benimde et parçası gibi şişti dikişli bölgem ve halada duruyor 15 gün oldu doğum yapalı senin şişlikler geçti mi ne durumdasin

Evet canım mor lacivert gibi bir ipti ve sarı renkte erimiş paket lastiği gibi düştü bir kısmı şu an göremiyorum ama sanırım hâlen düşmeyen yada erimemiş kısmı var ki çok hafif bir gerginlik hissediyorum iç dikişlerde.
Dıştakiler çoktan döküldü tertemiz iz kalmadı.
Peki içtekiler tümüyle ne zaman iyileşir ve ilişki için sorun olmaz bir bilgin var mı?
Bugün 47. Günümüz... tabii ki yine kontrole gideceğim ama bilgin olduğu için danışmak istedim.
Sevgiler...

Slm canım dikişlerin ne durumda benimde et parçası gibi şişti dikişli bölgem ve halada duruyor 15 gün oldu doğum yapalı senin şişlikler geçti mi ne durumdasin
Merhaba canım
Ben de 15 günlükken yazmıştım aynı durumda ve çok endişeliydim.
Çok yavaş bir süreç insan sabredemiyor gerçekten.

Dış dikişlerim çoktan düşmüş hiç iz yok şükür.
İç dikişlerim de bugün 47. Günümüz, ancak düşüyor. Ama o şiş et parçaları görüntüsü vs. Geçti hamdolsun.
Ağrılarım da geçti 2 hafta kadar önce yaklaşık.
Çoook hafif bir gerginlik hissediyorum içerden o da doktorum nemli ortam olduğu için iç kısım, dikişlerin iyileşme hızının dıştakilerden daha yavaş olacağını ama iyileştikten sonra sorun olmayacağını söyledi.
Tam iyileşme 2 ayı bulur demişti Nitekim gerçekten öyle olacak sanırım.
Çokkk çokkk geçmiş olsun...
Ha taharet alırken Rivanol denen toz ilacı katıyor musun suya bu arada?
Ben doğumdan beri o şekilde taharet alıyorum doktorun tavsiyesiyle.
Gerçekten yardımcı oluyor biraz tırnakları ve bulaştığı yerleri sarartmak gibi kötü özelliğinin dışında:)
Aklıma geldi, tavsiye ederim.
Tekrar büyük geçmiş olsun Allah kolaylıklar versin bebişinin de bahtını kendi gibi güzel eylesin analı babalı büyütsün Rabbim...sevgiler^_^ :)

Sağol canım allah razı olsun iyi dileklerin için dikişlerin kacinci günde düşmeye başladı benim hala ayni ve berbat duruyor

ya vallahi bilmiyorum ki sizin dikişler neden öyle oldu. ben iplerin üretildiği fabrikada çalışmıştım ordan bildiğim kadarıyla 1 ay en fazla 45 günde iplerin emilmesi gerektiğini biliyorum. kendi deneyimimde de 3 haftada hiç ağrım kalmamıştı. ancak hatırladığım kadarıyla bir gerginlik kalmıştı, cinsel ilişkide hiç sıkıntı yaşamamıştım ama dikişlerin bulunduğu bölgeye temas etmemeye dikkat etmiştik tabi. neyse çok şükür bayağı iyileşmişsiniz maşaallah devamı da gelir

Halamin oğlu yıldırım doğumla olmuştu 35 dikişi vardı icmi dismi bilmiyom yanı bebek zor doguyosa yada birden geliyorsa çok dikiş olur
Geçer sonuçta Allah analı babalı büyütsün bebeginizi

İnanılmaz zor bir normal Doğum sonrası ebenin kesisi ne ek ayrıca yırtılmalarım olmustu.
Dış ve içten bir sürü dikişim atıldı 26 gun once. Dısarda sayabildigim on tane kadar var.
İlk dikiş düşmesi 20. Günde oldu pempemsi bir doku kaldı düşen yerde. Ardından dun itibariyle doktor dış dikişleri komple aldı içeridekilerin kendi erisin diye bırakıyorum dedi. Dış dikişler alınınca daha kolay oturdum dikişkerim batan çubukları yok olmus oldu cunku .
Simdi içerikler de giderse hayırlısıyla iyileşme tam olacak insallah,
Yazıyor olmamın sebebi yzor bir Doğum sonrası iyileşmenin başlaması bile malesef bir ayı biliyor hanımlar . Dayanın diye. Su anda bile uzun sure oturamıyorum. Muhtemel tam iyileşme için bir ayım daha var. Herkese şifa dilerim. İyi
Gunler

şaşırtıcı bir durum ya gerçekten normal doğumun toparlanma süresi daha çabuk derler halbuki bir yıl önce kendi isteğimle sezaryen doğum yaptım bir hafta sonra hiçbişeyim kalmadı sanırım psikolojik olarak sezaryen doğum daha iyi sonrasında da ne ağrı ne sızı ne uyuşukluk

sezaryen işte baya yatılmıyor hiç yatmadım ben mis gibiydi doktorum tüp bebek olduğu için riske atma dedi bnde zaten sezaryene yöneldim iyiki de öyle olmuş aklımda en ufak bir tereddüt yok acabam yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…