Evet sınava hazırlanıyor suan. Ah o telefonu biraksa biraz ama dışarı cikamiyo nöbet geciricem diye eve hapsoldu tüm eğlencesi o küçük ekran. Topraga basmayı hic duymamistik deneyeceğiz guzel fikir.Herhangi bir sınava hazırlanıyor mu? Bi de varsa da belki size anlatamıyor olabilir, bir psikolog yardımı almak da iyi gelebilir.
Ama dediğim gibi elektronik eşyalardan mümkün mertebe uzak duracak. Mesela yattığı-oturduğu odada tv, laptop, telefon koymayın derim. Genç çocuk telefondan, laptopdan uzak durması zor; ama en azından belli bir süre deneyin. Canı sıkıldıkça çıkıp çıplak ayakla toprakta gezsin, o elektriği üstünden atsın, ben biraz da olsa iyi geleceğine inanıyorum.
Doktorunuza Karbelex ilacını sorun bir de. Kuzenim kullanıyor, ayda 1 falan nöbet oluyor
O da 19O kac yaşında
Sınav stresi tetikliyordur nöbetleri. Eve hapsolmasın sakın, daha çok bunalır daha çok strese girer. Canı sıkıldıkça dışarı çıksın telefonla uğrasmak yerine, hatta mümkünse elini o telefona değmesin. Temiz hava ve toprak çok önemli, bu hastalığın yakın şahidi olarak diyorum bunu size. Gün gelir belki ilaç kullanımını bile bıraktırabilir doktorunuz, inşallah sağlığına kavuşur evladınız bi an önce.Evet sınava hazırlanıyor suan. Ah o telefonu biraksa biraz ama dışarı cikamiyo nöbet geciricem diye eve hapsoldu tüm eğlencesi o küçük ekran. Topraga basmayı hic duymamistik deneyeceğiz guzel fikir.
Genç doktoru diye bir kavram yoktur ya çocuk yada yetişkin doktoru var 18 yaşına gelene kadar nöroloji doktoru bakabilir hatta bazi norologlar hem yetişkin hem çocuk kabul edip muayene ediyorIlaca bağışıklık mi gelistiriyo vücut? Hasta cocuk da degil aslında genc doktoru not aldım sağolun.
6 farklı ilac mi? Yoksa sabah aksam 6 ilac mi? Biz de 3 farkli ilaç içiyo sabah aksam ama nobetlerde kesilme yok ne zor bi durum yasayan bilir caresizligiYegenimde de ilaca direnc var. Tum epilepsi ilaclarinin tum dozlari ve kombinasyonlari denendi. 5 yaşındayken teshis konulmuştu. Istanbulda çok meshur iki prof var. Ikisi hep iletisim halinde ilerletti ilaçları ama dirençli çıktı. Artık kahrimizdan ölecektik neredeyse. Ama vucutta hic nobet yoktu, sadece beyinde. Absans deniliyor.
Sonra daha önce denenmiş dozlardan biri bir gün kesti nobetleri. Su an 9 yaşında. 2 senedir hic nobet gorulmedi ama devam ediyor hala gunde 6 ilac iciyor.
Epilepsinin çok fazla çeşidi varRicz ediyorum konum bi muddet tasinmasin insanlara ulasmam lazım
Ilaca direncli epilepsi yi bilenleriniz sahit olaniniz doktor onerecekler var mi? Yeni konuldu bu tani bize. Çocuk ergenlik çağında ilac kullandığı halde nöbetleri sürüyor. Bi günde 5 kere nöbet geçirdiği oluyor. Yardıma ihtiyacımız var
Öncelikle geçmiş olsun, bir tanıdığımızın çocuğu başka problemlerle birlikte epilepsi nöbetleri geçiriyordu ama durumu sizinkinden çok daha ilerideydi günde sayılamıyacak kadar nöbet geçiriyordu artık beyni iflas etme noktasında demişlerdi . Son çare istanbulda dr.murat baş önerdiler onlara. Farklı bir tedavi uyguladı bu doktor ve süreç içerisinde nöbet sayısı çok çok azaldı, diğer zihinsel problemleri düzelme gösterdi. Annesi çocuğu yalnız bırakamıyordu 1 dakika bile sürekli nöbet geçiriyordu, şimdi son durumuna şükrediyorlar. Belki size de bir faydası olur, Allah şifa versin tüm bekleyenlere.
Cok sagolun allah razi olsun herkestenProf. Dr. Ayşe serdaroğlu ankarada
Umarim insallah görürüz o günleri...Sınav stresi tetikliyordur nöbetleri. Eve hapsolmasın sakın, daha çok bunalır daha çok strese girer. Canı sıkıldıkça dışarı çıksın telefonla uğrasmak yerine, hatta mümkünse elini o telefona değmesin. Temiz hava ve toprak çok önemli, bu hastalığın yakın şahidi olarak diyorum bunu size. Gün gelir belki ilaç kullanımını bile bıraktırabilir doktorunuz, inşallah sağlığına kavuşur evladınız bi an önce.
Allah sifa versin bol bol dua edin. 2 farklı ilaç içiyor, üçer tane toplam 6 tablet günde. Hangi sehirdesiniz?6 farklı ilac mi? Yoksa sabah aksam 6 ilac mi? Biz de 3 farkli ilaç içiyo sabah aksam ama nobetlerde kesilme yok ne zor bi durum yasayan bilir caresizligi
Oyle bayilmali titremeli gecirmiyo nobeti. Tibbi tanisini unuttum parsiyel miydi o tarz bi nobet. Uyku eegsini hastaneler en son asamada çekiyoruz diyolar yani eeg cekecek mr cekecek ilac verecek onu birkac ay kullanacak sonra baska ilaclar en son uyku eegsi... var mi böyle bisey? Ketojenik diyetten dr bahsetti ama onermedi uyguladığı hastalarin cok cok zorlandığını soyledi...Epilepsinin çok fazla çeşidi var
Neden kaynaklandığına göre
Hangi bölgede olduğuna göre
Nöbet aurasına göre gibi
Yeni nesil antiepileptikler nöbet tiplerine göre üretilmekte
Her antiepileptik her epilepsi tipinde nöbetleri baskılamıyor
İyi bir doktor bulup öncelikle epilepsi tipi belirlenmeli
Tedavi ona göre uygulanırsa sonuç alabilirsiniz
Uyku eeg si çektirilebilir
Ailenin gözlemleride çok önemli
Nöbet süresi, nöbet öncesi davranış gözlemlermeleri (sabit bakma vs gibi),nöbet sıklığı kaydı tutmalılar
Bu bilgileri doktorla paylaşmalılar mutlaka
Ketojenik diyet uygulayabilir
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Geçmiş olsun
Genç doktoru diye bir kavram yoktur ya çocuk yada yetişkin doktoru var 18 yaşına gelene kadar nöroloji doktoru bakabilir hatta bazi norologlar hem yetişkin hem çocuk kabul edip muayene ediyor
Her sehire gideriz yeter ki kesilsin nöbetleri ama ışte denize gidecek maddi durum yok. Yalnız dışarı cikamiyo zaten nöbet geciriyo çünkü ve yaninda biri olmazsa sokakta hersey olabilir. Araba carpar allah korusun. Hayvan beslemek cok guzel oneri aslında ama ona bisey olursa her sey daha kötü olur sanki...Allah sifa versin bol bol dua edin. 2 farklı ilaç içiyor, üçer tane toplam 6 tablet günde. Hangi sehirdesiniz?
Nöbetleri ne kadar sürüyor, deniz tehlikeli olur mu acaba? Doga, temiz hava, özellikle hayvan beslemek. Ben hayvanlarin terapisel gucune cok inanıyorum. Hatta mümkünse en çok at iyi gelir, insanlarla farklı bi bağ kuruyorlar
Evet önemli degilHasta çocuk değil genç, doktoru da not aldım demek istemiş sanırım konu sahibi.
Uyku eegsi en son çekilevek diye bir durum yok kesinlikleOyle bayilmali titremeli gecirmiyo nobeti. Tibbi tanisini unuttum parsiyel miydi o tarz bi nobet. Uyku eegsini hastaneler en son asamada çekiyoruz diyolar yani eeg cekecek mr cekecek ilac verecek onu birkac ay kullanacak sonra baska ilaclar en son uyku eegsi... var mi böyle bisey? Ketojenik diyetten dr bahsetti ama onermedi uyguladığı hastalarin cok cok zorlandığını soyledi...
Her sehire gidebiliriz doktor saglam olsun yeter. Simdiki doktorumuza soracagim uyku eegsini. Basit kompleksti sanırım tani.Uyku eegsi en son çekilevek diye bir durum yok kesinlikle
İlaca direnç durumu bile yeterli bir sebep
Parsiyelinde çeşitleri var basit kompleks diye
Tanı çok önemli gerçekten
Bunun içinde hastasına değer veren bir doktor bulmak şart
Hangi şehirdesiniz?
Ketojenik diyet için ayrıca iyi bir beslenme uzmanı ilede görüşebilirsiniz
Evet uygulaması biraz zor ama işe yarayan bir yöntemdir