Epilepsi hastasi olup normal dogum yapan var mi?:(

Busenur111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2015
36
29
3
3.5 yasımdan beri epilepsi hastasiyim en son 7 yasimda nobet gecirdim 19 yasindayim ve simdi 8 aylik hamileyim dogum sırasında nöbet hecirmekten korkuyorum. Uzuntuye strese gelemeyen bir insanim en ufak tartısmada bile hasta oluyorum . Benim durumumda olup normal dogum yapan anneler lutfen yardim edin

Bence bi noroloji doktoruna danismalisiniz.bende epilepsi hastasiyim ve 7 aylik hamileyim bana doktorlarim sezeryani uygun gordu.bu arada gebelikte epilepsi ilaci kulllandiniz mi yada epilepsiyle alakali sikinti yasadiniz mi

Ben doktora gittim bana sana hic bi seyin sözünü veremem su an benimle konusurken bile nobet gecirebilirsin dedi. Normal mi sezeryanmi olmam gerektigiyle ilgili hic bi sey soylemedi . Ilacı hic kesmedim benimki planli olmadi ama cok sukur bir sorunu yok kullandigim ilac en zararsiz olaniymis . Ilaca devam etmen bırakmandan daha iyidir demisti doktorum . Zaten hamileligin basindan beri kullandiginda bebek ilaca karsi bagisiklik gosteriyormus.

Cok sukur bu zamana kadar nobet falan gecirmedim ama dogumda gerkes icin farkli oluyormus kimisi nöbet geciriyomus kimisi gecirmiyormus . Beni korkutanda bu . ya ben de gecirirsem diye dusunmeden edemiyorum artik .

Ben gebeligimim başından beri lamictal kullaniyodum ama 18 ve 24.haftadanobet gecirdimhemde 5 senedir hic epilepsiyle alakali sikinti yasamama rağmen. Doktorumda ikinci.nobetimden sonra depakim.baslamak zorunda kaldi.6.aydan sonra basladim.ama yinede bebegi etkiler diye korkuyorum.ama kullanmak.zorundayim cunku en son nobetimi dusta geçirdim kafami musluga carpmisim belimi de carpmisim kafam filan sismisti ayni seyleri bi daha yasamak istemiyorum Allah hepimizin yardimcisi olsun

Gecmis olsun canim insallah sag saglim kucagina alirsin bebegini .
Bende gecirmedim nobet uzun zamandir. Doktorda hic ic açıcı seyler soylemedi sanırım sezeryan olucm bende. Bebegime bi sey olmasindan cok korkuyorum hamileligimi bile yasayamadim hep korktum ona bi sey olmasindan ilk gebeligim dusuktu bunu da kaybetmek istemiyorum

Sende dikkat et canim ben denize hic tek basima gitmedim dusa evde biri yoksa girmedim. Hamile olmasan bile Uzuntu stresten uzak dur uykusuz ve aç kalma . Epilepsi hastalari en az 7-8 saat uyumaliymis.. açlıkta iyi birsey degil . Cok yakici Gunesli havalarda disari cikma Bunlara dikkat et.

Folik asit kullaniyor musun ben gebeligim boyunca ilacimin bebege yan etkilerini azaltmak icin folik asit kullandim

Evet gebeligimden 2 ay once folik asit kullanmaya basladimm.doktor 9 ay kullanicaksin ddi.bende cok korkuyorum kucagima bi alsam sa rahatlasam cok zor.ise bile gitmiyorum esim calistigi icin beni izmire ailemin yanina gondrdi o isteyken bana bisey olur diye korkuyo bende devamli annemlerin yanindayim.hamileligimi yasayamadim hepbi stres

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…