• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar

Dr.JldBycn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
791
7
0
49
İstanbul
- Lazer epilasyon, uygulanabilecek epilasyon işlemleri içinde en hızlı, en az acılı ve sonuca en çabuk götürecek yöntem olmakla birlikte lazerin cinsi, uygulama yapılacak alanın nitelikleri ve uygulamayı yapan kişinin tecrübesiyle sonuç olumlu ya da olumsuz etkilenebilir.
- Lazer epilasyon işlemi için kullanılan pek çok lazer tipi olsa da bunlar dalga boyu açısından oldukça farklılıklar gösterir. Belli dalga aralığındaki (694nm-1064nm) lazerlerin hepsi ile epilasyon yapılabilirse de herkes her cihaz için iyi bir adaydır diyemeyiz. Epilasyon için kullanılabilecek en iyi lazerlerden biri Alexandrite lazerdir. Çünkü kalın kıllardaki etkisi çok fazladır. Eskiden koyu ciltlerde çok riskli iken gelişen teknoloji ve uygulayıcıların tecrübesiyle en koyu ciltlerde bile rahatlıkla tedavi yapılabilmektedir. İnce tüylerin hepsinde olmasa bile bazı tiplerinde de tercih edilebilir.
Lazer epilasyon ırk olarak kıllı olduğumuz için hemen sonuç vermeyebilir. Bizim ırkımız için kadınlarda 6-8 seans, erkeklerde en az 8 seans gerekir. Bu da yaklaşık 2–2,5 yıllık bir dönemdir. Bu dönemden önce tüyler bitti ya da tedavi sonuç verdi demek doğru değildir.

- Lazer tedavisinin birkaç şekilde sonucu vardır. Ya tüyler tamamen biter. İlerleyen yıllarda hiçbir işleme gerek kalmaz. Ya da çok azalır incelir fakat belli zaman aralıklarında tekrar tedavi yapmak gerekir. Halk arasında tüyler bitse bile yeniden çıkıyormuş denmesinin sebebi de bu tüylerdir. Tüyler yeniden eskisi gibi çıktı demek için ya tedaviler yarıda kesilmiş olmalı ya da ciddi hormonal problemler oluşmuş olmalıdır. Bunun dışında yeni tüy üretimi gibi bir durum söz konusu olamaz.

- Bronz ciltlere de tedavi yapılabilir. Fakat cilde zarar vermemek için uygulanacak dozlara çok önem vermek gerekir. Eğer mutlaka yapılması gereken bir tedavi ise düşük dozla bölgeyi tüyden arındırabilecek bir tedavi tercih edilmeli o seanstaki tüy azalması göz ardı edilmelidir. Kişi yine 2–3 ay temiz gezse de tüyleri bir önceki seanstaki kadar hiç azalmadan çıkacaktır.

ya ne yaptınız doktorum alex en koyu cılt tıpınde yanık olusturur bunun ıcın tek lazer cıkmıstır o da ND YAQ lazer... bu 25 yıldır boyledır hocam..iyi arastırın lutfen.. 7 yıldır lazer cıhazları uzerıne arastırma ve egıtımım var ılk defa sızden duyuyorum boyle bır sey kusura bakmayın...

ya ne yaptınız doktorum alex en koyu cılt tıpınde yanık olusturur bunun ıcın tek lazer cıkmıstır o da ND YAQ lazer... bu 25 yıldır boyledır hocam..iyi arastırın lutfen.. 7 yıldır lazer cıhazları uzerıne arastırma ve egıtımım var ılk defa sızden duyuyorum boyle bır sey kusura bakmayın...

myracc bazı yerler acık tenlıller ıcınde nd yaq lazerı kullanıyorlar bunun alex se bı ustunlugu var mıdır ve daha az seansta bıtırdıgı dogru mudur ?mesela genıtali kac senasta bıtırır nd yag ? ben ALEXANDRİTE APOGEE 5500 lazer cihazı ıle yaptırıyorum

Merhabalar,
ben yaklaşık 10 senedir bu sektörde her türlü laser cihazını kullanmış biri olarak sizi şaşırtıcı bir şey söylemek istiyorum .8 senedir alexandrite lazer kullanmama rağmen 1 tane bile hastamda ne yanık ne de buna bağlı lekeler oluşturdum. Doğru eller tarafından doğru dozlarda yapıldığı zaman hiç bir cihaz hiçbir dalga boyu lekelenme yapmaz. Dolayısıyla lekelere sebep olan şey ,şahıslardır. bu konuda biraz katıyım, Çünkü piyasada bu işi hiç bilmeden cayır cayır Nd Yagla hatta IPL ile bile yakılmış, tüyleri coşturulmuş insanlar dolu. İşte bu yüzden 10 senedir bütün lazerleri bizzat ben yapıyorum. Ya da tedavi esnasında asistanım yaparken ben de yanlarında oturuyorum. Bu arada düşük dozla bile çalışılsa alexandrit laserle bütün lazerlere göre daha iyi sonuçlar alınıyor. Tecrübemle sabit. Bu arada hassasiyetiniz içinde tebrik ve teşekkür ederim. Tabiki bende piyasada bulunan fotoepilasyonları ,Ipl cihazlarını, diod lazerleri, Nd yag lazerleri herbirini biliyorum ve kullandım. Kendi yerimi açarken de en iyi ve en sonuca giden lazer olarak da Alexandrite cihazını edindim. Verdiğim bilgile ryanlış değildir. Benim 10 senelik tecrübemle sabit doğruluğu tıp otoritelerince de kanıtlanmış bilgilerdir. Sevgiler

myracc bazı yerler acık tenlıller ıcınde nd yaq lazerı kullanıyorlar bunun alex se bı ustunlugu var mıdır ve daha az seansta bıtırdıgı dogru mudur ?mesela genıtali kac senasta bıtırır nd yag ? ben ALEXANDRİTE APOGEE 5500 lazer cihazı ıle yaptırıyorum

Merhabalar,
Nd yag laser özellikle koyu renk ciltlilerde çok güvenli bir lazerdir. Fakat bu cihazlarda kıla etkili olabilmek içinçok yüksek dozlara çıkmak gerekiyor. Dolayısıyla Nd yag lazerde çok ciddi bir acı oluyor. Acıya dayanamayıp lazeri bırakan hastalarım o cihazı kullandığım zamanlarda tedavileri hep yarım bırakmışlardı. Size uygulanan lazer en iyilerden biri.( Benim cihazım farklı bir model olmasına karşı söylüyorum bunu.) Tedavi başında mutlak ve mutlak sizi bu işte deneyimli bir doktor görmeli ve dozunuzu belirlemeli. genital bölge lazerde en iyi sonucu verir. 5-8 seans arası sonuç verir. İlk 3 seansa 2-3 ayda bir sonrakilere 4-5 -6 ayda bir gidersiniz. Çok koyu ciltlilerde genital ön kısım hemen sonuç verirken iç dudak kısımları yumuşar incelir sayıca azalır fakat tam bitmeyebilir. Beyaz ciltlilerde ise tamamen bitme mümkündür ya da yılda 1-2 kez toplama gerekebilir. Siz cihazınıza bence devam adin, ama doktor kontrolünde. Sevgiler

evet bende alex ile yaptırdım hemde en yüksek dozla hiç yanık falan olmadı sadece kuruluk oldu..oda krem takviyesi ile 3 günde geçiyor..lazer çok büyük rahatlık ..başlamak isteyip düşünenelere tavsiye ederim..

bişey soracaktım..genitade ilk 2 seas boyunca 2 ay ara ile gel dediler benim şimdi aralık ayı başında 3 seansa gitmeme lazım ama hiç kıl çıkmadı..yani bu 2 ay ara ile gitmenin bir mantığı var mı

Merhabalar,
Nd yag laser özellikle koyu renk ciltlilerde çok güvenli bir lazerdir. Fakat bu cihazlarda kıla etkili olabilmek içinçok yüksek dozlara çıkmak gerekiyor. Dolayısıyla Nd yag lazerde çok ciddi bir acı oluyor. Acıya dayanamayıp lazeri bırakan hastalarım o cihazı kullandığım zamanlarda tedavileri hep yarım bırakmışlardı. Size uygulanan lazer en iyilerden biri.( Benim cihazım farklı bir model olmasına karşı söylüyorum bunu.) Tedavi başında mutlak ve mutlak sizi bu işte deneyimli bir doktor görmeli ve dozunuzu belirlemeli. genital bölge lazerde en iyi sonucu verir. 5-8 seans arası sonuç verir. İlk 3 seansa 2-3 ayda bir sonrakilere 4-5 -6 ayda bir gidersiniz. Çok koyu ciltlilerde genital ön kısım hemen sonuç verirken iç dudak kısımları yumuşar incelir sayıca azalır fakat tam bitmeyebilir. Beyaz ciltlilerde ise tamamen bitme mümkündür ya da yılda 1-2 kez toplama gerekebilir. Siz cihazınıza bence devam adin, ama doktor kontrolünde. Sevgiler

cevabınız ıcın cok teşekkur ederım içim rahatladı ve cok mutlu oldum dogru yolda ılerlıyorum demekki:) doktora yaptırıyorum .size bir sorum daha olucak saglık bakımından bı sorun olmadıkca kıllar gerı dönüşüm yapmaz değil mi? bunu doktoruma cok sordum ama sıze de soruyum dedım :)

bişey soracaktım..genitade ilk 2 seas boyunca 2 ay ara ile gel dediler benim şimdi aralık ayı başında 3 seansa gitmeme lazım ama hiç kıl çıkmadı..yani bu 2 ay ara ile gitmenin bir mantığı var mı

Alexandrite cihazında tüylerin tamamının çıkmış olması tedavi açısından daha iyi sonuç verir. İlk 2 seansa 2 ay ara ile giderken 3. seansa tüyler ne zaman çıkaesa gidebilirsiniz. Bu da yaklaşık 2,5-3 ayı bulur. Bu durum kişilere tüy yapılarına göre değişiklik gösterebilir.2. seanstan sonra 2 ay sonra da 4-5 ay sonra da tüyler çıkabilir. Tüyleriniz çıkınca çok da uzamalarını beklemeden tedaviye gidebilirsiniz.:lepi:

cevabınız ıcın cok teşekkur ederım içim rahatladı ve cok mutlu oldum dogru yolda ılerlıyorum demekki:) doktora yaptırıyorum .size bir sorum daha olucak saglık bakımından bı sorun olmadıkca kıllar gerı dönüşüm yapmaz değil mi? bunu doktoruma cok sordum ama sıze de soruyum dedım :)

Lazer epilasyonda esas amaç tüylerin çıkışının uzun süreli olarak durdurulmasıdır. 2 çeşit sonuç olabilir. Birincisinde tüyler tamamen biter, ama 2-3 senelik aralarda 1-2 seanslık toplama diye tabir ettiğimiz rötüşlar gerekebilir. 2.sonuçta ise tüyler bitmez 3-4 ay hatta 6 aylık aralarla tekrar çıkarlar, fakat daha ince , açık renkli ve batıksız halde olurlar. Ama devamlılık gerekebilir. Bir tedavinin nasıl sonuç vereceği ilk görüşte az biraz tahmin edilse de 2-3. seansa kadar netlik kazanamaz. Ama Şunu söyleyebilirim ki bitmeyecek tedavi ,sonuç vermeyecek kıl ilk seanstan önce deneyimli biri tarafından mutlaka anlaşılabilir. Bana en çok sorulan soru yeniden çıkarlarmı şeklinde. mesela 6 seans yaptırmış kişilerde tedavi aralığı 1 seneye kadar uzayabiliyor. Kişiler ya da tedaviyi yapanlar artık tüy bitti diye yorumlayıp tek tük kalan kılları ağda veya makine ile temizlemeya devam ettikçe tüyler tekrar uyarılıp coşabiliyor. Bu da tüyler yaniden çıkıyormuş gibi yorumlanıyor.

bişey soracaktım bu genitale ilk 3 seanta 2 ay ara ile gitmenin mantığı nedir..yani niye böle yapılıyor...benimki daha çıkmadı da nasıl lazer olcam :(

Bana en çok sorulan soru yeniden çıkarlarmı şeklinde. mesela 6 seans yaptırmış kişilerde tedavi aralığı 1 seneye kadar uzayabiliyor. Kişiler ya da tedaviyi yapanlar artık tüy bitti diye yorumlayıp tek tük kalan kılları ağda veya makine ile temizlemeya devam ettikçe tüyler tekrar uyarılıp coşabiliyor. Bu da tüyler yaniden çıkıyormuş gibi yorumlanıyor.

yanı tuylerimiz azaldı artık gıtmeye gerek yok bişekılde kendımız de alırız demıcez bıtene kadar lazere devam edıcez bir tüy kalsa dahi öyle mi? yada şöyle düşünsek az mıktarda kalanları iğneli ile yaptırsak hanı gidip gelme olmasın hemen bitsin dıye bu konudakı fıkrınız nedır?

yanı tuylerimiz azaldı artık gıtmeye gerek yok bişekılde kendımız de alırız demıcez bıtene kadar lazere devam edıcez bir tüy kalsa dahi öyle mi? yada şöyle düşünsek az mıktarda kalanları iğneli ile yaptırsak hanı gidip gelme olmasın hemen bitsin dıye bu konudakı fıkrınız nedır?

Bence kalan o 1-2 tüyü de kafaya takmamak lazım. Çünkü çok ince ve sarı oluyorlar. Ama illa ki 1 tane tüy bile istemiyorsanız ben olsam iineli epilasyon yapardım. Benim hastalarım çok da kalan tüyleri dert etmiyor. Geçende 5 seansını 1 sene önce yaptıım hastama mezoterapi yaparken bana 2-3 ayda 1 , 1 kez jilet yaptıını sööledi. Bu da yetiyormuş. Böyle durumlar da olabiliyordoğrusuu.:lepi:

bişey soracaktım bu genitale ilk 3 seanta 2 ay ara ile gitmenin mantığı nedir..yani niye böle yapılıyor...benimki daha çıkmadı da nasıl lazer olcam :(
Çıkmadan gitmek bence dooru deil. Çıkınca giderseniz daha etkili tedavi olur. Zaten herkeste etkinlik farklı oluyor.Kiminde 1,5 ayda kiminde 3-4 ayda bir çıkıyor. İşlemi yapan yerle bir konuşursanız daha ii olur.şutarafagitti

Bence kalan o 1-2 tüyü de kafaya takmamak lazım. Çünkü çok ince ve sarı oluyorlar. Ama illa ki 1 tane tüy bile istemiyorsanız ben olsam iineli epilasyon yapardım. Benim hastalarım çok da kalan tüyleri dert etmiyor. Geçende 5 seansını 1 sene önce yaptıım hastama mezoterapi yaparken bana 2-3 ayda 1 , 1 kez jilet yaptıını sööledi. Bu da yetiyormuş. Böyle durumlar da olabiliyordoğrusuu.:lepi:

jilet kılları çoğaltır diye bir inanış var bu doğru mudur bır doktor olarak sıze sormak ıstedım ve makıne yada agda kullanımı kılları yenıden coşturabiliyor dedınız bu durum jilet içinde geçerli değil midir?

benimde sorularim var bacaklarimda batik,kil donmeleri vs var.kuru cilt yapisina sahibim. agda yapsam bile 1 hafta icinde iceride kalanlar cikmaya basliyor..bas edemiyorum artik.lazer yaptirmak istiyorum..bir suru cihaz vs var siz ne tavsiye edersiniz?birde cilt doktoru var onu dusunuyorum cunku cildim sorunlu benim icin bu avantaj gibi geliyor.birde guzellik uzmanlari yapiyor salonlarda..ne gibi farki oluyor?

benimde sorularim var bacaklarimda batik,kil donmeleri vs var.kuru cilt yapisina sahibim. agda yapsam bile 1 hafta icinde iceride kalanlar cikmaya basliyor..bas edemiyorum artik.lazer yaptirmak istiyorum..bir suru cihaz vs var siz ne tavsiye edersiniz?birde cilt doktoru var onu dusunuyorum cunku cildim sorunlu benim icin bu avantaj gibi geliyor.birde guzellik uzmanlari yapiyor salonlarda..ne gibi farki oluyor?

Lazer epilasyon özellikle beyaz tenli siyah kalın kıllı kişilerde çok iyi sonuç verecektir. Çok koyu cilde sahip kişilerde uygun dozlarla çalışıldığı zaman hiçbir şekilde sıkıntı olmayacaktır. Cilt tipinizi görmeden cihaz önerisi yapmak dooru deil. Ben Alexandrite kullanıyorum. Çok koyu ciltlerde riskli bir lazer olmasına karşın uygun dozlarda hiç bir problem yaşamadım. Size tavsiyem bu işte kendini kanıtlamış, mutlak ve mutlak öncesinde bir doktor tarafından değerlendirilip yönlendirileceğiniz ve içinize sinen bir yere gitmeniz. Lazer epilasyon işlemi kılları yoketmenin yanı sıra cilt üzerinde de çok olumlu etkileri olan bir işilemdir. Ciltte meydana gelen batıkları ve izlerin çoğunu da tedavi edebilir.:lepi:

jilet kılları çoğaltır diye bir inanış var bu doğru mudur bır doktor olarak sıze sormak ıstedım ve makıne yada agda kullanımı kılları yenıden coşturabiliyor dedınız bu durum jilet içinde geçerli değil midir?

Köke yapılan her türlü müdahele kökleri güçlendirir. Dolayısıyla kıllarda güçlenip artabilir. Belli seanslar sonrasında yapılan jilet ise neredeyse 1 ay, kişileri hem de tüyleri arttırmadan idare eder. Dolayısıyla lazer yapılan bölgelere sadece jilet ya da tüy dökücü kremler kullanılabilir. Ağda ve epilasyon makinesi asla ve asla önermiyorum.:1no2:

Back