• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epiduralli ve dikişli doğum hakkında bilgilendirir misiniz?

ttaytt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
720
102
323
arkadaşlar 7ay sonra doğum yapıcam hayırlısıyla aslında normal doğum yapmak istiyorum ama dikişli doğumdan çok korkuyorum.hiç uyuşturmadan kesip dikiyorlamış lütfen yaşayanlar beni bilgilendirebilirler mi? acıyor mu? ne kadar acıyor? dikişler ne zaman iyileşiyor?

ikincisi epiduralli normal doğum yapanlar varsa epidural kanülünü takarken falan acıyor mu?sonrasında birşey hissediyor musunuz?

normal doğum yapmak istememe rağmen dikişli doğumdan çok korkuyorum beni cesaretlendirn lütfen

Son düzenleme:
arkadaşlar 6.5 ay sonra doğum yapıcam hayırlısıyla aslında normal doğum yapmak istiyorum ama dikişli doğumdan çok korkuyorum.hiç uyuşturmadan kesip dikiyorlamış lütfen yaşayanlar beni bilgilendirebilirler mi? acıyor mu? ne kadar acıyor? dikişler ne zaman iyileşiyor?

ikincisi epiduralli normal doğum yapanlar varsa epidural kanülünü takarken falan acıyor mu?sonrasında birşey hissediyor musunuz?

normal doğum yapmak istememe rağmen dikişli doğumdan çok korkuyorum beni cesaretlendirn lütfen

ben dikisli normal dogum yaptim canim, kesik atmadilar cunku dogumda yirtilmisti (tabi bunu hissetmedim) 5 dikisim vardi hic aci hissetmedim dikerken..dogumdan sonra sadece tuvaletini yaparken yanma oluyor oda 15 gun icinde geciyor cok oturmamaya ozen goster ben bilmiyordum biraz daha uzun surdu iyilesmem yatmaya bak yani canim yattikca daha cabuk kayniyormus dikisler..simdiden hayirli dogumlar diliyorum ve hic korkma ben cok korkarak girdim doguma ama hic zor degil korkulacak bisey yokmus aci hissetmiyorsun dogumda bebegini saglikla kucagina alirsin insallah

ayy canım inşallah çok sağol sen de yavrunu sağlıkla mutlulukla büyüt inşallah ya böyle paylaşınca insan rahatlıyor ama yine de daha şimdiden çok heyecanlanıyorum.

merhaba canım.ben epidural normal doğum yaptım,doğum esnasında yırtılma olduğu için 2 tane dikişim oldu ve dikiş atılırken ağrı oldu evet ama dayanılmıcak gibideğil,heleki doğumdan sonra komik bile geliyor onun acısı.epidural kanülü takılırkende çok az bir acı oluyor,hiç korkma,gayet kolay bir işlemama epidural pozisyonunda iyi durabilmen gerekli ki uzman rahatça çalışabilsin.birde çok iyi bir anestezi uzmanı seçmelisin.epidural doğumdada ağrın oluyor,ağrı olmuyor zannetme,sadece sancını birazdahaaz hissettiriyor epidural,uyuşma falan olmuyor yani,herşeyi hissediyorsun,ancak ağrın biraz daha az hissediliyor.ama daha çok uzunu yolun var,bekle zamanın akışına göre herşey güzel gelişir inşallah.sağlıklı bir hamilelik geçirmeni dilerrim tatlım...

çok teşekkür ederim canım haklısın daha erken işte ama şimdiden içimi bi korku bi heyecan sardı..

ayy canım inşallah çok sağol sen de yavrunu sağlıkla mutlulukla büyüt inşallah ya böyle paylaşınca insan rahatlıyor ama yine de daha şimdiden çok heyecanlanıyorum.

tesekkurler canim benimki 15 aylik olacak neredeyse zaman o kadar cabuk geciyorki..dogum da gelip gececek korkacak hicbirsey yok simdiden bunlari dusunup stres yapma bence hamileligin keyfini cikar :))

haklısın canım en iyisi dediğin gibi hamileliğin tadını çıkarmak ya genelde ben çok etkilenen bir yapıya sahip olduğumdan etraftan duyduğum herşeye inanıyor kafa yoruyorum. böyle heyecan yapmam da bunların da etkisi var:)

epidureal hakkında bişey diyemem ama dikişler abartılacak bişey değil..
dün bir kızla konuştum nasıl normal doğum yaptın kesiyorlarmış aşağıyı dedi..
hey allahım nasıl yönlendriyorlarsa artık...sezeryanda kesilmiyor sanki.
kestikleri yer 3cm bişey hemde yırtılma olmasın doğum kolay olsun diye yapıyorlar keserken ve dikerken acı hissetmedim ben..iyileşmeside kolay oldu.10 gün sürdü
hiç büyütülecek bir konu değil bu..rahat olun..

epidureal hakkında bişey diyemem ama dikişler abartılacak bişey değil..
dün bir kızla konuştum nasıl normal doğum yaptın kesiyorlarmış aşağıyı dedi..
hey allahım nasıl yönlendriyorlarsa artık...sezeryanda kesilmiyor sanki.
kestikleri yer 3cm bişey hemde yırtılma olmasın doğum kolay olsun diye yapıyorlar keserken ve dikerken acı hissetmedim ben..iyileşmeside kolay oldu.10 gün sürdü
hiç büyütülecek bir konu değil bu..rahat olun..

haklısınız belki büyütülecek bir konu değil ama ilk defa doğum yapacaklar tedirgin olabiliyorlar benim gibi. ayrıca o kız arkadaşınızın aşağıyı kesiyorlar demesindeki kasıt uyuşturulmadan canlı canlı olması evet sezaryende de kesiyorlar ama ordaki rahatlatıcı etmen genel anestezi altında olmanız. ben de düşünüyorum normal doğum tabiki en mantıklısı doğum sonrası için vs. sonuçta sezaryen bir ameliyat.. iyileşmesi narkozun etksisinden kurtulmanız kiloların vücutta kalması vs. ancak merak ediyor insan işte çok büyük bir deneyim.o anı yaşamak gerek belki acı çekseniz bile hiç gözünüzde olmayacak ama işte yaşamak tecrübe etmek lazım. inşallah bende doğumumu sizler gibi rahat atlatırım. rahat olmaya çalışıyorum:)

ben de normal doğum yaptım hem de epidüralsiz. doğumdan önce beni de en çok korkutan şey dikiş olayıydı ama hiç hissetmedim bile ne kesildiğini ne dikildiğini çünkü bebek çıkmadan hemen önce bacağının iç kısmına iğne vuruyorlar sanırım o uyuşturuyo. bana doğumda en zor gelen şey sancılardı o da zaten ilk başlarda çok ağır olmuyo yani ben konuşup gülüyodum ama doğum yaklaşınca son bi saat falan baya ağır oluyo etrafımda konuşulanları falan anlamakta güçlük çekiyodum öle söylim yaniiii. dikişler sonrasında da çok zor olmuyo benim bi hafta sonra verdiği rahatsızlık geçmişti sadece ilk 3 gün zor oluyo oturamıon falan, dikkat edersen çabuk iyileşir.

sağol ebrarcım yorumlarınız tecrübeleriniz içime su serpti teşekkür ederim bilgilendiren tüm arkadaşlara normal doğuma karşı korkularım gittikçe azalıyor bu arada ikinciye mi hamilesin?

bende 36+4 günlük hamileyim.epidural sezeryan ile 25.12.2010 da doğum yapacağım inşallah.doktorum anestezi yöntemini bana bıraktı hala karar veremedim riskleri falan insanı korkutuyor ama araştırdığım kadarıyla genel anesteziye göre riski çok daha az sanırım epiduyral olacağım.bebeğimi ilk ben görmek istiyorum :) o tecrübeyi yaşamak kim bilir nekadar güzeldir ürktüğüm başka mevzuda kesilirken hisssetmek :(

bende 36+4 günlük hamileyim.epidural sezeryan ile 25.12.2010 da doğum yapacağım inşallah.doktorum anestezi yöntemini bana bıraktı hala karar veremedim riskleri falan insanı korkutuyor ama araştırdığım kadarıyla genel anesteziye göre riski çok daha az sanırım epiduyral olacağım.bebeğimi ilk ben görmek istiyorum :) o tecrübeyi yaşamak kim bilir nekadar güzeldir ürktüğüm başka mevzuda kesilirken hisssetmek :(

canım allah yardımcın olsun doktorlarımız en iyisini biliyorlar bir acı hissetme durumu falan olsa seni anestezi hekimi uyarır zaten bildiğim kadarıyla epiduralli sezeryanda bi de mutluluk iğnesi mi ne öyle birşey yapıyorlar kafan sarhoş gibi giriyorsun.annemin 1 ay önce bahçelievler medicanada rahmi alındı. anestezi hekimi ameliyat öncesi geldi epidural yapalım dedi annem de korkmuştu. o demişti sana bi de damardan iğne yapıcam hiç birşey anlamayacaksın sarhoş gibi lay lay olacaksın diye:)) ama annemin kendi doktoru ameliyat uzun sürecek diye genel anesteziyle olmasını istedi ameliyatın.yani canım doktorların seni o anda mutlaka yölendirecektir. ama bence hangi doğum yöntemini istiyorsak cesaret edip onu denemeliyiz. lokal anesteziyle bile cart curt kesip dikiyorlar hiçbirşey duymuyorsun.

teşekkür ederim canım evet doktoruma güveniyorum ama insan hiçbirzaman tam emin olamıyor bişeylerden bide ilk gebelik olunca ince eleyip sık dokuyosun herşeyi.normal doğumdada herşeyi hissediyosun kestiklerini diktklerini hemşirenin elleriyle içinden bişeyler çekip aldığını:):) onların yanında benim korkum gayet basit kalır sanırım evet evet karar verdim epidural sezeryan olacağım :)
canım allah yardımcın olsun doktorlarımız en iyisini biliyorlar bir acı hissetme durumu falan olsa seni anestezi hekimi uyarır zaten bildiğim kadarıyla epiduralli sezeryanda bi de mutluluk iğnesi mi ne öyle birşey yapıyorlar kafan sarhoş gibi giriyorsun.annemin 1 ay önce bahçelievler medicanada rahmi alındı. anestezi hekimi ameliyat öncesi geldi epidural yapalım dedi annem de korkmuştu. o demişti sana bi de damardan iğne yapıcam hiç birşey anlamayacaksın sarhoş gibi lay lay olacaksın diye:)) ama annemin kendi doktoru ameliyat uzun sürecek diye genel anesteziyle olmasını istedi ameliyatın.yani canım doktorların seni o anda mutlaka yölendirecektir. ama bence hangi doğum yöntemini istiyorsak cesaret edip onu denemeliyiz. lokal anesteziyle bile cart curt kesip dikiyorlar hiçbirşey duymuyorsun.

selam kızlar, 8.12.2010 da epiduralli normal doğum yaptım. hiç bişi hissetmiyosun acı olarak. dikişlerde hiç zorlamıyo ayrıca. sezeryana kıyasla tabiki... benim 6 gün oldu kurumaya başladı bile. bi kaç güne dökülcekler inşallah. korkulacak hiçbişi yok yani rahat olun.

ben bazı sebeplerden dolayı normal değilde sezeryan olmak zorundayım canım o yüzden epidural sezeryan olan anneleri çok merak ediyorum yinede paylaştığın için teşekkür ederiz
selam kızlar, 8.12.2010 da epiduralli normal doğum yaptım. hiç bişi hissetmiyosun acı olarak. dikişlerde hiç zorlamıyo ayrıca. sezeryana kıyasla tabiki... benim 6 gün oldu kurumaya başladı bile. bi kaç güne dökülcekler inşallah. korkulacak hiçbişi yok yani rahat olun.

canımm seni kutluyorumm allah yavrunuzu analı babalı büyütsün inşallah.senin adına çok mutlu oldum artık kararımı verdim ben de sezeryan gerektirecek bir durum olmadıkça ben de epiduralli normal doğum yapıcam :)

38 haftayı geride bıraktım hala epidural sezeryan konusunda tereddütlerim geçmedi yarın son kez doktorumla görüşeceğim anestezi uzmanıyla tanışacağız inşallah herşey yolunda gider sizler en alemdesiziz?

canım kafanı hiç takma burda yazıştıktan sonra ben bir sürü epiduralle sezeryan yapan arkadaşla konuştum herkes çok memnun hiçbirşey hissetmediklerini bebişleri hemen kucaklarına aldıklarını narkozun kötü etkilerine maruz kalmadıklarını ve çok doğru bir karar verdiklerini söylüyorlar.allah yardımcın olsun canım ya doğumdan sonra bizi unutma tecrüblerini bekliyoruz :34:

canım kafanı hiç takma burda yazıştıktan sonra ben bir sürü epiduralle sezeryan yapan arkadaşla konuştum herkes çok memnun hiçbirşey hissetmediklerini bebişleri hemen kucaklarına aldıklarını narkozun kötü etkilerine maruz kalmadıklarını ve çok doğru bir karar verdiklerini söylüyorlar.allah yardımcın olsun canım ya doğumdan sonra bizi unutma tecrüblerini bekliyoruz :34:

inşallah canım doktorumla konuştuk genel anesteziye karar verdik benim panik bir yapım olduğu için tansiyonumun düşmesinden korktuk.cumartesi sabahı oğlumu kucağıma almış olacağım inşallah şimdilik herşey yolunda kilosu falanda normal darısı sana seninkine kaç gün vardı?

Back