epidural

aslidirek

Duruşkom benim
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
215
0
Arkadaşlar epidural normal doğum yapanlardan hiç pişman olan var mı?
Doktoruma sordum son anlarda ıkınma hissi kaybolabiliyomuş epiduralde.Kararsız kaldım bende yaa.

cnm ben epidural oldum...
başta hiç düşünmemiştim ama..sancılara dayanamayınca karar verdim buna...4 cm açılma olunca yapılıyormuş zaten..
Benim 1 cm açılma vardı dr a gittiğimde akşam 8 den gece 3 e kadar bir sürü sancı çektim ama kontrolde daha 2 cm olmuş denildi..moralim bozuldu ..bu kadar sancıya sadece 1 cm mi açılmış dedim..böle 4 cm e kadar uzun sürdü sancılar..4 ten sonrası daha kısa sürede olur dedi dr um..ii gidiyorsun dedi..5 cm açılma civarlarında saat 10 du benim sancılarım artmıştı ve sancı çekerken ıkınmaya başlamıştım..hemşirede daha erken bebeğin kafası şişer ıkınma dedi..kontroldede bak biraz şişmiş ıkınma dedi(halbuki hiç bişey olmadı))hem sancılarla bebeğime bişey olur diye korktuğumdan hemde dayanamadığım için epidural istedim..ve yaptırdım..sonrasında bir huzura erdim..saat 11 e kadar rahat bir nefes aldım ve kontrol edildiğinde 10 cm olduğu sölylendi..1 saat içinde tamamlanmıştı .Bu defa da ne çabuk açılmış diyerek şaşırdım..Hemen doğuma gittim ve kolayca çıktı bebek..yalnız sancı olmadığı için ıkınarak rahatça çıktı.yani..sonrasında epidural yaptırmasaymışım dedim ..yani gerek kalmamış benim için...çok uzun sürmedi 4 cm den sonra çünkü..
Ama şkr bebişim sağlıklı herşey yolunda...bunlar geldi geçti..
uzun oldu biraz umarım bi fikir verir sana...

Canım bende epidural normal doğum yaptım.Çok şükür sorunsuz atlattık kızımla. Ben doktora gittiğimde 3 cm açılmam vardı, sancı ise çok azdı. 4 cm olduğunda sancılarım arttı. Ve iğnemi yaptılar. ığneyi yaptıktan 1 dk sonra ağrı falan kalmadı. Hem de hiç. 3 saat içinde 10 cm açılma oldu. Doğum anında ise benim kuyruk sokumumda ve belimde biraz fazla baskı oldu, bebeği dışarı itmek zordu ama ağrı çektin mi dersen çekmedim,iyi ki epidural olmuşum diyorum. Zaten doğumun asıl zor kısmı 10 cm olana kadar beklemek ve ağrı çekmek bence. Doğum zaten 10-15 dk içinde gerçekleşiyor. Doktorun normal doğuma uygun bulduysa seni epidurali tavsiye ederim.Yanlız hastane ve doktor seçimine dikkat...

bilgilerin için teşekkürler.Hangi hastanede yaptırdın?Ayrıca özel sağlık sigortanız varmı?

epidural yaptıranlar hangi hastanede yaptırdı acaba?yazabilir misiniz arkidişler...

Ben Bahçelievler Jfk Hastanesinde doğum yaptım. Evet, özel sağlık sigortam var. Temiz güzel bir hastane, üstelik benimle çok ilgilendiler.

canım bende hamileyim benim abim anestezici ve epidural doğuma girip sadece belden anesteziyi sen ver dedik hani doğum öncesinden uyuşturuluyor yaa abim istanbulda doğumlara girio çünkü yap dedik yapmam dedi epidural doğum yapanlarda baş ağrısı çıkıomuş sonra baş ağrısı çekersin hep dedi ve tavsiye etmem ben dedi hemde yapmam dedi benim şimdilik herşeyim normal epiduralde olmıyacağım allah sağlıklıca kurtasın cnm:Saruboceq:

Ben epidural oldum ama bende baş ağrısı olmadı. Bence sorun baş ağrısı değil, belden iğne vurulduğu için biraz riskli düşünülüyor sanırım. ığnenin emin ellerde yapılması gerekir. Benim doktorum bana sormamıştı bile epidural istiyormusun diye,seni epidural yapacağız dedi. Direk doğuma girdim,epidural iğnemi anestezi doktoru yaptı.Doğumumu da kendi doktorum. Kızlar içinizden nasıl geliyorsa ne hissediyorsanız öyle yaptırın.Yani epidural içinize sinmiyorsa boşverin gitsin.Ama ben sancıya dayanamam diyorsanız tavsiye ederim...

selam bende epidural yaptirdim ve bas agrisi cekiyorum ama okadar sidetli deyil ...ilk hamileliyimde yaptirirken hic bas agrisi olmamisti ama bu ikincisinde yaptirdim ve bas agrisi cekiyorum ama dediyim gibi okadar sidetli agri deyil eyer sorarsan ucuncu sunde epidural yaptirirmisin diye evet ben yinede yaptiririm derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…