• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezeryan

recell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
140
0
96
İstanbul
epidural sezeryan mı genel anestezimi karar veremedim
epidural ignesi can acıtıyormu
uyanık oldugunuz için birşey hissediyormusunuz
epiduralin avantajları neler genel anesteziye göre yardımcı olursanız cok sevınırım

canım bende senin gibi ikisi arasında gidip gelmiştim sonra epidurali tercih ettim fakat tansiyonum düştüğü için genel olmak zorunda kaldım ama çok memnunum sonuçta aynı kesi aynı acı diorum anestezinin bi önemi yok bence:) Allah kurtarsın canım..

epidural eğer uyuşturuyosa daha iyi bişey bence benim 2 dozda yetmedi bacaklarımın uyuşmasına bayıltmak zorunda kaldılar uyandığımda müthiş bi acıyla uyandım genel anestezi sonrası uyanır uyanmaz acıyı hissediyosun epiduralde uyuşukluk geçene kadar ilk acıların geçme olasılığı çok yüksek ben daha rahat olduğunu düşünüyorum

epiduralle sezaryan pek rahat olmaz özellikle cerrah için çünkü hareket edebilirsin bunu da cerrah istemez doğal olarak.spinal anestezi yada kombine(epidural+spinal)daha iyi olur.spinalin iğnesi çok incedir.acısı çok olmaz.kombinenin biraz daha kalındır.o yüzden lokal anaestezi yaparlar öncesinde.uyanık olursun.sadece gerilme hissedebilirsin çekiştirmeleri falan.ağrı hissetmezsin.gerilme hissedebileceğini bilip panik yapmamalısın.ağrı duyusu bloke olur çünkü.spinalin avantajları:bebeğini hemen görebilirsin,anestezik ilaç sütüne geçmez hemen emzirebilirsin,uyanık olduğun için emzirmek için ayılman için ek süreye gerek yok,1 saat içinde sıvı şeyler alabilirsin,ameliyat sonrası ağrın 1-2 saat olmaz uyuşukluk devam ettiği için.genel anestezinin avantajı hemen uyursun.ama nefes boruna tüp takıldığı için sonrasında bogaz ağrısı hissedebilirsin,ayılman zaman alır.bebeğini emzirmen gecikir.ağrın hemen başlayabilir.ağzına 4-5 saat bir şey koyamazsın.ama panik bir insansan yinede genel öneririm.

6 eylülde kızım beklenenin öncesinde geldi 4 cm açılmam olmuştu öyle korkup panik oldum ki sezeryana dönüş yaptık. Spinal oldum ancak doktorum uygun gördüğüm anestesi uzmanı varsa yaparım yoksa genel yaparım dedi. neyseki umduğu kişi vardı..

ınanın en ufak bir dokunuşu bile hissetmedim belinizden yapılann bi iğne ile kısa sürede belden aşşağınız un çuvalı gibi oluo şişmiş gibi hissettim biraz midem bulandı sonra doktorla sohbet ederken kızımı görüverdim inanılmazdı 10 felan sürdü biz onla bakışırken dr. karnımı kapamaya başlamıştı. hastabakıcının video kaydını izlerken ben bile şaşırdım inanılmaz güzeldi 10 kere doğursam 10 kere spinal yaparım ne başağrısı ne dikiş ağrısı hiç bişim yoktu şükür 4 saat sonra ayak uyuşması gibi bi hisle uyuşukluğum geçti. benimde bi kaç yakınım tavsiye etmedi hissedersin felan dedi ama sanırsam iş anestezi uzmanında doktorunla konuş mutlaka canım

o anı kaçırmamanı tavsiye ederimm

merhaba bende 21 ağustosta epidural sezeryan oldum. Genel anesteziden üstünlüğü,bebeğini ilk sen görüyorsun, hiç acı hissetmiyorsun. Olayın başından beri bilincin tamamen açık olduğuiçin bebeğinle hemen ilgilenmeye başlıyorsun. Hiçbir şekilde ağrı, sızı duymuyorsun. Nasıl girdiysen öyle çıkıyorsun ameliyathaneden. Sezeryan olacaklara epiduali tavsye ederim. ığne de acıtmıyor, sinek ısırığı gibi birşey.

Back