Epidural Sezeryan Olan hanımlar Lütfen Deneyimleriniz Paylaşırmısnız..

Pamik_PrenSes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
1.351
3
Selam hanımlar ben 26 haftalık hamileyim.
Ve Doğumumu Epidural Sezeryan ile Gerçekleştirmek istiyorum.
Fakat Çok kararsızım bilmiyorumkismile
Deyenimi olanların benimle Paylaşması benii çok mutlu edicek.
O anda ki duygularınız girerken çıkarken ne kadar zaman sonra ağrı hissetmeye başladınız
Bende panik atak var ya ameliyatın ortasında heyecanm yaparsam bilmiyorumkismile
ne kadar bişeyi görmicekte olsam orda yaptıkları işlermi bilmem bana yeter korkmam için
Faket Bebeğimin ilk ağlayışını ilk anları görmek istiyorum Çok kararsızım lütfen Yardımcı olun

ah ah sen panik atağı bna sor canım,o kadar cok korkan biriyimki,bişeyden korktuğumda kusmaya başlarım,kalbim hızlanır,nefessiz kalırım.Bu yuzden normal doğum bile yapamıyorum.Bayılmaktanda korktuğum için genel anestezi olamam.
bende epidural sezeryana karar verdim,tarih alındı,doğuma eşini yada yakınınıda almıyolar yapacağım hastanede.yapayanlzı kaldım.artık hemşirelerin eline sarılırım napim dedim..:)))))
su an heyecanlıyım,4 gun sonra doğum var.lutfen paylaşın deneyimlerinizi,özellikle ameliyat ortamını,olup biteni..benim en buyuk korkum,karnım acılınca cok kanama yasamak,kanama durmazsa falan diyorumm..ölmekten korkuyorum..
hadi bize bi yardımcı oluuun kısslaaarrr!!!!

ah ah sen panik atağı bna sor canım,o kadar cok korkan biriyimki,bişeyden korktuğumda kusmaya başlarım,kalbim hızlanır,nefessiz kalırım.Bu yuzden normal doğum bile yapamıyorum.Bayılmaktanda korktuğum için genel anestezi olamam.
bende epidural sezeryana karar verdim,tarih alındı,doğuma eşini yada yakınınıda almıyolar yapacağım hastanede.yapayanlzı kaldım.artık hemşirelerin eline sarılırım napim dedim..:)))))
su an heyecanlıyım,4 gun sonra doğum var.lutfen paylaşın deneyimlerinizi,özellikle ameliyat ortamını,olup biteni..benim en buyuk korkum,karnım acılınca cok kanama yasamak,kanama durmazsa falan diyorumm..ölmekten korkuyorum..
hadi bize bi yardımcı oluuun kısslaaarrr!!!!

Canım senin doğuma az kalmış gerçekten.Ama eşini Doğuma almamaları üzüldüm çünki ben bu olayı sırf eşimde yanımda olıcak onunla aynı duyguları paylaşıcaz diye ,istiyordum.

Ben Medical Park bursaya gidiyorum hiç sormadık bizde epidural sezeryana eş alıyomusnuz almıyosumusunuz diye bilmiyorumkismile ama genel anazteziyi istemediğin iyi olmuş canım ben iki kez ameliyat oldum genel anaztezi aldım gerçekten çok zor .
ayılamıyosunn ayıldığında birden yaşadığın o sancı insan değil bebeğini görmek kendine gelemiyor ben tabi başka bir ameliyat oldm ama sezeryanda böle olur diye tahmin ediyorum sonuçta genel anaztezi kolay bişey değil.Bendemi bu kadar ağır yaşıyorum bilmiyorum narkozdan çıkamıyorum bi türlü ve kusarak atıyorum narkouzu o yüzden bi daha bayıltılmak istemiyorum benimde korkum ne biliyomusun ya hemen uyuşmazsam doktor bunu anlamazda neşteri canlı canlı vurur diye kaydirigubbakcemile3 ALLAHIM insanın aklına neler geliyor kaydirigubbakcemile3

valla kızlar 2 kere doğum yaptım biri sezeryan diğeri epidural, genel anestezi de sadece ilk ayağa kalkarken zorlandım narkozun etkisinden çabuk ayıldım bu belki her insanda farklı olabilir yani bünye meselesi olabilir,epidural anestezide bebeğimi doğunca hemen gördüm ama ahhhhhhhhhh o ağrılar öldüm öldüm dirildim millet eve gelip bebeğim doğdu diye sevinir ama ben ağrılardan annem annem diye resmen ağlıyodum,:başımdan taa kemik iliklerime kadar :bbo: bilmiyorum ama bugün aynı şey başıma gelse genel anestezi derim tabi karar sizinfisfisfis

canım uyuşmayacağını sanmıyorum:)) ama olurda doz yeterli gelmezse zaten hemen söylersin.Merak etme zaten önce sadece kesme oluyor.Hissetsen bile canın yanana kadar söylersin.dozu arttırırlar.İnsanların bunyesi farklı.Genel anestezi kimine kolay kimine ise zor..tercih meselesi tabii,ben başağrıısndanda cok korkuyorum..gerçi ne migren krizleri cektim,ilaç bile alamadım.Sanırım dayanabilirim..:)))

genel anestezi de ağızdan bişey takıp öyle bayıltıyorlar ama epiduralde ise belden iğne yapıyorlar,epidural iğnesi yerken dünya başımda döndü de döndü acaib oldum :bbo: hayatımda başım dönerdi de böyle döndüğünü görmedim ayakta duramadım otururken iğne yaptılar sonra ayağa kalkıp yerime yatırdılar sonra bacaklarım sıcaklamaya başladı sonra zaten hissetmiyosun seni korkutmak istemem belki herkes böyle değildir memnun olan var memnun olmayan var :teselli: allah sana kolaylık göstersin:Saruboceq: Pamik_prenses epiduralde bi başım ağrıdı bi ağrıdı abbbooooooo hiiiiç öyle baş ağrısı çekmedimsositososito

genel anestezi de ağızdan bişey takıp öyle bayıltıyorlar ama epiduralde ise belden iğne yapıyorlar,epidural iğnesi yerken dünya başımda döndü de döndü acaib oldum :bbo: hayatımda başım dönerdi de böyle döndüğünü görmedim ayakta duramadım otururken iğne yaptılar sonra ayağa kalkıp yerime yatırdılar sonra bacaklarım sıcaklamaya başladı sonra zaten hissetmiyosun seni korkutmak istemem belki herkes böyle değildir memnun olan var memnun olmayan var :teselli: allah sana kolaylık göstersin:Saruboceq: Pamik_prenses epiduralde bi başım ağrıdı bi ağrıdı abbbooooooo hiiiiç öyle baş ağrısı çekmedimsositososito

AY sorma sedef ya herkez öle sölüyor çok şidetli baş ağrısı oluyormuş.eyvahedigeldismile
Genel anazteziyide ben kaldıramıyorum dediğin gibi bünye meselesi ama bu epiduralede dayanabilirmiyim bilmiyorumm eyvahedigeldismile
sedefçim bu epiduralin iğnesi çok acıtııyormu çokmu derine kadar vuruyolar yoksa az mı bende iğne fobiside var nasıl epidural olucam bilmem ohaoldumsmile

doktorumla sezeryani kararlastirdik ama genel mi,epidural mi onu konusmadik henuz.ben epidural istiyorum ama yine de dr. en iyisini bilir.o ne derse o olacak.ona cok guveniyorum cunku.hepimiz icin hayirlisi neyse o olsun kizlar.miniklerimizi saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz insallah.

inşallah leylacım hayırlısı olsun.Doktorunla bu konuyu konuştuktan sonra yine yorumunu bekliyorum.
Hemde bende konusunda uzman başka bir doktordan görüş almış olurum.

valla pamik_prenses cim,iğne acısını bilirsin aynı normal iğne acısı çok derin olup olmadığını bilmiyorum:uhm: ama acısı söylediğim gibi çünkü iğne olurken bakamıyorum sadece acısını hissediyorumvereliniortakrabbim kolaylık göstersin:Saruboceq:

valla pamik_prenses cim,iğne acısını bilirsin aynı normal iğne acısı çok derin olup olmadığını bilmiyorum:uhm: ama acısı söylediğim gibi çünkü iğne olurken bakamıyorum sadece acısını hissediyorumvereliniortakrabbim kolaylık göstersin:Saruboceq:

Amin canım saol :Saruboceq:

belden vuruyorlarya hani daha değişik bi sancımı oluyor yoksa nomalmi normal diyosun anladım okadarsa problem yok ya iki tane ameliyat geçirdim hala iğneden korkuyorum çocuk gibi kaydirigubbakcemile3

bende 2 doğum yaptım biri genel anestezi diğeri epidural oldu..veee kesinlikle epidural olun derim ve bende panik atak tedavisi görmüş bir hastayım... genel anestezide çok zor bayıldım ayılmakta felaket, ayıldığınız gibi bir ağrıyla uyanıyorsunuz gözünüz hiçbişeyi görmüyor..ama epiduralde hiç acı hissetmiyorsunuz hem ameliyatta hem ameliyat tan 2 saat sonrada..sonrasındada hiç yan etkisini görmedim..hemde yavrumu ilk ben gördüm..kesinlikle tavsiye ediyorum yanii.

mrb. bende 2 dogum yaptım ılkım genel aneztezı 2.epıdural ılkınde cokoooooook acı cektım agrıyla uyandım narkozdan.ıkıncı dogumdan once narkodan cıkamayan bır bademcık amelıyatına gıen bır haber ızledım ve korkularım basladı.doguma gırene kadar nasıl olacagım konusunda kararsızdım.dr bana nasıl dogum ıstersın dıye sordugunda epıduralden bahsettı ve bana onu tavsıye ettı..ıgne yapılırkende hıc acı hıssetmedım.yan cevırdıler ve kıpırdamamam gerektıgını soyledıler dedıklerını uyguladım ve gercekten cok heyecan verıcıydı..bebebgımı ılk ben gordum sesını ılk ben duydum..sadece dogumdan sonra 3 4 saat belden asagımı hıssedemedım..ertesı gun uyusmazlık ıgnesı yaptırmaya gıttım.hemen ayaga kalktım sancılarım agrılarımda olmadı...kesınlıkle tavsıye ederım ayrıca amcam da bursada kadın dogum dr.belkı duymussunuzdur..faruk dıncsahın..suan 11 haftalık hamılyım ve tekrar epıdural olmayı dusunuyorum.allah tum hamislere yardımcı olsunn..sevgılerımleeee

bende 2 doğum yaptım biri genel anestezi diğeri epidural oldu..veee kesinlikle epidural olun derim ve bende panik atak tedavisi görmüş bir hastayım... genel anestezide çok zor bayıldım ayılmakta felaket, ayıldığınız gibi bir ağrıyla uyanıyorsunuz gözünüz hiçbişeyi görmüyor..ama epiduralde hiç acı hissetmiyorsunuz hem ameliyatta hem ameliyat tan 2 saat sonrada..sonrasındada hiç yan etkisini görmedim..hemde yavrumu ilk ben gördüm..kesinlikle tavsiye ediyorum yanii.

Doğru sölüyosun zeynepçim ameliyattan çıkışta o ilk ayıldığın andaki sancı ve acı tarif edilemez bişey bende panik atak biriyim ya ağlayarak yada değişik şekilerde uyanıyorum daha doğrusu uyanamıyorum geç atıyorum narkozu helde kusarak narkozu atmak işkence gibi bişey helede karnımda böle bi operasyon geçirdiğimde nasıl kusarım bilmiyorumeyvahedigeldismile

Panik atak tedavisi görmüş biri olarak o ameliyat anında hiç panik olmadınmı şekerim ya mesela ben o anda ani atak gelirde birden sıkılırsam dikatimi toplayamazsam orada bağırırsam filan ayy rezillik :kedi: birden ben kalkmak istiyorum yada bitsin artık filan dersem ne olucak ya saçma gelebilir ama panik atak hastası olan biri daha iyi anlar beni yani sen

mrb. bende 2 dogum yaptım ılkım genel aneztezı 2.epıdural ılkınde cokoooooook acı cektım agrıyla uyandım narkozdan.ıkıncı dogumdan once narkodan cıkamayan bır bademcık amelıyatına gıen bır haber ızledım ve korkularım basladı.doguma gırene kadar nasıl olacagım konusunda kararsızdım.dr bana nasıl dogum ıstersın dıye sordugunda epıduralden bahsettı ve bana onu tavsıye ettı..ıgne yapılırkende hıc acı hıssetmedım.yan cevırdıler ve kıpırdamamam gerektıgını soyledıler dedıklerını uyguladım ve gercekten cok heyecan verıcıydı..bebebgımı ılk ben gordum sesını ılk ben duydum..sadece dogumdan sonra 3 4 saat belden asagımı hıssedemedım..ertesı gun uyusmazlık ıgnesı yaptırmaya gıttım.hemen ayaga kalktım sancılarım agrılarımda olmadı...kesınlıkle tavsıye ederım ayrıca amcam da bursada kadın dogum dr.belkı duymussunuzdur..faruk dıncsahın..suan 11 haftalık hamılyım ve tekrar epıdural olmayı dusunuyorum.allah tum hamislere yardımcı olsunn..sevgılerımleeee

Teşekkürler yorumun için canım.Evet duydum faruk beyi ben onu jimerde diye biliyordum randevü almak istedim ilk hamile kaldığım zamanlar ama sanırım ayrılmış ordan bende evime yakın ve ulaşım açısından bana kolay geldiği için medical parka gitmek zorunda kaldım bu arada benim henüz belli değil belki epidural normal doğumda olabilir.Ama epidurali kesinlikle istiyorum böle bi imkan varken neden yararlanmayalım değilmi.
Buarada allah analı babalı büyütsün bebeğini canım diğerinide sorunsuz bi şeklide dünyaya getirirsin inşallah

Teşekkürler yorumun için canım.Evet duydum faruk beyi ben onu jimerde diye biliyordum randevü almak istedim ilk hamile kaldığım zamanlar ama sanırım ayrılmış ordan bende evime yakın ve ulaşım açısından bana kolay geldiği için medical parka gitmek zorunda kaldım bu arada benim henüz belli değil belki epidural normal doğumda olabilir.Ama epidurali kesinlikle istiyorum böle bi imkan varken neden yararlanmayalım değilmi.
Buarada allah analı babalı büyütsün bebeğini canım diğerinide sorunsuz bi şeklide dünyaya getirirsin inşallah

evet ayrıldı amcam ordan...kesınlıkle tavsıye ederım ozellıkle anestezı uzmanı ıyı olursa hıc sorun yasamazsın ınsallah..senın ılk dogumunmu olacak

evet ayrıldı amcam ordan...kesınlıkle tavsıye ederım ozellıkle anestezı uzmanı ıyı olursa hıc sorun yasamazsın ınsallah..senın ılk dogumunmu olacak

Evet Canım ilk Doğumum olucak nasip olursa Çok heyecanlı ve tedirginim dediğim gibi doktorum ahmet yılmazdan memnunum ona güveniyorum fakat aneztezi uzmanıda benim için önemli inşallah deneyimlidir.:sinifsinif:

Amin canım saol :Saruboceq:

belden vuruyorlarya hani daha değişik bi sancımı oluyor yoksa nomalmi normal diyosun anladım okadarsa problem yok ya iki tane ameliyat geçirdim hala iğneden korkuyorum çocuk gibi kaydirigubbakcemile3

sancı falan olmuyo valla bende 3. çocuğum olursa epidural olurum ama iyi bi doktorda,ameliyat esnasında beni uyutmamak için konuşturuyorlar dı o zaman hemşireler demiştiki başın çok ağrıyabilir bol bol nescafe iç demişti.bi de birisinden duymuştum 2 ya da 3 saat başını çok kıpratmamaya çalış demiş doğrumu bilmiyorum ama ben zannederim benim doktorda vardı bi problem çünkü özel bi hastanede yapmıştım ilk doğumu genel anestezi ile hiç ağrı sızı olmamıştı gayet memnundum.ama 2. doğumum balıkesirdoğumevinde olmuştu epidural ile anam o nasıl ağrıymış öyle başım kemiklerine işliyodu sen gene de bunun yan etkilerini de iyice bi araştır çabucak kurtul inşaallah :Saruboceq:Şeniz

evet dr.ıyı secmelısın..pamık prenses kac haftalık gebesın ben daha cok yenıyım 11 hftalık kamıleyım.bu 3.olcak ınsallah..ama ozmanlar cok gencmısım daha bıseyın bılıncınde degılmısım demakkı ılkımde 19 2.de 22 yasında hamıleydım sımdı ıse 31 yasındayım ve sankı ılk defa anne olacakmısım gıbı heyecanlıyım ve sımdı daha bılınclı ve daha dıkkatlı bır anne adayıyım .bu arada 2 kızım var.senın bebegının cınsıyetı bellımı saglıklı olsun ınsallahhhhhhh

evet dr.ıyı secmelısın..pamık prenses kac haftalık gebesın ben daha cok yenıyım 11 hftalık kamıleyım.bu 3.olcak ınsallah..ama ozmanlar cok gencmısım daha bıseyın bılıncınde degılmısım demakkı ılkımde 19 2.de 22 yasında hamıleydım sımdı ıse 31 yasındayım ve sankı ılk defa anne olacakmısım gıbı heyecanlıyım ve sımdı daha bılınclı ve daha dıkkatlı bır anne adayıyım .bu arada 2 kızım var.senın bebegının cınsıyetı bellımı saglıklı olsun ınsallahhhhhhh

26 haftalık gebeyim canım.bende 22 yaşındayım şu anda kaydirigubbakcemile3
bebeğimin cinsiyeti kız ne kadar güzel seninde iki kızın varmıiş canım ALLAH bağışlasın
kız bebeğğinde insan çok ekşi yiyor ya ben devamlı ekşi şeyler yedim ilk zmanlar ve 1 ay boyunca çok bulantı yaşadım çok kustum

sence nasıl kıyafetler alayım kızıma yazın olucak fakat hiç kısa kollu badilere denk gelemiyorum bende altı çıt çıtlı badiler yada altlı üstlü badiler alıyorum elbise türü pek almak istememiyorum giydiremem diye bide hamileyken namaz kılan varmı sen kıldınmı canım şlk zmanlar nomalmdi fakat şimdi nefes nefese kalıyorum yatsı namazlarımda rukuya vardığımda nefesim kesiliyor sanki acaba diyorum sadece farzları kılsam olurmu ne dersiniz bilmiyorumkismile

X