Epidural sezeryan mı, genel anestezili sezeryan mı??????

uyum25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
91
11
36
39
Sinop
Kızlar çok çok çok telaşlıyım :18: Doğumuma daha 3 ay var ama doğum korkusundan küt diye gidicem bu gidişle :) Ben normal doğumdan çok korkuyorum. Sanırım yapamıycam normal doğumu. Sezeryan fikri daha cazip geliyo niye bilmiyorum.O ağrıları sancıları yaşamak istemiyorum doğum anında. Geel anesteziyle yapılan sezaryan mı daha iyi yoksa epidural olmak mı o konuda kararsızım işte. Epidural olanlar bebeğn doğduğu anı görmenin güzel bişey olduğunu sölüyor. Genel anesteziden uyanmak zor olduğu için ağrı sızının daha fazla olduğunu söyleyenler var. Her kafadan bi ses çıkıyo üf napcamı bilmiyorum. Doktorumla da konuşmadım henüz doğumla ilgili hiçbişey. Büyük ihtimal normal olsun diye zorlıycak beni ama kararlıyım normal doğurmıycam. Yardım edin kızlar her ikisini de yaptıranlar vardır aranızda. Herkese göre değişir ama yine de merak ediyorum ne nasıl oluyor. Paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. :90:

öncelikle daha 3 ayın varmış uzun bir süre hele bir bak bakalım o zamanın şartları neyi gösterecek.şimdi bunu düşünüp kendini sıkıntıya sokma.ben doktorumla son ana kadar hiç konuşmamıştım doğum şeklini o da benle.çünkü sen mesala normal diye şartlandırıyorsun o an Allah korusun bir şey ters gidiyor acil sezeryana alıyorlar ya da başka şeyler olabiliyor.

tabiki doğum yapacak olan sensin hangi durum sana uygunsa tercihini yapacaksın doktorunla beraber.
ben genel anestezili sezeryan oldum.ben normal planlıyordum ama doğumum erken olduğu için doktorum sezeryanın bebeği riske atmayacağını söyledi ve o şekilde gelişti.yani demek istediğim bu her an herşey değişebiliyor.
genel sezeryan evet zor uyanma süreci zor.uyandığında başlıyor ağrılar.ama benim ağrı eşiğim yüksek olduğundan yine de memnundum öyle çok zor bir süreç yaşamadım.sezeryanın bence en zor yanı doğumdan sonra seni yürütmeye çalıştıkları zaman.orası azcık zor onun dışında rahattım.sana da şimdiden hayırlı sağlıklı bir doğum dilerim.

Çok sağol. Haklısın evet herşey oluca gibi oluyo sonuçta. Ben uzun yıllar sonra hamile kaldım ve aşılamayla oldu bu bebek. Sanki normal doğumda onu riske atıcakmışım gibi bi his var içimde niye bilmiyorum. Çevremden çok korkuttular galiba beni birazda ondan bukadar erkenden strese girmem. Hayırlısı olsun demek lazım sanırım.

hamileliğimi öğrendim "epidural sezaryen" dedim... sonra bebişle gaza geldim normal doğurucam dedim... tahliller vs "bebek büyük sezaryen zorunlu" dedi doktorum yine "epidural sezaryen" dedim ve iyi ki de öyle demişim. 9 ay canımdan can kattığım yavruma ilk dokunan onu ilk öpen ilk koklayan ben olacağım demiştim, öyle de oldu. ağrım sancım olsaydı bile sırf ona ilk "hoşgeldin" diyen olabilmek adına sesimi çıkarmaz katlanırdım.
doğum yapacağınız hastane iyi olsun, anestezist işinin ehli olsun ve kendinizi rahat bırakın her şey çok güzel olur inanın
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Allah senden razı olsun canım ya vallahi çok rahatladım...Sanki aklımı okudun....Galiba kararımı verdim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…