• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural sezaryan olanlar o anı paylaşırmısınız ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Kızlar ben son ya kadar normal doğum bekliyodum fakat doğum işaretim kan oldu ilk olarak benden kan geldi ve dedim doğum başlıyo annemi ve eşimi aradım hastaneye gittik sancım adet sancısı gibiydi çok değildi ilk doğum olduğu için 6-12 saat sancı çekebileceği söyledi ve eve gönderdi neyse eve gittik karnımı filan doyurdum idrarım geldi ve wc ye gittim o esnada çok feci halde kanlar aktı benden ve acil hastaneye gittik o esnada yolda bile akıyodu şıkır şıkır dr beni acil sezaryana aldı ve karnım tok olduğu için epidural oldum herşey çok güzeldi bebğimi gördüm fakar o gittikten sonra ben fenalaştım nefessiz kaldım nefes alamıyodum yediklerim boğazıma gelmiş o esnada bana birsürü hortum soktular boğazıma çok kötüydüü
soracağım soruu epidurala girdiğiniz zaman sizin ağzına oksijen veya herhangi birşey koydularmı bana koymadılar
ben can çekişiyodum resmen ve başımda konuşuyolardı bayan bana bişeyler takmayı unutmuş sanırım hava die hatırlıyorum ama bilmiyorum

hay maşşallah:nazar:

Bana burnumdan sadece hava vermıŞlerdı doĞum ılk baŞladıĞı zamanlarda ayrıca ben epıduralınde ac karnına olacaĞını bılıyorum yanı bellı bı saat bıŞey yememn gerek dıye bılıyorum

evet canım koyuyorlar
benim şöyle oldu
bende normal istiyodum ama 41. hafta doldu gelişme yok sunisancı denedik 13 saat bekledik yok olmadı
sezeryan oldum burnum tıkalı olduğu için genel anestezi olmadım
önce belden iğne yaptılar sonra belden aşağısı uyuştu
göğsümden aşağıya bi perde koydular bişey görmedim yani
kollarımı bağladılar oksijen verdiler
hemşire miden bulanabilir korkma dedi
ve gerçekten midem bulandi bi miktar kustum.
başka bi sorun yaşamadım
ama ben o gün hiçbişey yememiştim
insanın doğumla ilgili çok şeyler kafasına takılıyo bendede birsürü soru işareti vardı
amaaan hepsini boşver bebişine sıkı sıkı sarıl tadını çıkar
kendini düşünüp düşünüp üzme

benim ilk doğumum narkoz ile olmuştu..
ikincisi ise ameliyat odasında spinal olmasına karar verdik...
dolayısı ile biraz heyecan yapmıştım...
ama olsun yinede çok güzeldi....
kızımı doğar doğmaz görebilmenin manevi huzur ve keyfini yaşamak için değdi doğrusu..

bana oksijen için ağzıma bişey taktılar
grçmiş olsun sana da
sezweryanım süperdi.yeniden o ana dönmek isterim.

Kızlar ben son ya kadar normal doğum bekliyodum fakat doğum işaretim kan oldu ilk olarak benden kan geldi ve dedim doğum başlıyo annemi ve eşimi aradım hastaneye gittik sancım adet sancısı gibiydi çok değildi ilk doğum olduğu için 6-12 saat sancı çekebileceği söyledi ve eve gönderdi neyse eve gittik karnımı filan doyurdum idrarım geldi ve wc ye gittim o esnada çok feci halde kanlar aktı benden ve acil hastaneye gittik o esnada yolda bile akıyodu şıkır şıkır dr beni acil sezaryana aldı ve karnım tok olduğu için epidural oldum herşey çok güzeldi bebğimi gördüm fakar o gittikten sonra ben fenalaştım nefessiz kaldım nefes alamıyodum yediklerim boğazıma gelmiş o esnada bana birsürü hortum soktular boğazıma çok kötüydüü
soracağım soruu epidurala girdiğiniz zaman sizin ağzına oksijen veya herhangi birşey koydularmı bana koymadılar
ben can çekişiyodum resmen ve başımda konuşuyolardı bayan bana bişeyler takmayı unutmuş sanırım hava die hatırlıyorum ama bilmiyorum

mrb canım, öncelikle geçmiş olsun.. Oksijen takılması sana bağlı bir durum heyecan vs. gibi sebeplerden nefesini düzenlemek için alınan bir önlem yalnızca şart değil yani ben istememiştim takılmadı.. her tür anestezide karnının aç olması gerekir. tok olduğun için genel anestezi şahsın hiç yoktu bu bulantıyı genel anestezide yaşasaydın sonuç çok vahim olabilirdi. epidural ve sipinalde refleksler aktif olduğundan durum daha kontrol edilebilir.. çok geçmiş olsun canım...

aynı şeyler başıma geldi
epidural normal doğum yapacaktım herşey yolunda giderken bebeğin kordonu dolandı ve acil epidural sezaryan oldum ve sezaryan için ameliyat odasına giderken ağzıma oksijen verildi bebek oksijensiz kalmaması için

mrb canım, öncelikle geçmiş olsun.. Oksijen takılması sana bağlı bir durum heyecan vs. gibi sebeplerden nefesini düzenlemek için alınan bir önlem yalnızca şart değil yani ben istememiştim takılmadı.. her tür anestezide karnının aç olması gerekir. tok olduğun için genel anestezi şahsın hiç yoktu bu bulantıyı genel anestezide yaşasaydın sonuç çok vahim olabilirdi. epidural ve sipinalde refleksler aktif olduğundan durum daha kontrol edilebilir.. çok geçmiş olsun canım...

verdiğin bilgiler için çıok teşekür ederim bunları bilmiyordum

Back