• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural normal doğum

Taksit taksit yazıyorum ama epiduralin yapılması sırasında hiçbir şey hissetmedim ama epidural yapıldıktan sonra sancılarım çok azaldı, çok rahatladım. Sonrasında da epiduralin bir yan etkisini görmedim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar bende epidural normal doğum istedim ancak bende olmadı iğneyi vyrdu ama yine sancım devam etti iğne ettikten sonra hala acıyı hissettiğimi söleyince tutmadı dedi dünya başıma yıkıldı :43:

kızlar bende epidural normal doğum istedim ancak bende olmadı iğneyi vyrdu ama yine sancım devam etti iğne ettikten sonra hala acıyı hissettiğimi söleyince tutmadı dedi dünya başıma yıkıldı :43:

Evet bazen tutmuyor canim. Doktorum epidurali yapmadan once tutmayabilir sancilarin gecmeyebilir dedi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar ben epidural ile normal doğum yaptım 39+4'de. Sadece şunu aöyleyebilirim, doğum bittiği saniye (gerçekten 1 dakika sonrası falan değil) tüm ağrı-sancı vs kesiliyor. Herşey bitiyor ve hayatına kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Mesela ben gece yarımda doğum yaptım, sabah 7de kalkıp tek başıma duş aldım (bunu tavsiye olarak söylemiyorum, aslında yanlış birşeymiş doktorum başın dönüp düşebilirdin de dedi sonrasında; o yüzden siz sakın yapmayın. Ben iyi olma halimi anlatabilmek için yazıyorum size bunu.) velhasıl kesinlikle tavsiye edebilirim. Oturmam, kalkmam, emzirmem vs hepsi çok rahattı çok şükür.

Canım ne kadar güzell maşallah:nazar: bizleri motive ettiğin için teşekkürler bende Allah ın izniyle normal doğum istiyorum inşallah sezeryana gerek kalmaz:49:

Sweetheart.....Hımm iyimiş şimdi daha da heves yaptım epidural doğuma :-) doğum esnasında ağrı falan oldu mu peki,, epizyotomi yapıldı mı

Son düzenleme:
Kızlar ben epidural ile normal doğum yaptım 39+4'de. Sadece şunu aöyleyebilirim, doğum bittiği saniye (gerçekten 1 dakika sonrası falan değil) tüm ağrı-sancı vs kesiliyor. Herşey bitiyor ve hayatına kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Mesela ben gece yarımda doğum yaptım, sabah 7de kalkıp tek başıma duş aldım (bunu tavsiye olarak söylemiyorum, aslında yanlış birşeymiş doktorum başın dönüp düşebilirdin de dedi sonrasında; o yüzden siz sakın yapmayın. Ben iyi olma halimi anlatabilmek için yazıyorum size bunu.) velhasıl kesinlikle tavsiye edebilirim. Oturmam, kalkmam, emzirmem vs hepsi çok rahattı çok şükür.

senin agri esiginde yuksekmis cnm masallah.8 cm e kadar acilmis zaten :)

Merhaba, 2010 Eylül ayinda epiduralle normal dogum yaptım suni sancı ile dogumu başlattılar yaklaşık 5 cm açıklıktan sonra epidurali belden enjekte ettiler hiçbirşeyi hissetmedim akabinde 10 cm e ulaşmayı bekledim 10 cm olunca ebeler karnıma bastırdılar ikinma yapamıyorsunuz çünkü hissetmiyorsunuz hiçbirşeyi daha sonra vakum da kullanıldı ve kızım dünyaya geldi bu doguma prenses dogum deniyor herkese tavsiye ediyorum sonrasında hemen ayağa kalkıyorsun kesik yerinde öyle bahsedildiği gibi bi ağrı da olmuyor çünkü o aksam surekli ağrı kesici vuruluyor eve vardığınızda da doğumdan eser yok normal hayata devam. Sezaryene göre bin kat daha kolay sağlıklı 👍

Sweetheart.....Hımm iyimiş şimdi daha da heves yaptım epidural doğuma :-) doğum esnasında ağrı falan oldu mu peki,, epizyotomi yapıldı mı

Epidural'e kadar sıkıntım oldu bayağı, ama doktorum bu kadar dayandın madem epidurali de az miktar verelim , ihtiyaç halinde arttırırız dedi. Doktorun az dediği epidural ile bile gayet rahat geçti doğumhane kısmı da... epizyotomi yapılmadı canım.Kızlar herşey inanmakla alakalı; sonundaki kavuşmayı hayal ettim ben hep, ya da bir sonraki gün ayaklanacağımı, hatta ve hatta normal doğum ile doğum kanalımda ne var ne yok hepsinin yenileneceğini... İnşallah Allah hepinizin gönlüne göre versin, sağlıkla kavuşun bebeklerinize.

Canım ne kadar güzell maşallah:nazar: bizleri motive ettiğin için teşekkürler bende Allah ın izniyle normal doğum istiyorum inşallah sezeryana gerek kalmaz:49:

İnşallah Allah gönlüne göre versin canım. gözünde büyütme hiç, büyüklerimiz tarlalarda, bahçelerde yapıyorlardı doğumu. ama lütfen kafanı da çok takma, sağlıkla kavuşun da sezeryanla da kavuşsanız olur :)

Merhaba, 2010 Eylül ayinda epiduralle normal dogum yaptım suni sancı ile dogumu başlattılar yaklaşık 5 cm açıklıktan sonra epidurali belden enjekte ettiler hiçbirşeyi hissetmedim akabinde 10 cm e ulaşmayı bekledim 10 cm olunca ebeler karnıma bastırdılar ikinma yapamıyorsunuz çünkü hissetmiyorsunuz hiçbirşeyi daha sonra vakum da kullanıldı ve kızım dünyaya geldi bu doguma prenses dogum deniyor herkese tavsiye ediyorum sonrasında hemen ayağa kalkıyorsun kesik yerinde öyle bahsedildiği gibi bi ağrı da olmuyor çünkü o aksam surekli ağrı kesici vuruluyor eve vardığınızda da doğumdan eser yok normal hayata devam. Sezaryene göre bin kat daha kolay sağlıklı
canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]
canım bende bişey sormak istiyorum.tamamen bilgisizliğimden.epidural normal doğum yaptın..kesik yeri nerede oluyor?vajinal bölgede mi? yani bende normal doğumdan korkan biriyim.ama sezeryandede şöyle bi çekincem var.zaten karnımda bir apandisit dikişi var.birde doğumunki eklensin istemiyorum.çok araştırıyorum.ama bir türlü karar veremedim doğum şekline.epidurali de tam olarak anlayamadım.bir sürü video izledm,doğum hikayeleri okudum. (:(((

Merhaba kızlar.
Ben geçen yıl doğum yaptım. Ağrılarım başlamadan önce düşünmüyordum ama sonra ağrılar başladı (herkez gibi benimde canım tatlı tabi :)) ve yaptırmak istedim. Epidural öyle ağrı başladı yapın la olmuyormuş. 4 cm olmadan yapmıyorlar ziira 4ten önce yapıldığı zaman doğum duruyormuş. Neyse 4cm oldu yaptılar ilk 10dk süper di. Ağrı çok az olucak, sadece bebeğin nasıl aşa indiğini hissediceksin dediler. Dediğim gibi ilk 10dk süperdi ama sonra.... Açıkçası ben bir daha yaptırmam! Bir faydasını görmedim. Yurdışında doğum yaptım ordada paralıydı Türkiyede nasıl bilmiyorum. Yan etkisine gelince bende hiç bir yan etkisi olmadı.

Canim 20 gun once epiduralle normal dogum yaptm simdilik bir yan etkisi yok dogum esnasinda agri hissetmedm ama uyusukluk gectikten sonra feciydi:-) merak ettgn baska bir sorun warsa sorabilirsn canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba,
Öncelikle yavrunuzu sağlıkla büyümenizi temenni ederim. Epidural sezeryan doğum sonrası günlerce süren şiddetli baş ağrıları olduğunu duydum. Siz epidural normal doğum yaptığınızda bu durumu yaşadınız mı?

Merhaba,
Öncelikle yavrunuzu sağlıkla büyümenizi temenni ederim. Epidural sezeryan doğum sonrası günlerce süren şiddetli baş ağrıları olduğunu duydum. Siz epidural normal doğum yaptığınızda bu durumu yaşadınız mı?
hayir bas agrim hic olmadi

Merhaba, 2010 Eylül ayinda epiduralle normal dogum yaptım suni sancı ile dogumu başlattılar yaklaşık 5 cm açıklıktan sonra epidurali belden enjekte ettiler hiçbirşeyi hissetmedim akabinde 10 cm e ulaşmayı bekledim 10 cm olunca ebeler karnıma bastırdılar ikinma yapamıyorsunuz çünkü hissetmiyorsunuz hiçbirşeyi daha sonra vakum da kullanıldı ve kızım dünyaya geldi bu doguma prenses dogum deniyor herkese tavsiye ediyorum sonrasında hemen ayağa kalkıyorsun kesik yerinde öyle bahsedildiği gibi bi ağrı da olmuyor çünkü o aksam surekli ağrı kesici vuruluyor eve vardığınızda da doğumdan eser yok normal hayata devam. Sezaryene göre bin kat daha kolay sağlıklı 👍

Benim merak ettiğim konu, kesik yeri. Tamamen iyileşiyor mu?

Back