epidural normal doğum yapan varmı?

melek82

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
146
2
41
merhaba bayanlar aranızda epidural normal doğum yapan varmı? menun kaldınız mı veya şikayetiniz varmı? 1 ayım var doğuma ve hala karar veremedim de yardım edin nolur:uhm:

Bende epidural normal doğum düşünüyorum. Gerçi hamile değilim ama en kısa sürede müjdeli haberi vericem sizlere. Çamlıca Medicana da doğum yapan varmı?

cabım ben 14 ay önce epuduralle normal doğum yaptım çokta memnun kaldım.sorunuz olursa özelime yazabilirsiniz.

Canım bende epidural normal doğum düşünüyorum. Önümüzdeki hafta doktor kontrolüm var, doktoruma danışacağım. Bilgisi olan arkadaşlar varsa, paylaşırlarsa çok sevinirim.

:lepi:bende epidural normal doğum yaptım,eğer güvenilir şartlarda ve tecrübeli ellerde olursa çok rahat benim çok rahattı çok şükür,sadece doğuma aldıklarında birazcık bağırmışım..ozaman çok canım yandıı karnıma çok bastırdılar,ama hepsi geçiyo şuan bebeğm 2buçuk aylık çok şükür....bende iyiyim..:nazar::nazar:

canım ben normal doğum yaptım ama epidural denendi ama vücudum kabul etmedi.bnm için çok zor bi andı yaklaşık 40dk kadar uğraştılar çok sancıdan dayanamadım yapılsın dedşm ama sancı sırasında yaptırmak inanılmaz zor çünkü hiç hareket etmemen gerekiyor.3cm açıklık olmadanda uygulanmıyor.epidurale girdiğimde 4 cm açıklık vardı uygulanamıyo diyip çıkardıklarında psikolojim çok pozukdu o sancıyla nerdeyse nefes bile almadan bekliyosun ve olmuyor.ama ben şanslıydım uygulanamayınca dr kontrol edelim dediğinde 8cm açıklık vardı ve doğum yapıp çıktım kontrolden.uygulanabilirse çok iyi ama benm 2 gün belim ağrıdı

canım ben temmuzda yaptım çok memnunum.ikinci bebeğim olursa kesinlikle tekrar epidural yaptırırım.ismimden bakarak doğum hikayemi okuyabilirsin.

canım hiç terettüt etmeden tercih edebilirsin ben nisanda dogumyaptım epidural normal dogum hiç bir sorun yaşamadım ne dogumda nede dogumdan sonra hiç bir problemim olmadı. kesinlikle öneririm. tekrar hamile olsam gene aynı ep. norml dogum yapardım.a.s.

epidural doğumla normal doğum arasında fark nedir açıklarmısınız bu ağrısız doğum dediklerimi oluyor epidural bide spinal var o nedir

epidural doğumla normal doğum arasında fark nedir açıklarmısınız bu ağrısız doğum dediklerimi oluyor epidural bide spinal var o nedir

kısacası ağrısız normalş doğum..gene normal doğum la doğum yapıyosun ama belden aşağısını uyuşturdukları için acı hissetmiyosun .bildiğim kadarıyla böylee tabii.benim ilk doğumum normal oldu çok zorlanmadım ama ikinci bebeğimde epidural normal doğum düşünüyorum kısmetse.bu konunun açılmasıda iyi olmyş bizde bilgi sahibi olduk..

epidural için 4 cm açılma olması gerekiyomuş, bu 4 cm açılana kadar çok acı oluyomu acaba? bi de ya 4 cm den fazla olursa açılma epidural uygulanmıyomuş nasıl anlıcaz ki??????????????

ya kızlar benim konuştuğum bütün doktorlar epidural normal doğuma karşı ve biz yapmıyoruz diyorlar,doğumu zorlaştırıyormuş, bebeğin hayatını riske atıyormuş, aslında ben de bu doğum yöntemini istiyordum, şimdi çaresiz normal doğum olacak gibi

benim doktorum drlar için zor olduğunu söyledi ama şöle dedi, ıkınma hissi az olacağı için beklemek gerekebilir buda dr için zaman kaybı olabiliyomuş bu yönden zor dedi yoksa hasta için çok ii bişeymiş

ben aralık 4 de epıdural sezeryan oldum.kızım 30 günlük oldu.epıduralın iyi olan yönü bebegini dogdugu esnada göruyorsun.bu muhteşem bir duygu.bende olan yan etkisi ise 1 hafta boyunca boynumda inanılmaz derecede agrı oldu.ölücegimi zannetim.hayatım boyunca böyle bir agrım olmamıştı.allaha çok şükür şimdi çok iyim.agrım kalmadı.herşey kızım içindi.epıduralı uygulaması çok kolay.seni otutturuyorlar.belinden igne yapıyorlar.ayaklarında elektirk çarpması oluyor.bu uyuşmaya başladıgı anlamına geliyor.epıduralden korkacak birşey yok.ama sonrası zor.bazılarında da bel agrısı yaptıgını duymuştum.allah herkese yardım etsin...........kzım berram seni çok seviyorum........

süper bişi..kesinlikle öneririm... toplam 4 saatte oldu bitti benim doğumum...sonrasında bel ya da baş ağrısı falan da olmadı....

süper bişi..kesinlikle öneririm... toplam 4 saatte oldu bitti benim doğumum...sonrasında bel ya da baş ağrısı falan da olmadı....

merhaba cnm geçmiş olsun biraz açıklarmısın nasıl oldu ne kadar sancı çektin doğum uzun sürdümü ve hangi hastanede oldun

evet canım bizleri biraz aydınlatırsan sevinirim ben de 1-2 haftaya doğum yapıcam :1no2:

Bende epidural normal düşünüyorum, doktorumda iyi olur rahat edersin dedi, kuzenim iki doğumunu da Amerika da bu şekilde yaptı ve çok memnun kaldı, inşallah benimde öyle olur.

40 + 4 günlük olmuştu bebiş ama bende sancı vs yoktu hala..medical park bahçelievlerde oldu doğum.sabah 10 da suni sancı vermeye başladılar.aslında ben baştan epidural istiyordum zaten hastaneye gittiğimizde 3 cm.açılma olmuş bile ben farketmeden.4 cm.de de epidural istemiştim.açılman kolay oluyor hiç gerek olmayabilir epidurale dedi hemşireler.dayanabildiğin kadar dayan dayanamadığın yerde yaparız epidural diye kandırdılar beni:) e ben de dayandım.sonra iyice sıklaşınca sancılar epidural istedim.muayene ettiler 8 cm olmuş açıklık.ısrarla doğurcaksın zaten birazdan yapmayalım dediler ama ben baskın çıktım.anestezi yapıldı.sancı varken biraz zor oluyor kıpırdamadan durmak.zaten epiduralden sonra doğum masasına alındım ve 20 dak içinde doğurdum.2 ıkındım 3.ıkınmamda oğlum doğdu.ben sancıyı da çektim aslında .ama epiduralden sonrası süperdi.hiçbi sancı hissedilmiyor.güle oynaya doğuruyorsun.kesilip dikildiğini de hissetmiyorsun kesinlikle.bence siz 4 cm açılmada hemen yaptırın epidurali.hiç çekmeyin sancıyı boşu boşuna.şimdi düşününce o sancıyı çekmek de çok güzel geliyor bana ama canınız tatlıysa çekmeyin yani...epidural yapıldıktan sonra herşey laylaylom...tadını çıkarın...

ha bu arada 10da sancıyı vermeye başladılar 14'te oğlum doğdu. 4 saatte bitti herşey...

X