- 10 Kasım 2014
- 582
- 204
- 73
- Konu Sahibi heceyarisi
merhaba arkadaslar. bugun itibariyle 40+5 teyim. almanyada yasiyorum ve pazar gunune kadar dogum baslamadigi takdirde doktorlar dogumu baslaticaklarmis. haliyle kafamda binbir cesit soru var. normal dogum istiyorum su anda her sey normal doguma elverisli. sadece ufaklik henuz gelmek istemiyor ve doktorumuzun dedigine gore onu beklersek daha 1-2 hafta daha beklemek zorundaymisiz buda tabiki risk olusturuyor. pazar gunu dogumu baslaticaklar. bu surec nasil islicek bilmiyorum ama internetten okudugum kadariyla suni sanci dedikleri islemi uygulucaklar. asil aklimda olan soru ise epidural hakkinda.
herkes cok kolay dogum yontemi oldugunu soylemis ve tavsiye etmis. ben belden igne yapilmasindan dolayi cok tedirginim. epidural normal dogum yapan arkadaslar igne yapilma sirasinda agri aci duyuyor musunuz? videolari izledikce icim bir tuhaf oluyor ve sirf bu korkudan butun dogum sancisini cekermisim gibi geliyor. boyle yapip kendime eziyet etmekte istemiyorum cunku agri esigim dusuk diye dusunuyorum. bu sureci yasamis olan kisilerin yardimina ihtiyacim var. hatta suni sanci bile nasil oluyor normal dogum sancisiyla bir mi yoksa daha mi siddetli bilen yasayan kisiler tecrubelerini paylasabilir mi? birkac gundur uyku bile uyuyamiyorum :-(
herkes cok kolay dogum yontemi oldugunu soylemis ve tavsiye etmis. ben belden igne yapilmasindan dolayi cok tedirginim. epidural normal dogum yapan arkadaslar igne yapilma sirasinda agri aci duyuyor musunuz? videolari izledikce icim bir tuhaf oluyor ve sirf bu korkudan butun dogum sancisini cekermisim gibi geliyor. boyle yapip kendime eziyet etmekte istemiyorum cunku agri esigim dusuk diye dusunuyorum. bu sureci yasamis olan kisilerin yardimina ihtiyacim var. hatta suni sanci bile nasil oluyor normal dogum sancisiyla bir mi yoksa daha mi siddetli bilen yasayan kisiler tecrubelerini paylasabilir mi? birkac gundur uyku bile uyuyamiyorum :-(