- 28 Ekim 2014
- 149
- 108
- 73
- 34
Evet kızlar sonunda ben de doğum hikayemi yazabiliyorum çok şükür. Daha doğum yapmamış hamile arkadaşlar sürekli doğum hikayeleriyle kendilerini rahatlatmaya çalışıyorlar bunu da bildiğim için konuya hemen gireyim 40. Haftamın dolmasına az kala kontrole gittik doktor ne bir açılma ne de Sancı olduğunu söyledi. Normal Doğumu o kadar istiyordum ki her doktor sancı gözükmüyor dediğinde umutlarım kırılıyordu. Doktor 40+1 de sunni sancıyla deneyeceğini eğer tepki alamazsa sezaryen olacağını hazırlıklı olmamı söyledi. Çok ama çok heyecanlıydım hep dua ettim Meryem sûresini eşimle birlikte okuduk. Neyse gün geldi 09.01.2015 günü yani 5 gün önce sabah dokuz da sunni Sancı verildi üç saat sonra 2cm açılmam oldu doktor iyi gittiğimi yalnız epidural için beklemem gerektiğini söyledi.bir iki saat daha bekledik 5 cm açılmam olduğunu epidural isteyip istemediğimi sordu kesinlikle evet dedim epidural yapıldı hiç ağrı olmayan bir işlem asla korkulacak bişey yok,sancım yarı yarıya azaldı. Beklemeye devam tabi... Ben bu arada çök kalk hareketi yapıyorum,yürüyorum oturuyorum.. Saat altıyı geçerken doktor geldi nstin üzerine yatmışım ve Bebeğin kalp atışını duyamamış panikle bebeğin kalp atışı azalmış sezaryen olabilir hemen muayene ediyorum dedi. Sonra baktı ve aaa gelmiş süper hemen başlıyoruz bi idrar yapılsın dedi tuvaletimi Yaptım bu arada lavman yapılmadı. Neyse doktorum Sancı geldikçe ıkın dedi derin derin nefes Alıp ıkındım. Bağırmak hiç işe yaramıyor sadece nefesiniz kesiliyor. Ebe bak zekiye iyi ıkınmazsan çocuğun nefessiz kalır deyince o an koptum ve bütün gücümü toplayıp ıkındım veeee Dünyalar Tatlısı oğlumun sesini duydum... O an bütün sancılar bitti ve ağlamaya başladım Dünyanın en güzel duygusuymuş o an farkettim.. Başta söylemeyi unuttum.. Ne bir sancım vardı ne de açılmam ama 9saatte çok güzel doğum Yaptım. İşte böyle kızlar sakın korkmayın hepimiz Allah a emanetiz stres yapmayın inşallah hepiniz rahatlıkla doğum yapar.. Bu arada ben ankara TOBB ETÜ hastanesinde doğum yaptım ve doktorum Simla hanımdı herşey dört dörtlük doktorum sanki arkadaş gibi çok güleryüzlü ankara da olup doktor ve hastane arayan varsa tavsiye ederim herkese hayırlı doğumlar