cnm bende 40+2 de doğum yaptım aynen ole gununu dolduran bebek cok farkedıyor bunu dogumdan sorna anlıcaksınbende normal yapıcm bır akslk olmazsa son anda bak belkı snde benm gıbı olursun bnm şuan 40 1 deyım dogum sancılarım cıkmadı dr umda cuma gunu yanı kendılıgnden gelmezse o gune kadar 40 3 te sunı sancyla dogurtcak benı ıstesem bole olmazdı sezeryan gıbı gunumuz bellı duşun :)) bnce acele etme son ana kadar bekle hem bebegın 40 haftayı doldurur belkı snden alması gerekn ne varsa alır gelışımını tamamlar ama sezeryan ole deıl 15 gun onceden oluor bnce hıc ıı deıl
cnm bende 40+2 de doğum yaptım aynen ole gununu dolduran bebek cok farkedıyor bunu dogumdan sorna anlıcaksın
Haklısınız kızlar sağlıklı olanı normal doğum tabi adı üstünde -normal- doğal olanı bu da işte zaman yaklaştıkça insanı stres basıyor.Bir de dediğim gibi ne kadar okusamda araştırsam da bilmediğim tecrübe etmediğim bişey.
Durun bakalım.Zaten kızımız ters geliyormuş şuan kafası hala göğüslerimin altında ayaklarınıda kasıklarıma kdr uzatmış öldürüyor beni sancıdan 1 haftadır.Doktorda yatacaksın dedi.
Şimdiden zoru seviyoruz :)
İnşallah hepimiz hayırlı sağlıklı doğumlar yaparız.
Dediğiniz gibi doğum anını da çok merak ediyorum o yüzden zaten epidural kesin :)
ben kendimi hamileliğimin başından beri normal diye şartlandırdım. ama 39. haftamızın sonunda plesantanın ani yırtılması,suyumuzun azalması ve kızımın ters duruşu aşağıya inmemesi yüzünden (normal doğum istediğim, bebeğimin ters olduğu ve inmediğinden beklediğimiz için yırtık yüzünden suyumuz tehlikeye girdi) acil sezeryana alındım. epiduralle doğum yaptım. pişman mıyım değilim, rahatmıydı evet hem doğum anı hem doğum sonrası rahattım. ama normal doğum olmasını isterdim. sen şimdiden stres yapma kendine, normal beklersin ani bir gelişmeyle sezeryana girersin, sezeryan günü alırsın, o günün stresinden suyun gelir normal doğuruverirsin. bunu yaşayan arkadaşlarımda varyani demem o ki bebişin nasıl geleceğini bilir, Allah'ın izniyle gelecek bi şekilde orda kalacak hali yok demi sen kendine iiyi bak, bol bol dinlen ve bu mucizenin keyfini çıkar canım
kesinlikle normal diyorum. Adı üstünde şartlar elverdiği sürece doğal olanı da bu zaten...Ben normal yaptım epiduralsiz ... evet ağrısı acısı belki gözardı edilemez. Ama sonrası toparlanma süreci vs her açıdan çok rahat. o an herşey orada oluyo ve bitiyor.Doğum sonrası yoğun bir emzirme süreci seni bekliyor. Bu süreçte sezeryanla, dikişlerinle çok rahat edeceğini düşünmüyorum şiddetle normal öneriyorum. şimdiden Allah analı babalı büyütmek nasip etsin...
normal dogum da oyle ha dıyınce olmuyor ..yanı benım plansız olmustu 37 haftamda bırden suyum gelmıstı aılem 10 saat uzaklıkta hastaneye gıttımgım de 1,5 cm ıdı acılma .saat 5 ıdı .aılemı aradım hemen dustuler yola..
gece 12 de tekrar gıttıgımde sadece 3 cm ıdı acılmam ..
sabah 7.30 da dogum yaptım ben ..
epıduralsız normal dogum ..
ama herkeste aynı olmayabılır tabı ,benım uzun surmustu dıkıslerım de coktu 2 saatte dıkıs surdu..
berbattı sımdı kesınlıkle sezaryan ıstıyorum..
normal normal dıye tutturmustum bende ama o an yasayıp goruceksın dılerım kı ne sekılde olursa olsun kolay olsun dogumun
Ay ne güzel dedin öyle bir avazda doğurasım geldi resmen :)))
Ne biliyim doktorum çok güven bir kadın,çokta seviyorum,kafamız tutuyo,çok güzel bir enerjisi var.O her gittiğimde beni caydırıyo sezeryandan.Onun yanında;enerjisinden olsa gerek;bir efeliğim tutuyo, yaparıımm,ederimm,doğururumm ne varmış diye.Eve gelince bir pusma durumu yok ben yapamıcam demeler başlıyor :))))
Çok merak ediyorum ne olucak durumumuz?
öyle tabi bir avazda doğuracaksın inşallah. ne olduğunu anlamayacaksın bile, bide bakmışsın ufaklık tepende cıyak cıyak bağırıyorbak ne güzel doktoruna da güvenmişsin. doğum anın kadar doktoruna olan güvende önemli. bak bana epidurali tavsiye edenler kadar etmeyenlerde oldu. bir sürü sorundan bahsettiler. ama ameliyathaneye girdiğimde anestezi uzmanı ve ekip öyle güzel karşıladılar ki beni ne korku kaldı ne başka bir şey. panik yapmayayım diye sezeryana başladıklarını bile söylemediler bana doktor karnıma dokundu hissediyormusun dedi. bende elinizi değil sadece hafif bir baskı hissediyorum dedim. tamam o his geçince söyle başlicam dedi. bende saf saf geçmesini bekleyip bir yandan da tepemde dikilen anestezi uzmanımla sohbet ederken birden bebeğimin sesini duydum sen stres yapma rahat ol ki bebeğinde rahat olsun. Allah sağlık sıhhat versin çok güzel olacak merak etme. sonra burada doğum hikayeni okuyup duygulanıp ağlicaz
Ahhhaaa süpermiş yaaa :)) Harika valla. sen beklerken meğersem doğurtmuşlar seniii. harika bişey şok olur ay insan.Bende çok hyecanlıyım zaten.Koca 7 ay geçtide sanki şu 2 ay geçmiyo gibime geliyo.Bide belimin ağrısı beni hayattan koparıyo o kadar canım yanıyoki evin içinde bile yürürken zorlanıyorum.Hele biraz ayakta durunca gözümden yaş geliyo resmen.
İnşallah daha da ağırlaşmaz bu ağrı sanki biri belime kütükle falan vurmuş gibi hissediyorum.
Minyon olunca böyle oluyor demekki.Anam 1,60 boyla 50 kiloyla çocuk doğurmaya kalkarsan sonun böyle olur işte.Çocukta diyordur be kadın madem yerin dar ne diye çocuk yapmaya kalkıyosun diye :)))))
ooo sen onu düşünme, o en konforlu yerde şimdi. bel ağrısı da olur kasık ağrısı da olur azcık sıkıcan dişini
Valla canim ben dogum sancisindan cok korkuyordum Rabbime doguma kadar dua ettim en kolay agrisiz dogum olsun diye. Oglumu bekledik ama gelmemek de direndi 41 inci haftaya girdi doktor ister bekleyin isterseniz alayim dedi ama beklerseniz kakasini yeme ihtimali var onun garantisini veremem eger boyle bir durum olursa daha yenidogan bakim unitesinde kalmasi gerekir dedi. Bizde bu isi sansa birakmamak icin sezeryan olsun dedik. Spinal anestezi oldum. Inan ne dikis agrisi ne bel ne de bas agrisi cektim. Cok cabuk da toparlandim. Allahima binlerce sukur olsun ki iyi ki de sezeryan ile dogum yapmisim. Valla ben derim ki bolbol dua et Rabbim sana en hayirlisini verir insallah.
Vallahi seninki de harikaymış.Allah hepimize en az senin ki kadar kolay doğum nasip etsin.Çok özeniyorum böyle güzel hatırlayanları.Bakalım ben nasıl hatırlıyıcam.Anlarız bi 8-9 haftaya :)))))