epidural doğumdan sonra artık gözüm korktu ... :(

GUNBAGI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2011
34
0
36
Elazığ
ben 1 yıl önce epidural doğum yaptım ama binpişman oldum..bünyeden bünyeye değişirmiş meğer herkes epiduralla ilgili toz pembe bir tablo çizmişti ama rezil bişeymiş..benki elimi bıçak kestiğinde dayanamam epiduralda canlı canlı doğuma şahit olmak çok kötüydü..doktorun rahime bastırması suların çıkması için dikiş anıı karındaki hareketler psikolojimi bozdu...
doğumdan sonra baş ağrısı çok çektimm..baş bel ağrılarım yüzümden evldımı kucağıma yardımsız alamıyordumm...yürümekte zorluk çektimm ..keşke normal doğum yapsaydımm..sütte problem olmadı ama bel, baş ağrısından emziremediğimden göğüslerim süt doldu şişti ateş ve ağrı yaptı
aslında epidural demek bir bakıma sakat olmayı göze almak demekmiş bunuda doğumdan sonra öğrendim omurilik sonuçta geçici felç ediliyor omuriliğe vurulan iğne ile ki bu iğne allah muhafaza 1 mm yanlış vurulsa kökten gittin ...artık 2. çoçuğu kesinlikle düşünemiyorum anne olmak zor doğum riskini göze alamam..hastaneye gittiğimde kadınlara bakıyorum kimi doğumhanede sancı çekiyorki doğum yapsın kimine suni sancı veriliyor kimine sezaryen için gün..kimide ALLAH muhafaza doğum esnasında vefat ediyor benim doğumumdan 1 hata önce sezaryenle doğum yapan diğer hasta vefat ettmişti..çoçuğu annesiz kaldı ....ALLAH bayanlara yardım etsinn erkekler ne rahatlar bu kadınların nedir bu çektiklerimiz...eğer hasasanız içiniz bu durumları kaldırmıyorsa epidural yapmayınız bayılıp bişey görmeseydim en azından bu kadar yıpranmazdı psikolojim

ben de epidural korkusu yüzünden genel anestezi ile sezeryan oldum...baş ağrısı bende de oldu ama uykusuzluktan herhalde dedim hep....belki bebeğimin ilk ağlamasını duymadım ama en azından dediğiniz gibi epiduralin etkilerini yaşamadım..

emin ol en doğrusunu yapmışsın ..ben bebeğin ilk ağlamasını duymaktan bişey anlamadımki kendi derdime düşmekten zaten bişey ifade etmiyor ne yazıkki o haldeyken bebeğin ağlaması... : ( doğum gibi güzel bişeyi bebeği ilk kucağına almak gibi bir lezzeti epidural mahfetti....başka arkadaşlar bari dikkat etsinler..

benimde epidural sezeryan olucaktı ama iğne bir türlü girmedi belime genel oldum en sonunda

Valla nasıl böyle bir kanıya vardın bilemiyorum arkadaşım...Analadığım kadarıyla zorlu bir doğum yaşamışsın..Epidüral yaptırmadım ama sezeryanla bir çocuk dünya ya getirdim..Hayatımdaki ilk ameliyatımdı...Ameliyattan çıktığımda göğüs kafesime san ki bir öküz oturmuş gibiydi...34 haftalık ablasyo plesenta tanısıyla acilen sezeryana girdim..Haliyle kan tatlili olmadığından verilen aneztesi o an ki şart neyi gerektirdiyse o biçimde verilmiş, bu sebeplede ağrılarım çok fazla olmuş göğsümde...Ha daha sonra 3 kez meme protezi ameliyatı oldum ama asla ne acı ne ağrı yaşamadım hiç birinde...Bu iş bünye meselesinden ziyada anestezi uzmanı ve o an ki şartlara bağlı bir durumdur diye düşünüyorum...

ben de epidural normal doğum yaptım çok da memnun kaldım yine olsa yine epidural isterim, ne ağrı ne sızı hiçbirşey hissetmiyorsun doğum sancıların şak diye kesiliyor benim de herşey gözümün önünde oldu çocuğun çıkışı , karnımın bastırılması, dikişlerimin atılması, içimin boşalması vs. herşeyi hissettim ama doğum esnasında zaten hiçbirine odaklanmıyorsun ki, tabi sezeryanda ayrıdır orasını bilemem...

ben kesinlikle normal doğum diyorum.... dogumdan cıktım dikiş agrılarım haricinde bir pronlemim yoktu. Hemen kahvaltımı bile yaptım ben...Sadec dikişler 20 güne ancak düzeldi o kadar....

nekadar sürede ayağa kalktın baş ağrısı olmadımı doktor baş ağrısını azaltması için bol kahve ve su içmememi söylemişti ama yinede geçmedi 1 hafta çektimmm

ben kesinlikle normal doğum diyorum.... dogumdan cıktım dikiş agrılarım haricinde bir pronlemim yoktu. Hemen kahvaltımı bile yaptım ben...Sadec dikişler 20 güne ancak düzeldi o kadar....

çok güzel bende normal doğumu çok istemiştim..çok şanslısın...keşke bende normal doğum yapabilseydimm...normal doğumda rahimde ne varsa atılıyormuş anne için çok faydalıymışş...bünye kendini yeniliyormuş...bir arkadaşım rahimden problemliydi doktoru normal doğum yapacaksın demişti 35 den sonra anne oldu bunun için ..normal doğum yapıpta rahimin temizliğpini sağlamak için şuanda gayet sağlıklı ....en iyisi normal doğum

geçmiş olsun ..normal sezaryendede insan çok ağrı çekiyormuş ameliyat yeri çok ağrıyormuş diyolar...
kadın olmak ne zor yaaa herşeyde bir sıkıntı kadın olmak güzel fakat zor :)

sevgili günbağı epidural normal doğumdan şikayetçiydin hangi hastaneye gitmiştin ban yardımcı olurmusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…