• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural doğum yaptım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuru
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

kuru

Ziyaretçi
21.01.2010 saat 4 de doğum yaptım.oh rahatladım çok mutluyum arkadaşlar.doğum hikayemi anlatayım aslında ocak 25 de sezeryana gırecektım bebegın eşi aşşaga düşmüş diye.ama ayın 21 de kasıklarıma bır agrı gırdı yürüyemez hale geldim.kasılmalar başladı.hemen doktoru aradım gel bakalım dedi.gittim oo suyun bile azalmış çocuk kasıklara inmiş baskıyı yapanda bebekmiş.yarım içinde sezeryana alalım dedi.allahtan bende hazırlıklı gitmiştim.eşimi aradım hemen geldi hastaneye beni hazırladılar odamı süslediler veeeee odamda sondamı taktılar (çok fazla acımadı)hemşireler geldi sedyeye çıktım doğruuuu 4 kat ameliyathane bebegi unuttum tamamen vücüdüm titriyordu.neyseki ameliyathaneye girdik belden uyuşturma yapacaklar of çok korkuyorum ama oturur vaziyete geçtim iyice eğildim bir iğne yaptılar anında uyuştum ama bende bir panikk bir panik kolumdaki serumdanda bir iğne vurdular kafam bir dünya oldu yarı uyku haline girdim.evet başlıyoruz dedi doktorum ama ben korkudan ölüyorum bu arada.5 dk geçmeden ıngaaaa diye bağırdı paşamm ama çok kendimde dedğilimya zor güldüm bebegımı öptüm sonra ilk muayenesını yapıp eşime teslim etmişler.ameliyatım 45 dk sürdü ama ilk 10 dk da bebegi verdiler eşime.dikişlerimi lazerle dikmişler.neyse ameliyat bitti doktorum ohh hadi odana bakalım dedi.beni sedyeyle beraber odama cıkarıp yatagıma yatırdılar altımı güzel temızleyıp benı paket gıbı yaptılar.bebegım eşimin elinde annem kayın valıdem kuzenım kızkardesım hepsı benıı sevıyor bebegı sevıyor cok guzel bır duygu artık anne olmustum esımle aıle olmustuk cok guzel bır duyuguydu hani havayada giriyor insan.3 şişe serumdan sonra akşam 11 de ayaga kalktım ertesı gun yuruyerek taburcu oldum.şimdi 1 haftalık oldum cok rahatım dikiş bandajımı kendım actım süperim valla.bebegımde cok tatlı paşa oğllum benım ama halaaaa isim bulamadık...sezeryandan korkmayın bence çok rahat yaa...doğum yapmamış arkadaşlar korkmayın annelikk bammmmmm başkaaaaaa bir tat...

allah annalı babalı büyütsün canım bende 3 ay önce epidural sezeryan doğum yaptım benimkide seninki gibi rahat geçti allah tüm bekleyenleri biran önce sağlıkla meleklerine kavuştursun annelik çok özel ve güzel bir duygu opuyorumnanaktan

gözünüz aydın rabbim analı babalı büyütsün sanada çok geçmiş olsun ne güzel sorunsuz bi şekilde kucağına almışsın yavrunu rabbim bizede nasip etsin inş.,bende 36 haftalık oldum ve çok korkuyorum her akşam içimde bi hüzün bi korku tutamayıp kendimi bi ağlamak falan çok korkuyorum çok endişeliyim,ne olucak,nasıl olacak kafamda bi sürü soru bizede dua et lütfen,sezeryan olmanın sebebi ne peki kendi isteğinle mi yoksa mecburi mi..benim herşey normal gözüküyor şimdilik ama çok korkuyorum..

epidural iğnesi için çok acıtıyor diyorlar.. kalın bir iğne, bele girerken çok acı veriyormuş.. sen böyle bir acı hissettin mi canım :)

arkadaslar epidural normai doğum yaptım
çok memnun kaldım hem doğum sancısı çekmedim hem doğum sonrası ağrım olmadı
zaten yurt dışında çoğunlukla böyle oluyor
epidural sezeryan yaptıranları açıkcası anlamıyorum, epidural normal gibi bir imkan varken, hem bebek hem de anne için en sağlıklısı ve doğalı bence

arkadaslar epidural normai doğum yaptım
çok memnun kaldım hem doğum sancısı çekmedim hem doğum sonrası ağrım olmadı
zaten yurt dışında çoğunlukla böyle oluyor
epidural sezeryan yaptıranları açıkcası anlamıyorum, epidural normal gibi bir imkan varken, hem bebek hem de anne için en sağlıklısı ve doğalı bence

gülcancım.. keşke epidural normal doğum imkanı türkiyenin heryerinde olabilse. 5,5 ay önce spinal sezeryan oldum cok sükür bir sıkıntım olmadı. epidural normal doğumu cok arastırdım ama yaşadığım yerde yapan hastane yoktu. zaten anlamıyorum.. anestezi uzmanları aynı okullardan mezun olup aynı eğitimi alıyorlar ama birinin yaptığını diğeri yapmıyor.. bu doktorlar için de geçerli her doktor epidural normal doğumu tavsiye etmiyor belki de kolaylarına kaçıyor ama imkanım olsaydı bende epidural normal doğum isterdim..

epidural iğnesi için çok acıtıyor diyorlar.. kalın bir iğne, bele girerken çok acı veriyormuş.. sen böyle bir acı hissettin mi canım :)
ben hiç acı duymadım. epidural anestezi acısız bir olay kafana takma.

21.01.2010 saat 4 de doğum yaptım.oh rahatladım çok mutluyum arkadaşlar.doğum hikayemi anlatayım aslında ocak 25 de sezeryana gırecektım bebegın eşi aşşaga düşmüş diye.ama ayın 21 de kasıklarıma bır agrı gırdı yürüyemez hale geldim.kasılmalar başladı.hemen doktoru aradım gel bakalım dedi.gittim oo suyun bile azalmış çocuk kasıklara inmiş baskıyı yapanda bebekmiş.yarım içinde sezeryana alalım dedi.allahtan bende hazırlıklı gitmiştim.eşimi aradım hemen geldi hastaneye beni hazırladılar odamı süslediler veeeee odamda sondamı taktılar (çok fazla acımadı)hemşireler geldi sedyeye çıktım doğruuuu 4 kat ameliyathane bebegi unuttum tamamen vücüdüm titriyordu.neyseki ameliyathaneye girdik belden uyuşturma yapacaklar of çok korkuyorum ama oturur vaziyete geçtim iyice eğildim bir iğne yaptılar anında uyuştum ama bende bir panikk bir panik kolumdaki serumdanda bir iğne vurdular kafam bir dünya oldu yarı uyku haline girdim.evet başlıyoruz dedi doktorum ama ben korkudan ölüyorum bu arada.5 dk geçmeden ıngaaaa diye bağırdı paşamm ama çok kendimde dedğilimya zor güldüm bebegımı öptüm sonra ilk muayenesını yapıp eşime teslim etmişler.ameliyatım 45 dk sürdü ama ilk 10 dk da bebegi verdiler eşime.dikişlerimi lazerle dikmişler.neyse ameliyat bitti doktorum ohh hadi odana bakalım dedi.beni sedyeyle beraber odama cıkarıp yatagıma yatırdılar altımı güzel temızleyıp benı paket gıbı yaptılar.bebegım eşimin elinde annem kayın valıdem kuzenım kızkardesım hepsı benıı sevıyor bebegı sevıyor cok guzel bır duygu artık anne olmustum esımle aıle olmustuk cok guzel bır duyuguydu hani havayada giriyor insan.3 şişe serumdan sonra akşam 11 de ayaga kalktım ertesı gun yuruyerek taburcu oldum.şimdi 1 haftalık oldum cok rahatım dikiş bandajımı kendım actım süperim valla.bebegımde cok tatlı paşa oğllum benım ama halaaaa isim bulamadık...sezeryandan korkmayın bence çok rahat yaa...doğum yapmamış arkadaşlar korkmayın annelikk bammmmmm başkaaaaaa bir tat...

bende epidural sezaryan oldum ama bana sonda takılmadı. doğruyu söylemek gerekirse dişçi koltuğuna oturmaktan kolay bir şey epidural sezaryan. ben hiç korkmamıştım o yüzden sakinleştirici iğne vurmadılar. her anı hatırlıyorum çalan şarkıyı bile. oğlum zayıf doğdu ama mis gibi kokuyordu. o anı tekrar yaşamak isterim. keşke geri dönebilsem. hiç korkmayın kızlar fazla da herkese sormayın korkutmalara da kanmayın.bu konuda arkadaşa katılıyorum.

Merhaba arkadaşlar, ben de 3,5 ay önce epidural sezeryanla doğum yaptım. Aklımda hep normal doğum isteği vardı, son ana kadar da bekledik. Ama hiç aşağı inmedi ve ben bir hafta içinde 2 -3 kere doktora gitmeye başladım. Bu da beni çok korkutmaya başlamıştı. Hareketleri daha fazla takip etmek, suyun azalma riski vs. Son gün (cuma) muayene için doktoruma gittim. Hiç açılma olmadığını pazartesiyi de istersek bekleyebileceğini;ama pazartesi günü de açılma olmazsa mutlaka sezeryana alacağını söyledi. Ben o anda "Bugün yapma şansımız yok mu?" dedim. Doktorum da şaşırdı. Anestezi uzmanını aradı ve onay aldı. Ben hemen eşimle eve gittim, valizimi aldım, hastaneye döndüm. Odama eşyalarımı yerleştirirken hemşire geldi, giydirdi, serum için iğne taktı. Ne olduğunu anlamadan kendimi ameliyathanede buldum:) Anestezi uzmanım muhteşemdi, acayip rahatlattı. İğne vuracağını, acımayacağını vs her şeyi anlattı. Ben o anda sersem gibiydim. Her şey o kadar çabuk oluyordu ki algılamakta zorlanıyordum. Daha sonra doktorum geldi, doktorumun gelmesiyle Zeynep'imin sesini duymam arasında 5 dakika ya vardı ya yoktu. Muhteşem bir duygu. Öptüm, kokladım, sonra onu giydirmek için götürdüler. O arada Zeynep'im biraz üşümüş:( Onu ısıtmaya çalıştılar. Benim ameliyathaneye girmemle çıkmam 45 dakika sürdü. Sondayı ne zaman taktıklarını bilmiyorum. Sanırım iğneden sonra takıldı. Hiç hissetmedim. Çok rahat bir ameliyat geçirdim. Sonrası da kolaydı. Sadece benim omzumda çok şiddetli bir ağrı oldu ki 2 gün içinde geçti. Dikişlerimle ilgili hiçbir problem yaşamadım. Bence epidural sezeryan oldukça rahat ve güzel bir doğum şekli. Ben de epidural normal doğum istiyordum; ama burada o imkan yok maalesef:(
Herkese kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin Allah.

öncelikle Allah analı babalı büyütsün canım.gerçekten yüzlerini gördüğümüz an dünyanın durduğu an.
doğum korkusu olan arkadaşlar emin olun o zaman geldiğinde insanın aklındaki tek şey evladı oluyor.herşey bir yana diyorsunuz.ayrıca epidural olsun olmasın ne düşünürseniz gerçektende onu yaşıyorsunuz.ben doğumun hep hiçte abartıldığı kadar olmadığını düşünürdüm kendi kendime bunların canı çok tatlı aman ne nazlılar derdim.ve iyikide böle düşünmüşüm.oğlumun yaramazlığından dolayı sezeryana girmek zorunda kaldım. ama 8 cm. e kadar epiduralsiz kolumda sunni sancı serumuyla hastahaneyi dört dönerek geçirdim. ne kimse of dediğimi duydu ne yüzümün asıldığını.kısacası neye inanırsanız onu yaşıyorsunuz o yüzden unutmayın en başta rahat olun ve doğumun acı verici ve zor bi olay olduğunu aklınızdan çıkarın.Allah kolay doğumlar sağlıklı bebişler nasip tüm hamişlerimize.

allah analı babalı büyütsün canım hayırlı evlat olur sizlere inşşşşş

bende epidural le normal doğum yaptım herkeze tavsiye ederim çünkü ben korkuyordum felç kalma riski var diye ama suni sancıya daha fazla dayanamayınca doğumun yarısında yaptırdım keşke baştan yaptırsaydm korkulacak hiçbişey yokmuş.

bende epidural le normal doğum yaptım herkeze tavsiye ederim çünkü ben korkuyordum felç kalma riski var diye ama suni sancıya daha fazla dayanamayınca doğumun yarısında yaptırdım keşke baştan yaptırsaydm korkulacak hiçbişey yokmuş.

slm canım epidural normal doğumda kendi doktorunmu giriyor yoksa ebelermi yaptırıyo bende epidural normal istiyorum fakat endişelerim çok fazla ıkınma hissi olmadığı için çocuğun çıkamama gibi durumu olabilir yani bir sürü riski var.bide seni ıkınman için nasıl yönlendirdiler.

bende epidural normal doğum istiyorum ama zamanını aşarsa sezeryan olurum gibi geliyor 40 haftadan sonra bile bekleyen bebekler var umarım benimki zamanına yakın olur sancılarım başlar ve epidural normal olurum aklım hala karşık aslında bir yandan da sezeryan olup bitsin artık hemencik gelsin diyorum

bende epidural normal yaptıracağım

şartlar el vermesse hemen spinal sezeryan

Allah hayırlı doğumlar versin
:Saruboceq:

Back