• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural doğum hikayem

bioeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
49
1
86
45
Kırklareli
merhaba arkadaşlar en büyük hayallerimden birini gerçekleştiriyorum imkansız gibi gelen doğum hikayemi yazıyorum.
7 yıllık evliliğimizin ilk başlarında hiç çocuk düşünmedik anca borç harç evlenmiştik kendimize zor yetişiyorduk. neyse 3 yıl sonra artık hadi bari çocuk yapalım dedik . sanki çocukta bizi bekliyordu tabi olmadı. neyse başladık doktorlara gitmeye herşey güya çok güzel hiç bir sorun yok ama çocukta olmuyo. neyse uzatmayım bu işi proflara götürmeye karar verip ünlü bir kadın doğumcuya gittiğimizde dünya başımıza yıkıldı. bırakın normal yolla çocuk sahibi olmayı aşılama dahi yapamayacagımızı bir ihtimal tüp bebek le çocuk sahibi olabilecegimizi öğrendiğimizde yıkıldık. Uzuuun araştırmalar sonucu tüp bebek merkezimizi bulup tedaviye başladık ve ilk denememizde rabbim bize evladımızı verdi.
Hamileligimin ilk ayları çok zor ve bulantılı geçti ama 5. aydan sonra herşey harika gitmeye başladı.33. haftaya girdiğimizde doktor kontrollerimizde aşırı sancı çıktı ve doktor doğumun başladığını ve daha erken olduğunu söyledi o kadar korktum ki anlatamam yavruma bişey olcak diye. neyse ilaç tedavisi başladı Allahtan suyum gelmediği için doğumu durdura bildik.39. haftaya kadar yatarak doğumu bekledim. son hafta doğum şeklimize karar verdik ve epidural sezeryan olmaya karar verdik.
Doktorum bir gece önceden 12 den sonra su dahi içmemi ve sabah 9 da hastanede olmamızı söyledi.sabah erkenden kalkıp baya kalabalık bir grup hastaneye gidip yatışımızı yaptık. odamıza çıkar çıkmaz hemşire gelip beni yavaş yavaş hazırlamaya başladı. o kadar korkuyordum ki dizlerim birbirine çarpıyordu. neyse beni yürüyerek ameliyathaneye kadar götürdüler ve eşimle kapıda sarılıp vedalaştık. ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. son hazırlıklarım tamamlanınca ameliyathaneye aldılar beni. artık kalp atışlarım o kadar fazlaydıki kriz geçireceğim sandım . epğidural için doktor geldi beni sedyeye oturttular ve belime iğne vurdular ve benim aklımı alan nasıl olacak diye uykularımı kaçıran o meşhuur narkoz meğer bir sinek ısırığı gibi bişeymiş. neyse narkoz vurulduktan sonra ayaklarımın yavaş yavaş ısınmaya başladığını hissettim ve beni hemen yatırdılar masaya ve doktorlar geldi önümü kapattılar ve ve konuşmaya başladılar ve aradan 5 dakika geçmedi ki bir kedi miyavlaması gibi ses duydum ve kızım doğmuştu . ağlamakla şaşkınlık arasın da bana kızımı getirin dedim ve temizleyip mis kokulumu getirdiler ve dünya durdu o andan itibaren.
ben yavruma kavuştum şimdi 10 günlük oldu darısı herkesin başına arkadaşlar......
 
Allah bebeğine uzun ömür versin canım. ben de 1 seneyi geçti istiyorum ama olmadı. merak ettiğim epidural olunca belden aşağısı ne zaman kendine geldi. ben geçen kist aldırdım genel anestezi oldu. uyanırken bi tuhaf oluyor. epidural sonuçta uyanma yok ama nasıl kendine geliyor bacaklar
 
canım bu uyuşukluk çok tanıdık geldi bana hani ayağını altına alır oturursun uzun süre kalkınca hissizleşirya aynı öyle bi uyuşukluk. benim 4-5 saat sonra ayaklarım açıldı tabi bu arada kum torbası denilen işkenceyide hiç hissetmeden atlattım.
 
Allah analı büyütsün, geçmiş olsun. Sağlıklı ve mutlu yıllar =) :16:
 
BENDE HIKAYEMI YAZARIM İNŞ 7 senedır tup bebek yolunda ugrasıyom 4 denemde kızıma hamıleyım 27 haftadayımmmmmmmmmmmmmmm
 
BENDE HIKAYEMI YAZARIM İNŞ 7 senedır tup bebek yolunda ugrasıyom 4 denemde kızıma hamıleyım 27 haftadayımmmmmmmmmmmmmmm[/QUO



inşallah sende en güzel şekilde yazarsın hikayeni Allah tamamına erdirsin.okadar güzel bir duygu ki annelik anlatamam. haa bu arada uyuya bildiğin kadar uyu doğumdan sonra uyku yok arkadaşım. o uysa bile sen ona bişey olacak diye uyuyamıyorsun:)))))))))
 
Bende epidural normal doğum yaptım fakat sezeryandan bıraz farklı cünkü normal doğumda ayakların uyuşmuyor yuruyebiliyorsun sadece sancıları hissetmıyorsun harika bir duygu doğum anında sancısız bir şekilde bebeğini kucağına almak:)
 
ben de spinal yaptım doğumu mu eşim de ameliyata girdi. Oğlumuz doğduğunda aynı anda ona kavuşmak çok güzeldi. herkese tavsiye ederim. eşiniz de doğuma girsin eğer soğukkanlıysa.
 
canım bu uyuşukluk çok tanıdık geldi bana hani ayağını altına alır oturursun uzun süre kalkınca hissizleşirya aynı öyle bi uyuşukluk. benim 4-5 saat sonra ayaklarım açıldı tabi bu arada kum torbası denilen işkenceyide hiç hissetmeden atlattım.

Allah analı babalı büyütsün :)

kum torbası denen olay ne bu arada ??
 
Back