Epidural anestezi

baykiz

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
7
4
6
35
Mrb,sayin uyeler
Ben ikinci bebegimi 15gun sonra kucagima alacagim ilk bebegimi genel anestezi ile sezeryan oldum ve simdi dr.epidural anestezi ile yapacagini soyledi...aslinda cok korkuyorum ilkini o ani yasamadigim icin filan rahattim sanki bunda kaam cok karisik epidural olanlar deneyimlerini paylasabilirmi..birde bahar hastanesinde ayse hanima gidiyorum gidipte tamamiyla memnun olan varmi icimi rhatlamaya ihtiyacim var..

Selam canim epidural derken sancisiz normal dogum mu demek istiyorsun.

Mrb,
Hayir epidural anestezi ile sezeryan dogum gerceklestirecegim ilkide sexeryandi die buda sezeryan olacak 39haftama 15gunum kaldi....endiselerim cok fazla ..o yuzden bilgi almak istiyorum A aysun44

epidural anestezi olmadım ama bilgim var; bir çok epidural anestezi olana da şahit oldum sadece doğum değildi.. öncelikle korkmayın. belinize minicik iğne yapıyorlar. anestezi uzmanıyla görüştünüz mü? o size gerekli bilgiyi ve güveni verir sanıyorum :)
sağsalim dünyaya getirirsiniz inşallah bebeğinizi.

ben epudiral olmadım spinal oldum ama ikisindede belden aşağı uyuşturuyorlar. bende ilkini genel oldum ikincide spinal istedim. bence ameliyatta uyanık olmak daha iyi. sonuçta sizi kimin ameliyat ettiğini biliyorsunuz. bebeğinizin ilk ağlamasına doğumuna şahit oluyorsunuz.ilk doğumumu özel bir hastanede genelle yaptırmıştım ama doktorum gelmeden beni bayıltmışlardı. uyandığımda da doktorum yanımda yoktu beni kim ameliyat etmişti bilmiyourm

Yakin bir arkadasimdan detayli dinledim. Hicbir sey hissetmedim dedi. On dakikada her sey bitiyo dedi. Muhtemelen Ben de oyle yapcam. Cunku genel anestezide bebege zarar gelebilir neticede vucut baygin yatiyor nolur nolmaz . Sadece birkac saat belden asagini hissetmiyormussun. Yaklasik alti saat sonra kaldirip yurutuyorlarmis. Zaten sezeryandan sonra cok yatmamak lazimmis. Eve gectikten sonrasi icin yani bazen dinlenip cogu zaman ayakta daha rahat geciyormus. Cok egilmemek ve elini yukari kaldirip bir sey almadigin takdirde tabi.

Epidural sezaryenle doğurdu ben kızımı. Bundan 7 ay önce. Eğer olurda bir daha çocuk yaparsam hiç düşünmeden tekrar epidural sezaryeni seçerim. Gülerek şarkı dinleyerek espriler yaparak çocuk doğurdum. Ne öncesi ne sonrası hiçbir ağrı sancı hissetmedim. Hemde kuzum doğar doğmaz sesini duydum kokladim çok muhteşem bir deneyimdi Allah size de hayırlı doğum nasip etsin. Yavrunuzu sağlıkla kucaginiza alırsınız inşallah. Hiç korkmayın dua edin ve mutlu mutlu dogumunuza gidin:)

Epidural ile normal doğum yapan arkadaşlar bunu siz mi istediniz? Yoksa doktorunuz mu tavsiye etti?

Ben de spinal anestezi ile dogum yaptim genel istiyordum ama bebeğe zararli diye vazgeçtim. Korktuğum gibi degildi. Zaten doktorlar hemsireler sen korkuyorsan seji teselli ediyor olmadi bebegi aldiktan sonra uyutuyorlar. Ben uyutulmadiysam herkes dayanır diyorum. Çünkü canim azdir ve korkarım... :)

Endiselenme doğum anını yasa bence... Baslarda korkudan titriyorsun ama bebegin sesini duyunca hersey değişiyor...

Uyuşukluk gectikten sonra hemen kalkma çok kipirdama bende ne bel ne baş ağrısı oldu. Bünyeden bunyeye değişiyor tabi kimildamamak lazim ben sabah 9da dogum yaptim. Aksam alti buçuk yedi gibi kalktım. Uyusuklugum oglen gecmisti amaaaa doktoe altida kalk dolaş demişti.

Kolay huzurlu sağlıklı dogumlar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…