- 30 Mayıs 2019
- 73
- 101
- 35
- Konu Sahibi Mceorlvaek
2 negatif aşilama ve 3 negatuf tup bebek transferi, en sonunda 4. Transferde pozitifi gördük. Dunyalar bizim oldu. Embriyo genetikliydi ve kalitesi cok iyiydi. O yuzden bebegin sagligindan doktorumuz da biz de cok emindik. 16. Haftada cinsiyet öğrenmeye gitmiştik ki doktor bir anda şok oldu ve bebekte bir problem oldugunu soyledi. Daha fazla aciklama yapmadan bizi detayli ultrasona yonlendirdi ve doktor bebegimin ensefalosel oldugunu, kaftasi kemigi gelismedigi icin beyninin disari dogru buyudugunu soyledi. Bu bebek ölür, aldirmalisiniz dedi. Nitekim 2 doktorla daha konustuk, onlar da ayni seyi soyledi. Aldirmak uzere ilaci getirttik, dogumla alcaklardi. Ama ben o kadar agladim ki doktor bugun git, toparlan yarin gelirsiniz deyip bizi gonderdi. Tekrar eve geldigimde vicdanim ve inancim el vermedi. Cok uzun sure dusunduk eşimle ve biz mudahale etmeyelim, Allaha birakalim dedik. Ya karnimda ya da dogunca ölme ihtimali yuksek. Ama yasayadabilir. Birkac tane ameliyat olan ve yasayan bebek gordum, fakat muhtemelen zeka geriligi yasiyolardir. Ben devam ettirme karari aldim ama basindan gecen arkadaslarim varsa hikayelerini dinlemek isterim. Dertleselim, birbirimizi yargilamadan bir kadin dayanismasi halinde paylasim yapalim istedim. Belki bu durumu ilerde yasayacak olanlar da bu tecrubelerimizden faydalanirlar.