• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deri ve Cilt Hastalıkları Ensede mantar/emziriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
28 aylık 35 aylık 47 aylık nedir ya ben de bunu anlamıyorum. 1 yaşa kadar anlarım 5 ay 8 ay 11 ay ve artık 1 yaş.
Sonra mümkünse 1,5 yaşında, 2 yaşında, 2,5 yaşında falan deyin lütfen çocuklara. Önce büyüdüğünü kendiniz kabul edin. 28 aylık yerine 2,5 yaşında diyebilirsiniz.

28 aylık 35 aylık 47 aylık nedir ya ben de bunu anlamıyorum. 1 yaşa kadar anlarım 5 ay 8 ay 11 ay ve artık 1 yaş.
Sonra mümkünse 1,5 yaşında, 2 yaşında, 2,5 yaşında falan deyin lütfen çocuklara. Önce büyüdüğünü kendiniz kabul edin. 28 aylık yerine 2,5 yaşında diyebilirsiniz.
benim meslekten ötürü geliyor biz çocuklar okula alırken yaşlarının ay aralığını yada gelişim özellikleri ile ilgili tespitte bulunmak için ay aralığını bilmek zorundayız ben ondan ay olarak kullanırım genelde :KK70: mesleki deformasyon dedikleri bu olsa gerek :KK70::KK70:

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu şekilde söylemenin temelinde. Bebeklerde çocuklarda bir ay dahi çok.buyuk.fark yaratabiliyor. O yüzden tam olarak ay belirtiliyor. Yani 28 ay ile 30 ay arasında epey fark olabilir

Hoş gelmiyor.
Ama çocuğum yokken ezbere düşünüp konuştuğum için 3 yaş da hoş gelmiyordu.
34 ay emzirdim, 'kendi çocuğum' için tam da gerektiği kadardı.
2 yaş civarı çocuk daha emme ihtiyacı hissettiği halde kitabî bilgilerle hareket edip eziyet ede ede bıraktıran çok anne var.
Burda bile kaç kişi bıraktır artık diyor, bu toplumsal baskı değil de ne.
Emmek anne ve bebeğe özeldir, ne kadar emeceği 2 kişilik bir karardır.

Polemik için değil öğrenmek adına sormak istiyorum.
Kendi çocuğunuz için 34 ayın yettiğine nasıl karar verdiniz
Hangi verileri kullandınız
Çocuğum olduğunda bunu nasıl ayırt ederim :D

Mesela 34.ayda noldu da bıraktı

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu şekilde söylemenin temelinde. Bebeklerde çocuklarda bir ay dahi çok.buyuk.fark yaratabiliyor. O yüzden tam olarak ay belirtiliyor. Yani 28 ay ile 30 ay arasında epey fark olabilir
Çocuğum var evet.
Ve bana acayip geliyor bu 28 38 48 aylıklar. Ay mı kalmış Allahaşkına? Bir ay fark yaratır da elalem o bir iki ayla mı ilgilenecek, çocuğun yaşını söyleyeceksin altı üstü. Gelişimsel özellikler iki üç ay önce sonra da gelişebilir çocuğa göre zaten. İlle de ayı şu diye kıyas mı yapılacak ki? Kaç ay diye sorarlarsa söylersin anlarım. Ama aylık durumu kalmamış o aya gelen çocuğun. Bebek değil çocuk olmuş. Bence bazı anneler de kabullenmiyorlar 2 yaşında 3 yaşında demeyi. Kişisel görüşüm bu. İlle de konu sahibine demiyorum. Çok okuyorum bu 30-40 aylık söylemleri.

Bana sormamissiniz ama ben cevap vereyim. Sıkıntı yok emebilir. Zaten o zamana kadsr devam eden azdir. Zaten 4-5 yaşında emen bebek haftada bir iki ya da günde bir kez falan emiyordur.

4 5 yaş sıkıntıdır.
Özellikle bağlanma ve ayrılma açısından.
Bize aile danışmanlığı olarak gelen erkeklerde gördüğümüz temel problemlerden biri
Anneden kopamamak
Temelinde de emzirme döneminin uzaması yatıyor.

Siz psikolojik danışmansınız bildiğim kadarıyla
Bowlby bağlanma ayrılma kuramlarını bilirsiniz
Bebeği ağlata ağlata ayırmayı bahsetmiyorum
Ama 4 ve 5 yaş çok fazla
Oral dönemde bitiyor üstelik

4 5 yaş sıkıntıdır.
Bize aile danışmanlığı olarak gelen erkeklerde gördüğümüz temel problemlerden biri
Anneden kopamamak
çok haklısınız katılıyorum uzun vadede en büyük sıkıntılardan biri

Çocuğum var evet.
Ve bana acayip geliyor bu 28 38 48 aylıklar. Ay mı kalmış Allahaşkına? Bir ay fark yaratır da elalem o bir iki ayla mı ilgilenecek, çocuğun yaşını söyleyeceksin altı üstü. Gelişimsel özellikler iki üç ay önce sonra da gelişebilir çocuğa göre zaten. İlle de ayı şu diye kıyas mı yapılacak ki? Kaç ay diye sorarlarsa söylersin anlarım. Ama aylık durumu kalmamış o aya gelen çocuğun. Bebek değil çocuk olmuş. Bence bazı anneler de kabullenmiyorlar 2 yaşında 3 yaşında demeyi. Kişisel görüşüm bu. İlle de konu sahibine demiyorum. Çok okuyorum bu 30-40 aylık söylemleri.
Olabilir tabi. Şu an ilkokul da çalışıyorum. Anasınıfı da var. Genelde ay üzerinden konuşuyoruz. O yüzden sizin gibi düşünmedim.

Polemik için değil öğrenmek adına sormak istiyorum.
Kendi çocuğunuz için 34 ayın yettiğine nasıl karar verdiniz
Hangi verileri kullandınız
Çocuğum olduğunda bunu nasıl ayırt ederim :KK70:

Mesela 34.ayda noldu da bıraktı
Kendisi bırakmadı yine ben bıraktırdım.
Ben kendi bırakana kadar demiyorum zaten, en uygun zamanı seçmeli diyorum.
2 yaş civarı hazır değildi, deneseydim çok üzülürdük.
Dişlerini zor çıkardı, 3 yaşında yeni tamamlıyor.
Dişlerini tamamlamasını bekledim.
Bebekken de emme ihtiyacı bazı çocuklara göre daha fazlaydı, yaş olarak da uzun tutmanın bizim için faydası olduğunu düşünüyorum.

4 5 yaş sıkıntıdır.
Anneden kopamamak

Siz psikolojik danışmansınız bildiğim kadarıyla
Bowlby bağlanma ayrılma kuramlarını bilirsiniz
Bebeği ağlata ağlata ayırmayı bahsetmiyorum
Ama 4 ve 5 yaş çok fazla
Oral dönemde bitiyor üstelik
Uzun emzirme dönemi ile bağımlılık arasında doğrudan bir bağ olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka sürece eşlik eden olumsuz, travmatik durumlar vardır. Ama birçok olumsuz durum emzirme ile ilişkilendiriliyor. Emdiği için yemiyor,.emdiği için kesintisiz uyumuyor, emdiği için konuşmuyor gibi gibi. Siz aile terapisi uzerien çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Muhakkak benden daha çok uzun bir emzirme süresi geçiren danısan ile tanışmıssinizdir. Ama benim de mesela kuzenlerimden( babamın kuzenleri). Biri 6 yaşına kadar, biri 5-6 ay kadar emmis iki kardeş var. Ve o anneden kopamamak dediğiniz şey mevcut. Şimdi bunu uzun emzirme dönemine mi baglarsiniz yoksa ebeveyn tutumları, ihtiyacın karşılanması, güvenli bağlanmaya mı? Evet kulağa 3-4 yaş tuhaf geliyor ama bu öznel bir durum. Her bebek 3-4 yasina kadar emecek demiyorum ama buna bebeğin karar vermesi gerekir diye düşünüyorum.
2 yaş sonrası emmek istemeyen bir bebeği annenin zorlaması da bebeğe zarar verecektir.
14 aylik oğlumun 2 yaşta memeyi bırakacagina hazır olacagini.dusunmuyorum mesela. Ama emmek istemezse de zorlamam

Uzun emzirme dönemi ile bağımlılık arasında doğrudan bir bağ olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka sürece eşlik eden olumsuz, travmatik durumlar vardır. Ama birçok olumsuz durum emzirme ile ilişkilendiriliyor. Emdiği için yemiyor,.emdiği için kesintisiz uyumuyor, emdiği için konuşmuyor gibi gibi. Siz aile terapisi uzerien çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Muhakkak benden daha çok uzun bir emzirme süresi geçiren danısan ile tanışmıssinizdir. Ama benim de mesela kuzenlerimden( babamın kuzenleri). Biri 6 yaşına kadar, biri 5-6 ay kadar emmis iki kardeş var. Ve o anneden kopamamak dediğiniz şey mevcut. Şimdi bunu uzun emzirme dönemine mi baglarsiniz yoksa ebeveyn tutumları, ihtiyacın karşılanması, güvenli bağlanmaya mı? Evet kulağa 3-4 yaş tuhaf geliyor ama bu öznel bir durum. Her bebek 3-4 yasina kadar emecek demiyorum ama buna bebeğin karar vermesi gerekir diye düşünüyorum.
2 yaş sonrası emmek istemeyen bir bebeği annenin zorlaması da bebeğe zarar verecektir.
14 aylik oğlumun 2 yaşta memeyi bırakacagina hazır olacagini.dusunmuyorum mesela. Ama emmek istemezse de zorlamam

Ebeveyn tutumları ile emzirme arasında da bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Ve bebeklerde ağız alışkanlığı olduğunu.
Neyse her alanda olduğu gibi bunda da farklı görüşler mevcut :)

Ebeveyn tutumları ile emzirme arasında da bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Ve bebeklerde ağız alışkanlığı olduğunu.
Neyse her alanda olduğu gibi bunda da farklı görüşler mevcut :)
" Hakikat fikirlerin çatışmasından doğar " değişimin olduğu heryerde tek bir doğrunun olması söz konusu olamaz zaten. İyi aksamlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back