Deri ve Cilt Hastalıkları Ensede mantar/emziriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mutsuzum2017

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
567
-658
48
38
Gunaydin

Ensemde mantar cikti ama emziriyorum kizim 28 aylik kesemiyorum memeden cok duskun. Doktor hap yazdi kullanamiyorum emziren icin degilmis krem ve sampuanda yazdi onlari kullaniyorum ama korkuyorum yayilir diye . Bildiginiz dogal seyler varmi?

Aktara gidip sora bilirsin canım onlar bitkisel merhemler hazırlıyorlar senin için uygun bir şey mutlaka verirler , çok geçmiş olsun tez zamanda şifa bulursun inşallah

2,5 yaşında olmuş artık kesin memeden..İlk konuşun artık büyüdün dişlerin var vs..Göğsünüze salça sürün tiksinir belki..
Aa ben 3_4 yaşında oldum artık emmeyeyim demeyecek..Siz emzirirseniz 10 yaşına kadar emer alışkanlık yapmış..

Neler surmedimki hicbiri ise yaramadi sildi geri aldi salca pul biber ayyakkabi boyasi yarabandi denedim

Memeden kesmeniz sizin için de çocuğunuz için de çok iyi olacak .
Keserseniz çok iyi bir mantar kremi var Tra..ol yeşilli beyazlı kutusu var..mantarın olduğu yere ince bir tabaka seklinde süreceksiniz bir kaç defa da kurtulursunuz.

Neler surmedimki hicbiri ise yaramadi sildi geri aldi salca pul biber ayyakkabi boyasi yarabandi denedim
Konuşun onunla, hasta olduğunuzu ve ilaç kullanmanız gerektiğini anlatın ..İnanın ki anlıyorlar. Ben oğlumla konuşarak kesmiştim gece uyanmaları, gündüz kıyafetimi çekistirmeler oldu ama ben onunla hep konuştum öyle öyle unuttu gitti.

İlk kez duyacaksiniz belki ama kendiliğinden emmeyi kesen bebekler var. Bunu deneyimleyen çok anne var. Alışkanlık değil ihtiyactan emer bebekler ya da çocuklar. Anne sütünün faydası hiç bitmiyor. Hatta beyin tümörü, bazı kanser türlerine anne sütü fayda sağlıyor. Salça sürmek, tiksindirmek bunlar travmatik ayırma yöntemleri. 28 ay aşkla emdiği memeden tiksindirmek ne kadar mantıklı.
Tüm bunların ötesinde bebek konu sahibinin, meme konu sahibinin, boyle mahrem.bir konuda siz kes deme hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz hayret! Konu sahibi nasıl kesecegim diye mi sormuş. Mantar için ne yapabilirim demiş

Doktora emzirdiğinizi söylemediniz mi? Emzirmeye uyumlu ilaç verirdi. Ben de emzirirken mantar problemi yaşadım. Uygun krem verdi.

Fito krem + avene cicalfate losyon krem.zararsız ürünler diye verdi bana doktor.

Bununla ilgili hiçbir bilimsel calisma yok. Hatta söylediğiniz gibi olumsuz etkisinin olmadığını belirten çalışmalar mevcut

Şekeri tamamen kes mantar kandaki şekerden besleniyor .Sirke sür çok yakar ama tamamen öldürüyor .

valla biz bunların olumsuz etkilerini o çocuk 4-5 yaşına gelip okula başladığında anlıyoruz inanın
Etkilerinin bunlar olduğuna emin misiniz? Çünkü bende bir dönem anaokulunda çalıştım. Ve genelde aile tutumları ile ilgili sorunlardi. Hiçbir cocugun 2 yıldan fazla emzirildigi için problemli davranış sergilediğini hatırlamıyorum. Guncel araştırmalari da takip.ederseniz dünya sağlık örgütü 2 yaştan 3 yasa çekmeye hazırlanıyor anne sütünü. Bu arada şu söylem yanlış anlaşılıyor. 2 yaşından sonra emzirmeyi kesmek gerekmiyor. EN AZ 2 YAŞ üst sınır yok. Uzun vadede emzirmenin zararlari olmadığını bilimsel olarak ve sahada çalışarak ortaya koyan psikologlar, terapistler de mevcut.
Kaldı ki anne bebek arasindaki mahrem bir konuya üçüncü kisilerin müdahale etmesini doğru bulmuyorum

tamam evet siz haklısınız .

yok ya söylemeden edemeyeceğim konu sahibi siz asla üstünüze alınmayın ama ben anne sütünün zararı var demedim ama özellikle 2 yaşından sonra yararı da yok bebek artık anneyi resmen oyuncak etmiş durumda oluyor ve belli bir sonra artık mamayı memeyi bırakıp tamamen posalı gıdalara geçmeyi reddediyor çünkü çiğneme alışkanlığı zor ediniyor. Hem çevremde hem öğrencilerimde çok bunun örneğini gördüm. Çocuk 6 aya kadar anne sütü alır 6 aydan sonra yavaş yavaş ek gıdaya geçilir anne sütü ile beraber ve çocuğun tam bir yeme alışkanlığı kazanması için 2 yaşında maksimum anne sütünün kesilmesi gerekir. Size bir örnek vereyim halamın oğlu 30 aylık olana kadar emdi. Şuan 5 yaşında ve artık çiğneme alışkanlığı olmadığı için hala normal gıdayı reddediyor mama istiyor. Anne sütünün besin değerleri belli bir yaş aralığından sonra çocuğun ihtiyacını karşılamıyor ve belli bir süreden sonra gereksiz. Evet anne bebek arası mahrem bir konu ama konu sahibi fikirler istemiş benimki de bir fikir. Üçüncü kişilerin karışması sorun olsa bence fikir istemezdi. Ben asla o mahremiyete girmek istemem sadece doğru bulduğum görüşü savunuyorum. Katılmak yada katılmamak size kalmış durumdadır.

Hiçbir yararı yok derken lütfen araştırın. Bunlar komşu Ayşe teyzenin lafları. Yapmayın lütfen. Anne sütünün faydası öyle şıp diye kesilmiyor.
Muhtemelen okul öncesi öğrenisiniz, onlara üniversite de anne sütünün 2 yaştan sonra yararı olmadığı ile ilgili bilgi veriliyor.
Halaniz oğluna muhtemelen ek gıda döneminde herşey blender yapılarak verildi. Zira oğlum.6 aylik olunca blw yöntemi ile ek gıdaya başladım ve çiğneme konusunda hiç sıkıntı yaşamıyor.
Ayrıca konu sahibi nasıl memeden keserim diye sormamis, mantara çözüm yolu sormuş.
Bakın tekrar ediyorum bununla ilgili bilimsel çalışmalari, bu çalışmalari paylaşan hesapları takip edin. Eğer hayır diyorsanız da insanlari bu şekilde yanlış yönlendirmeyin.

Öğrenci değil öğretmenim toplamda 6 yıllık öğretmenim ve lise hayatımda dahil olmak üzere 15 yıla yakındır bu işin içindeyim. Sizin düşünceniz saygı duyarım. Ama ben özellikle 6 yıllık öğretmenlik hayatımda karşılaştığım belli başlı sorunları baz alarak bir yazı yazdım. Evet bence konu sahibi bebeğini artık memeden ayırmalı şuan mantar değil daha ciddi bir enfeksiyon durumu da söz konusu olabilirdi yada geçirilmiş büyük bir ameliyat. Anne sütünün besin değeri elbette ki şak diye kesilmiyor bundan bahsetmiyorum. Ayrıca bizim buradaki komşu Ayşe teyzeler 5 yaşına kadar çocuk emmeli ben emzirdim sütüm geldi diye övünüyor. Onun için benimki sadece bazı şeyleri tecrübe etmenin verdiği bir yorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…