Ense kalınlığı

Zor bir süreç bu aşamalar keşke direk herşey yolunda diye duysak ve çıksak doktorun yanından hepimiz. Benimde ilk gebeliğimde ense kalınlığı 12. Haftada 4.5 mm cıkmıştı ilerlemişti daha sonrada. henüz ikili testlerim falan yapılmamıştı ve gerek duyulmadı kistik higroma dediler yani ensede ödemler vardı diğer hafta vücudu sarmıştı yaşamla bağdaşmıyor dendi ve sonlandırma uygulandı başka hiç bir tahlile gerek kalmadan. Çarşamba günü ense kalınlığına bakılacak ve direk fetal DNA testi vericem oldukça stresliyim diğerini daha yeni yaşadım ve tekrar aynı şeyleri duyma ihtimali korkutuyor Umarım sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz

Ben amniyosentez yapıldı deyince 16. haftadasınız diye düşünmüştüm. İnşallah sorun çıkmaz miniğine sağlıkla kavuşursun
16. Haftayı bekleyip amniyosentez de yaptırdık. 12. Haftadan beri uğraşıyoruz. İnş sağlıkla sonuç alırız

Bize de kistik higroma dediler.biz direkt fetal DNA testi yaptırdık. İkili test yaptırmadık. Hala kistik higroma olduğunu söylüyorlar fetal DNA düşük riskli çıktığı halde amniyosentez yapmamız lazım dediler fetal yanılmış olabilir yüzde iki yanılma payı var dediler. Amniyosentez temiz geldi ama kalp sorunu var diyorlar . Allah yardımcınız olsun. Kistik higroma tamamen kötü şans şimdiki gebeliğinizde aynısı olmayacaktır diye düşünüyorum. Sağlıkla güzel bir gebelik süreci geçirmenizi dilerim.

Benim kalpte ciddi sorun vardı ödemler yayılıyordu ve ayakta çarpıklık tespit edilince anomali ihtimalide doğdu yaşamla bağdaşmıyor dendi. Zaten sonlandırmadan sonra yapılan testtede down sendromuda cıktı baya ağırdı durumu.Ama kistik higroma amniyosentezde cıkmıyor diye biliyorum sizde ne için amniyosenteze başvuruldu anomali var mı diye mi benden istemediler kistik higroma için.Sadece kistik higroma varsa en azından takip edilebilir bi durumdasınız kalpte sorun yoktur umarım veya doğumdan sonra tedavi edilebilir birşeyde olabilir ensede takip edilir belki geriler ilerleyen haftalarda dualarım sizinle kötü şans dediğiniz gibi iyi haberleriniz gelir umarım

Siz sakın kendinizi köTü hissetmeyin.Size şöyle söyleyeyim kistik higroma sadece ense de olduğu için ,organlarda ve vücutta ödemin yayılması durumu yoktu. bu nedenle bu bebekten hemen vazgeçmeyelim dediler.Ben tüp bebek ile 2. Demede hamile kaldım. 12. Haftada ense kalınlığımız 6.5mm kistik higroma dediler.(daha önce doğal yolla gebe kalıp kürtaj oldum. Çok kaybı olan kadınların kistik higroma olma olasılığı artıyormuş. Ya da kötü şans deniliyor.) kistik higroma down sendromu ile bağdaştırılırmış ya da kalp hastalığı ile. Biz ense kalınlığı yüksek çıkınca ,yaşım da 33 olunca tüp bebek de olduğu için direkt fetal DNA yaptırdık. Fetal DNA Düşük riskli çıkmasına rağmen ve kistik higromada küçülme olmadığı için doktorumuz amniyosentez yapılmalı dedi. Emin olmamız lazım dedi. Fetal DNA %98 Amniyosentez %100 teşhis dedi. Detaylı ultrasonda kalbinde problem olduğu ama problemin ne büyüklükte olduğu araştırılıyor şimdi.
“ben doktora internette okuduğum şeyi sordum. Kistik higroma olan bebekler 20. Haftaya kadar genelde ölüyormuş ya da doğduktan sonra ölüyormuş dedim. Dr umuz cevaben EVET dedi.ama %10 ihtimal sağlıklı doğan da var dedi. “ Allahım inş kızımızı sağlıkla kucağımıza almamıza yardım etsin. Kimseyi bu yolda çaresiz yarı yolda bırakmasın.

Son söylediğiniz kısmı ben sormadan direk banada söylemişlerdi ama sadece kistik higroma varsa bi ihtimal sağlıklı olabilir dendi detaylı ultrasonda diğer şeylerde cıkınca yaşama ihtimali yok dediler olduki doğdu diyelim cok ağır ameliyatlar ve tedavilerle kemoterapi tedavileriyle ayakta durur her an ölebilir diye tetikte yaşamanız gerekir dediler cok zor birşey sizi cok iyi anlıyorum ama bebeğiniz umutsuz değil en azından ve mucizelerde var amniyosentezin temiz cıkması cok güzel kucağınıza sağ salim alın kızınızı inşallah Allah kimseyi evladıyla sınamasın.

Amin canım inş bundan sonrası herkese için güzel olsun inş sevgiler

Fetal dna ya da amniosentez yapmadan mj sonlandırdınız

Ense kalınlığı gerileyen bi sürü gebe varken tanı koymadan nasıl almışlar bebeği ya down çıkmasaydı normal gelseydi ..amniosentez olmadan almıyorlar bebeği

Ense kalınlığı gerileyen bi sürü gebe varken tanı koymadan nasıl almışlar bebeği ya down çıkmasaydı normal gelseydi ..amniosentez olmadan almıyorlar bebeği
Evet normal şartlarda öyleymiş amniyosentezle netleşmeden sonlandırma olmuyormuş bende sonradan öğrendim. Kalp tam gelişmemişti ödemleri önce ensede gördüler sonra vücuda yayıldı bir hafta olmadan kistik higroma iyileşen birşey değil ya kalpte sorun vardır yada down vardır o yüzden olur dendi kalpteki sorun zaten görüldüğü için umut verilmedi hiç 6 tane de doktor aynı şeyi söyleyince aksinin hayalini kuramadım hiç.

Kaçıncı haftada belli oldun peki bu sıkıntılar? Rabbim sabır versin.

Rabbim bir daha yaşatmasın size ama bazen doktorlar çok kesin konuşabiliyor kistik higroma olup sağlıklı doğum yapan kişiler de var.. bence gebeliği sonlandırmadan önce erken dönemlerde nifty testi sonrasında amniosentez yapılıp öyle sonlandırmakta fayda var ..benim de down sendromu bulguları var nifty yaptırdım önümüzdeki hafta çıkar büyük ihtimal olumsuz bekliyorum açıkçası ama yine de gebeliği sonlandormadan önce amniosentez de yapıp içimde kuşkuya vesveseye dair bişi bırakmak istemiyorum...dediğiniz gibi genellikle sıkıntılı çıkıyor ama ya yüzde birlik sağlıklı kısmında isem die kuşku vesvese yakamı bırakmıyor

Kaçıncı haftada belli oldun peki bu sıkıntılar? Rabbim sabır versin.
Eğerki down sendromu şüphesi olsaydı sadece bende her ihtimali düşünürdüm. Ama kistik higromayı çok araştırdım o dönem hiç iyi bir sonuç alan görmedim olduda doğdu diyelim ağır kalp hastası olucak ve kemoterapi ilaçları alması gerekcek tüm bunlara rağmende her an doğum anı veya doğuktan sonra kaybetme ihtimalin çok yüksek veya doğuma kadar gitmeden karnında sonlanacak zaten buda sana zarar verir dendi yani o kadar kötü yorum aldım ki hep hiç birisi kaldırabilceğim cinsten değildi 12 haftalıkken tespit edildi 14 haftalık olmuştu normal doğumla sonlanacağı için daha fazla süreci uzatıp hareketlerini hissetmeyide göze alamadım. Umarım sonuçlarınız güzel gelir down sendromu şüpheleri genelde cok nadir doğru cıkıyor başka bir sorun yoksa. inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza sizde.

merhaba bende 11+23 günlükken normal kontrolümde doktorum ultrasonda ense kalınlığı 4.5 mm yüksek dedi fetal dna testi istedi birde amiyosentez testi varmış karından sıvı alınan onu tavsiye etmedi

Merhabalar kendi sürecimde. Deneyimlediğim öğrendiğim bilgiyi paylaşmak isterim.Her dr farklı şey söylerse bizlerin hali nice olur… her gebeliğin ilerleyişi farklıdır bazı anne adayının amniyosentez olmasını uygun görmemiş olabilir dr . Amniyosentez de fetal DNA da yaptırdım arkadaşlar çocuğum ensesinde kist ile doğdu. Şuan araştırılıyor.
Dr a güvenip gerekeni yapıyoruz hepimix neticede. Ense kalınlığı anne boğaz enfeksiyonu geçirdiyse de olabiliyormuş ilerleyen haftalarda düzelebiliyormuş. Ya da genetik veya sendromsal başka şeyler olabilir ya da kalp sorunu varsa ense kalınlığı buna işaret olabiliyor . Çok yorucu bir süreçti Allah herkese yardım etsin bize de etsin hala uğraşıyoruz.

şuan bende aynı durumdayım 11 hafta da 2 mm ölcüldü devlette özel 1.75 ölçtü 2 li teste gönderdiler beklemek çok zor inşallah bende sizin gibi bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım çok üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…