- 24 Şubat 2021
- 11
- 29
- 30
- Konu Sahibi tugcegulce
Herkese merhaba, yaşım 26. ikinci çocuğuma hamileyim. İlk çocuğumuzda çok sağlıklı bir hamilelik süreci geçirdim. Her şey sorunsuzdu, normal doğum oldu. Şuan ise 14 haftalık hamileyim. 12. haftamda ikili test yaptırdım. Ultrasonda ense kalınlığı 3.7 ölçüldü. Burun kemiği var ve kan testlerimiz de iyi değerlerde çıktı. Fakat Bütün doktorlar ense kalınlığı 3.5 üzerinde olduğu takdirde direkt olarak CVS (Bebeğin kordonunun başladığı yerden iğne ile hücre almak ) ya da Amniyosentez (bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan iğne ile örnek almak ) öneriyorlar. (Sanki diğer parametrelerin hiç bir önemi yokmuş gibi davranıyorlar) Eşimle CVS için gün aldık. Çünkü erken haftalarda sadece CVS yapılabiliyor. Prof. bir perinatoloğa gittik orada da genel tarama yapıldı ve sadece ense kalınlığı 3.7 çıktı bunun dışındaki bütün her şey normal çıktı. ve CVS yaptırmak için gittiğimiz bebeğin pozisyonu CVS işlemi için uygun olmadığı için ne yaparsak yapalım işlemi gerçekleştiremedi. Hatta ilk defa bir işlemi yapmaktan vazgeçtim dedi doktor. ( Aslında ben bu durumu bebeğimiz '' benim keyfim yerinde bana dokunmayın'' demiş olabilir diye yorumluyorum. ) ve doktorumuz bunu mecburen 3 hafta sonrasına amniyosenteze çevireceğiz dedi. Fakat biz oradan ayrıldıktan sonra içimizdeki şüphe ile duramıyorduk. Hem 3 hafta sonrasını bekleyeceğiz hem de amniyosentezin sonucunun gelmesi için yine yaklaşık 3 hafta daha.. Biz de hemen aynı gün içinde Düzen laboratuvara gidip NIFTY test yaptırdık. 5 gün sonra sonucumuz çok şükür ki temiz olarak geldi. Şimdi ise önce Allah'ıma sonra %99 güvenirliği olan bu teste güvenmek istiyoruz. Aldırmak gibi bir düşüncemiz olmadığı için amniyosentez yaptırmaktan vazgeçtik.
Sizlerden ense kalınlığı yüksek olup, sağlıklı doğum yapanlarınız varsa bunu duymaya çok ihtiyacımız var. Biliyorum bizler gibi bir çok örnek var ama yaşamayan insan bilemiyor. İnşAllah herkesin bebeği sağ sağlim, sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Bir de nifty testinin %99 luk doğruluk oranı içimize biraz su serpti. Evet bu bir tanı testi değil fakat %99 doğruluk oranı gerçekten çok büyük bir oran. Üstelik Fetal dna yaptırdığımız zaman benim kanımda %8.4 oranında bebeğe ait kan hücresi bulunmuş. Doktorlar bebeği ait hücre yüzdesi güzel olunca sonuçların daha güvenilir olduğunu söylüyor.
Sizlerden ense kalınlığı yüksek olup, sağlıklı doğum yapanlarınız varsa bunu duymaya çok ihtiyacımız var. Biliyorum bizler gibi bir çok örnek var ama yaşamayan insan bilemiyor. İnşAllah herkesin bebeği sağ sağlim, sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Bir de nifty testinin %99 luk doğruluk oranı içimize biraz su serpti. Evet bu bir tanı testi değil fakat %99 doğruluk oranı gerçekten çok büyük bir oran. Üstelik Fetal dna yaptırdığımız zaman benim kanımda %8.4 oranında bebeğe ait kan hücresi bulunmuş. Doktorlar bebeği ait hücre yüzdesi güzel olunca sonuçların daha güvenilir olduğunu söylüyor.