• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ense kalınlığı yardımm:-((

12. Median Değer Nedir ?

Gebelik sırasında, her haftaya ait çeşitli örneklerin ortalaması her marker için median değeri oluşturmaktadır.
Örnek: 17. haftadaki AFP median değeri gibi (Örneğin 23.000 örnek)
Bu demektir ki, 17. haftadaki 23.000 gebenin AFP değerleri ölçülmüş ve ortalamaları alınmıştır. İşte 23.000
gebenin ortalama AFP değeri, AFP median değerini oluşturmaktadır.

13. MoM Değeri Nedir ?

Hastanın her marker sonucunun, o marker için o haftanın median değerine oranıdır.
Örnek: 17.hafta AFP median değeri 1 ve hastanın AFP'si 1.7 ise, AFP MoM'u da 1.7'dir. AFP'nin olduğu gibi, tüm diğer markerların da MoM değerleri vardır. hCG MoM değeri, hastanın hCG değerinin, o haftadaki diğer hastaların ortalama (median) değerlerine oranıdır. Aynı şekilde PAPP-A, Free ß-hCG, Free Estriol, Inhibin A MoM değerleri de, hastanın bulunan değerinin, o hafta için ölçülen o markerın median değerlerine oranıdır.
Anlaşılacağı üzere, median değerler ne kadar fazla sayıda hastadan ölçüm yapılarak oluşturulmuşsa, o derecede sağlıklı olacak ve MoM değerleri de güvenilir olacaktır.
Bu nedenle, yüksek sayıda hasta üzerinde median değerler oluşturmuş laboratuvarların tarama sonuçlarının, daha güvenilir olma olasılığı yüksektir.

14. MoM Değeri Nelerden Etkilenebilir ?

• Hastanın kilosu
• Tip 1 diyabet
• Genetik ve ırksal faktörler
• Sigara kullanımı
• Çoğul gebelik
• Laboratuvarın kullandığı yöntemler

(Başkalarının median değerlerini kullanma !)

Başka laboratuvarların oluşturduğu median değerleri kullanan laboratuvarların, sağlıklı sonuçlar üretmesi kolay değildir. Çünkü oluşturulan median değerler, her laboratuvarın kendi kullandığı yönteme özgüdür. Farklı laboratuvarlarda bu median değerler, farklı yöntemlerle yine birbirinden farklı olacaktır. Bu nedenle, her laboratuvar, kendi kullandığı yöntemle, kendi median değerlerini oluşturmalı, buna dayalı olarak da kendi MoM değerlerini üretmelidir.

15. Median Değerler Test Sonuçlarını Etkiler mi ?

Evet.
• Farklı toplumların median değerleri farklıdır.
• Her laboratuvar, kendi özgün median değerlerini kullanmalıdır.
• Başka kaynakların median değerlerinin kullanımı hata oluşturur.
• Her kitin ve yöntemin de median değerleri farklıdır.
canım bı sıteden aldım bu bılgılerı ıstersen oku mom u sormussun.

mavilimmm inşallah bebeğin çok sağlıklıdır. evet aslında bu testlerin kesin sonucu yok ama insan yinede kafasına takıyor. evet değerlerimiz aynı gibi. benim diğer sonuçlar normal çıktı. çok fazla üzülmiycem artık Allahım korusun her zaman öyle dua ediyorum. benim başından beri hamileliğim biraz sorunlu geçiyor. kanamam falan Allahıma şükğr olmadı ama. yok kese aşağıda dediler. sonra normal dediler. yok polipin var dediler vs. çok üzüldüm. düşük riski var dediler durdular. şimdi herşeyin normal olduğunu söyledi doktorlar. çok fazla doktora gittim. böyle sorunlar oluca. Ama artık herşey normal oldu artık bu ikili test sonuçları iiçin doktoruma gidicem. artık o kesin sonucu söyler. Kızlar bişey sorucam cinsiyet kaçıncı ayda belli oluyor. merak ettim. mavilimmm senin bebiş kızmı erkekmi. Allahım sğlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

akfin sagol canım insallah yavrularımız saglıklıdır ve onları saglıklarıyla kucagımıza alırız ınsallah..benım bu ıkılı testlerle basladı sorunlar.çok duygusal alıngan degısık bırı oldum.esımle bıle aramız acıldı nerdeyse.bu donem çok hassas ınsan destek ıstıyor.benım oglusum olucak ınsallah.yiğidim.:nazar:
benım test rısklı cıkınca drum yuz hatlarını ıyıce gorebılmek ıcın altdan vajınal muayene yaptı ve 13+5 de bellı oldu cınsıyetı.normalde 14 16 haftalar arası dıyolar ama benım cevremde bır kac arkadas var 17 18 20 haftalarda ogrenen.bazen gostermıyolarmıs bebısler:66:
rabbım evlatlarımıza saglık versın yoksa cınsıyet falan 2. planda.

bende çok duygusallaştım. hassas biri oldum valla. çok pozitif olamıyorum. bu değerimi ablama da sordum o da hamile onun da düşük çıkmış belki genetik olabilir. çok öenmli değil kafana takma dedi.sadce dr biraz pinpirikli benim onunda öyleymiş 3 lü test yaptırabilir dedi.ama 3lü testinde sorun çıkmamış belki benimkide yaptırır. neyse en iyi sonucu druma giderek öğreneceğim. benim içinde kız erkek önemli değil çok sıkıntılı günler geçti ve geçiyor. cinsiyetin bi önemi yok onun için sağlıklı olsun da. sadece bişeyi merak ettim. hcgb değeri 50 den yüksek olanların kızı oluyormuş diye bişey okudum internette onun için sordum sana da seninle benim değerler aynı ya. ama sen de tutmadı o değere göre kız olması bekleniyo oğluşun olacakmış maşallah:nazar:k.i.b canım

slm kızlar herkeste düşük bende yüksek bende yazıyım bana akıl verin doktor bişey yok dedi ama 4 tarama testi istedi
papp-a 3747,1 ml mom da 3,54 t-hcg 241,9ml mom 3,74 nt 1,70 mom 0,93 trisomi 18 istiyor bende 13 çıktı ama genede insan kafaya takıyor ve sonuçta yazanda her iki biyokimyasal parametrenin gebelik haftasına göre yüksekliği dikkat çekmektedir yazıyor akıl verin vallahi çok taktım yaş 32 13 hafta 3 günlükken yapıldı test

bende bugün ikili test sonucumu aldım doktor izindeymiş gösteremedim ama kafam çok karışık içim ıkıldı. ağlayıp duruyorum. doktor ense kalınlığını ölçtü ve gayet ii demişti. şimdi sonuçlara baktığımda hcgb değerinin yanında 65.467 ng/ml Mom 1.18 yazıyor.
PAPP-A değerinin yapında 505.85 mU/L mom 0.29 yaıyor. altındada gebelik aftasına göre papp-a değeri düşüktür yazıyor bi anlam veremedim ve canım sıkıldı bu işe. down sendromu,edwards sendromu nda düşük risk yazıyor ne olursunuz bana yardım edin doktor izinden gelene kadar ben kafayı yiycem herhalde. çok üzülüyorum
Merhabalar. Üzerinden baya uzun zaman geçmiş. Bebeğiniz sağlıklı mı acaba? Papp a değeri ile alakalı doktprunuz ne dedi?

Back