ense kalınlığı yardımm:-((

JUSE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
558
12
46
İstanbul
arkadaşlar merhaba.ben 27 yaşında 13 haftalık gebeyim.son adet tarihim 31 ağustos .buna göre 12+0 ultrasona göre 12+3 olduğum günde ikili testim yapıldı.doktorum 35 senelik bir kadın doğumcu.
10 DK.BİLE SÜRMEDİ ÖLÇÜMLER.NT:2.1 mm çıktı.dr.şuan için herşey normal gözüküyor dedi.kanda alındı..ilk önce gayet rahattım.
ama eve gelip internette gezindiğimde kimi 2 mm kimi 2.5 mm kimi 3 mm sınır olduğunu belirten yazılar okudum.bu da ikili test sonucum:

YAŞ RİSKİ: 1 :817
GENEL POPULASYON RİSKİ : 1 :600
TRİSOMİ21 : 1:2660 ( TRİSOMİ DEĞERİ RİSK CUT OFF DEĞERİNİN ALTINDADIR.)
TRİSOMİ18 : <1:10000 ( RİSK TESPİT EDİLMEMİŞTİR.)

PAPP-A 4,54( MoM 1.53)
FB-HCG 92 (MoM 1.86)

TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN BU KONUDA YARDIM BEKLİYORUM.2.1 MM 12.HAFTASI BİTMİŞ BİR GEBE İÇİN NORMAL BİR ÖLÇÜMMÜDÜR.????

bu ilk gebeliğim ve çok paniğim açıkcası.:-((

Son düzenleme:
Çok normal hiiiç endişelenme.Ben de 3mm sınır diye biliyorum.2,5 mm olsa bile zaten sınırın altındasın.Ölçümün ne kadar sürdüğü önemli değil.Önemli olan doktorun bebeğin ense ölçümünü yapacağı doğru pozisyonu yakalayabilmesi.Yakaladığı anda ölçüyo uzun sürmesini gerektirecek bişey yok.Doktorun da normal demiş daha niye internetten araştırıp boşuna kafanı karıştırıyosun.Doktoruna güvenmiyosan değiştirmeni öneririm.Ölçümün de gayet normal için rahat olsun.İnşallah kan testlerin de iyi çıkacaktır.

Evt canım ben de 3mm sınır diye biliyorum.Doktorun da zaten normal demiş.Panikleyip hem kendini hem de bebişini üzme.

canım üzülme o haftada sınır arkadaşlarında dediği gibi 3 mm

canım kokma sakın,sınır 3 mm dir..seninki normal..

KIZLAR İKİLİ TEST SONUCUMU ALDIM SİZCE NASIL????

YAŞ RİSKİ: 1 :817
GENEL POPULASYON RİSKİ : 1 :600
TRİSOMİ21 : 1:2660 ( TRİSOMİ DEĞERİ RİSK CUT OFF DEĞERİNİN ALTINDADIR.)
TRİSOMİ18 : <1:10000 ( RİSK TESPİT EDİLMEMİŞTİR.)

PAPP-A 4,54( MoM 1.53)
FB-HCG 92 (MoM 1.86)

Son düzenleme:
canım kan değerlerini pek anlamam ama,ense kalınlığı gayet normal. endişelenecek bir şey yok...

bende bugün ikili test sonucumu aldım doktor izindeymiş gösteremedim ama kafam çok karışık içim ıkıldı. ağlayıp duruyorum. doktor ense kalınlığını ölçtü ve gayet ii demişti. şimdi sonuçlara baktığımda hcgb değerinin yanında 65.467 ng/ml Mom 1.18 yazıyor.
PAPP-A değerinin yapında 505.85 mU/L mom 0.29 yaıyor. altındada gebelik aftasına göre papp-a değeri düşüktür yazıyor bi anlam veremedim ve canım sıkıldı bu işe. down sendromu,edwards sendromu nda düşük risk yazıyor ne olursunuz bana yardım edin doktor izinden gelene kadar ben kafayı yiycem herhalde. çok üzülüyorum

Tek başına papp-a nın önemi yok bu testlerde önemli olan kombine risk, onlar da iyiymiş, hiç kafanı takma yani... İlk gebeliğimden hatırladığım kadarıyla PAPP-A bir sürü önemsiz şey yüzünden düşük ya da yüksek olabiliyordu.

Kendimi gorur gibi oldum ... Benim bebisimin de ense kalinligi 2mm cikmisti .. Doktor normal demisti ama ben internetten arastirirp okuyunca 3 gun aglamistim .. Sonra esim dayanamayip tekrar basaka bir doktora sormustu icimi rahatlatmak icin ... Ben suan 34 haftalik gebeyim .... cok pimpirikliyim cokkkkk ..

teşekkürler arkadaşlar çok ağladım bugün. pişman oldum doktora sormasan tahlil sonuçlarını aldığıma kendi kendime teşhisler koyuyorum bu da beni üzüyo. benim son adet tarihime göre bebek küçük geç döllenme olmuş dedi doktor. oda sorun değil dedi. ense kalınlığında da bişey yok gayet normal demişti. işte o ikili test sonucunda önceden de yazdığım gibi düşük risk yaıyor hepsinde sadece papp-a sonucunda düşük yazıyor. o da internetten araştırdığıma göre bebeğin gelişmesinde sorun oluyor diye okuyunca panik oldum. inşallah sorun yoktur.birde papp_a değeri herkeste küçükken benim 505 lerde buna da anlam veremedim.mom ne oluyor acaba yanında da mom yazıyor ya off ya ne kadar zor bişey iş ben deçok pinpirikliyim. yardım edin bana

canım kafana takmamaya calış aynı seylerı yasayan çok arkadas var bırıde ben hemde testlerım rısklı cıktı hep .aglıyorum hep bol bol dua edıyorum.asde yaptırmadım kıyamadım bebegıme.çok zor gunler gecırıyorum.suan 23+6 olduk carsamba gunu ayrıntılı ultrasona gırcem ınsallah bebegım çokm saglıklıdır.tek yapabıldıgım dua etmek.senın degerlerın benımkılere benzıyor.ama test sonuclarını tam olarak yazarsan rısk degerlerının kac cıktıgını falan daha ıyı anlasılır.ben 12.haftamdan bu yana arastırmaktan delı oldum tıp okumus kadar oldum sankı tovbe tovbe.
benım hcgb 65,432 ng\ml mom 1,79
pappa 566,97 mu\l mom 0,23
ense kalınlıgı(nt) 1,8 mm 1,12 mom yazıyodu ıkılı testım rısklı cıktı bıyokımyasal 1:120 bıyokımyasal +ense kalınlıgı ise 1:430 yas rıskım 1:1200
hemen ızmırde profosöre gıttım ultrasonda bebegımın 1 hafta buyuk cıktıgını sata gore uyumlu olmadıgını soyledı bu durumlarda etkıleyebılıyomus testleri.burun kemıgıne ve kafa yapısına baktı guzel dedı amnıosentez ıster yaptır ıstersen yaptırma dedı.bende yaptırmadım.senınle degerlerımız yakın ama bana dr pappa degerın yuksek cıkmıs dedı senın nıye dusuk yazıo acaba?ama sukretkı bak testın rısklı cıkmamıs benım gıbı olsa napcan.bence uzulme.hem bu testler dunyada 10000kadar kadından alınan kan sonuclarıyla ortaya cıkıyo.yanı bır tahmın.bazı drlar onermıyo bu testleri.ve basından gecen kısılerde.sonucta herkesın kan degerlerı hormonları aynı degılkı.ve yabancılarla turklerın yapsıda farklı bır ınternet sıtesınde okumustum boyle bı sey.rabbım bebklerımıze saglık versın tek dıyebılecegımız suan bu.alah yardımcımız olsun.çok ınsan var bu testler yuzunden helak olan bırıde ben

MoM, Multiple of the Median demek, o ne demek diye sorarsan, çok özetle genelin ortalamasına 1 dersek, senin değerin 1'e göre nerede demek, 0.59 o da sende (zaten ondan düşük demişler). 505 falan bir şey ifade etmiyor kıyasta, mom'a göre kıyaslıyorlar herşeyi. Ama dediğim gibi merak etme tek başına Papp-a nın hiç bir önemi yok, benimki de bayağı düşüktü, çocukta gelişim geriliği falan da olmadı nihayetinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…