bende bugün ikili test sonucumu aldım doktor izindeymiş gösteremedim ama kafam çok karışık içim ıkıldı. ağlayıp duruyorum. doktor ense kalınlığını ölçtü ve gayet ii demişti. şimdi sonuçlara baktığımda hcgb değerinin yanında 65.467 ng/ml Mom 1.18 yazıyor.
PAPP-A değerinin yapında 505.85 mU/L mom 0.29 yaıyor. altındada gebelik aftasına göre papp-a değeri düşüktür yazıyor bi anlam veremedim ve canım sıkıldı bu işe. down sendromu,edwards sendromu nda düşük risk yazıyor ne olursunuz bana yardım edin doktor izinden gelene kadar ben kafayı yiycem herhalde. çok üzülüyorum
canım kafana takmamaya calış aynı seylerı yasayan çok arkadas var bırıde ben hemde testlerım rısklı cıktı hep .aglıyorum hep bol bol dua edıyorum.asde yaptırmadım kıyamadım bebegıme.çok zor gunler gecırıyorum.suan 23+6 olduk carsamba gunu ayrıntılı ultrasona gırcem ınsallah bebegım çokm saglıklıdır.tek yapabıldıgım dua etmek.senın degerlerın benımkılere benzıyor.ama test sonuclarını tam olarak yazarsan rısk degerlerının kac cıktıgını falan daha ıyı anlasılır.ben 12.haftamdan bu yana arastırmaktan delı oldum tıp okumus kadar oldum sankı tovbe tovbe.teşekkürler arkadaşlar çok ağladım bugün. pişman oldum doktora sormasan tahlil sonuçlarını aldığıma kendi kendime teşhisler koyuyorum bu da beni üzüyo. benim son adet tarihime göre bebek küçük geç döllenme olmuş dedi doktor. oda sorun değil dedi. ense kalınlığında da bişey yok gayet normal demişti. işte o ikili test sonucunda önceden de yazdığım gibi düşük risk yaıyor hepsinde sadece papp-a sonucunda düşük yazıyor. o da internetten araştırdığıma göre bebeğin gelişmesinde sorun oluyor diye okuyunca panik oldum. inşallah sorun yoktur.birde papp_a değeri herkeste küçükken benim 505 lerde buna da anlam veremedim.mom ne oluyor acaba yanında da mom yazıyor ya off ya ne kadar zor bişey iş ben deçok pinpirikliyim. yardım edin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?