• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı ve ödem

Çok güzel aanlatmissin arkadaşım4 aaydır ne yasadigimi bir ben bide Rabbim bilio Rabbim e sigindim bekliyorum bndebbebeğimi allah bütün annelerin yyardımcısı olsun

Ç
Damneh arkadaşımız hakkında bi bilgim yok ama bizimde ense kalinligimiz 4.9mmcikti amnio yaptırdık temiz çıktı sonra ayrıntılı ultroson sonra fetal eko en sonda genetik array testi yaptılar oda temiz çıktı şimdi allahaeemanet bekliyorum kuzumu...enzor zamanlar halada atlatmış değilim hep bir korku kalio insanın icinde... Rabbim yardimciniz olsun en son ayrıntılı ultroson da bazen sebebsiz de olabilio ense kalınlıkları dedi doktor bizimkide sizinkide inş oyledir... Bol bol dua edin CVS on sonuvlar normalse kesin sonuçlar da büyük ihtimalle temiz çıkar icinizi ferah tutmaya çalışın
ok tesekur ederim ins.allah saglikla kucağiniza alma

Çok güzel aanlatmissin arkadaşım4 aaydır ne yasadigimi bir ben bide Rabbim bilio Rabbim e sigindim bekliyorum bndebbebeğimi allah bütün annelerin yyardımcısı olsun
Burcu hanim ben bugun dr gittim ense kalinligi 3mm inmiss sizin degistimi acaba ilk ne zaman olculnustu hatirliyomusunuz yoksa hep aynimi kaldi bu cvs temiz ciksa bile baska genetik testler yapacaklarmis 20 haftaya kadar devam stresli gunler siz suan kac haftalik hamilesiniz

Bizim ense kalinlogimiz 11+4de cikti daha sonra olcumlerin bi onemi olmadigini soyledi doktorumiz cunku hafta ilerledikce odem geriliyomus bebis buyudugu icin.evet bizede ayni seyleri soylediler amniosentez den sonra ayrintili ultrosona girdik sonra fetal eko yapildi 22 haftalikken filan en sonda daha baska genetik hastalik olabilir die mikroarray testi yaptilar oda temiz cikti bizim suan 28 haftalik hamileyim seni cok iyi anliyorum ayniseyleri yasadim sormak istrdigin ne varsa sorabilirsin elimden geldigince yardimci olurum

Bizim ense kalinlogimiz 11+4de cikti daha sonra olcumlerin bi onemi olmadigini soyledi doktorumiz cunku hafta ilerledikce odem geriliyomus bebis buyudugu icin.evet bizede ayni seyleri soylediler amniosentez den sonra ayrintili ultrosona girdik sonra fetal eko yapildi 22 haftalikken filan en sonda daha baska genetik hastalik olabilir die mikroarray testi yaptilar oda temiz cikti bizim suan 28 haftalik hamileyim seni cok iyi anliyorum ayniseyleri yasadim sormak istrdigin ne varsa sorabilirsin elimden geldigince yardimci olurum
Sizinde indi yani ödeminiz ewt bu sikntiyi ancak çeken anlar ve insan bu durunu yasamis birileriyle kinusmak istiyor bu atada damneh bebegini aldirmak zorunda kalmissgittigimiz prof recep has artmasindan iyidr dedi sadece iyi ciksa bile sonucunuz esinize ve size genetik test yapicaz dediler sizin yaptirdiginuz galiba array testi sanirsam cok endiseliyim dusunmedigim dua etmedigim bir an yok
Suan sizin herseyinuz normal mi gidiyor
Prof dr butun olcumkeri normal dedi sadece ense kalinligi var dedi hatta haftasina gore onde siz kime gitttiniz hangi dra nerde yaşiyosunuz

Bn eskisehirde yasiyorum canim benide ense kalinligi fazla cikinca tip fakultesine yonlendirdi doktorum butun testlerim orda yapildi iste 14 haftalikken gittigimdedoktora ense kalinligi incelmismi dedim bu haftalarda olcmuyoruz olcsekte bi onemi yok zaten demisti ama odem daha fazla ilerlememisti olculeri normaldi bebegimin.banada aynisini
dediler amnio temiz ciksa bile kalbine bakicaz dedileer baktilar organlarinda bi sorun cikmayinca array testi yapicaz dediler bu teste bebegin dnalarini detayli binsekillde inceleniyomus eger bi sorun gorurlerse anne babanin genetigini inceliyolarmis bizde bi sorun cikmayinca bizimkilere gerek kalmadi. Cok zor canim yasadiklarimiz bnmde dua etmedigim gun yok cok sukur bebegimde bi sorun simdilik yok hatta onde gidio kilo boy olarak

Merhaba...Bebeğimiz 3 aylık oldu cinsiyetini öğrenme ümidi ile hastahaneye gittik bebişimiz de 5.2 mm ense kalınlığı tespit edildi. Doktorumuz da ultrason sonuçlarına bakarak Down sendromu riski var diyerek ikili test yapmamızı istedi.

Bir yanlışlık vardır diyerek Özel hastahaneye gittik hemen uzman doktorda aynı şeyi söyledi ve hastahane de ki profa yönlendirdi bizi. Profun yaptığı detaylı Ultrason da ise 5.54 mm ense kalınlığı, tüm vucutta ödem çıktı. Burun kemiği çıkıntısı %5'in altında olsa da var tanısı koyuldu ayrıca kalp atış hızının da fazla olduğu (180) belirtildi. Prof bizden en kısa zaman da cvs yapılmasını istedi. 5 gün sonra İnşaAllah cvs yaptırmış olacağız.

Arkadaşlar aranızda benzer teşhisler konulmuş olup sağlıklı bebeği olan var mı?
(Eşimle beraber ağlamaktan yaşlandık uyku uyuyamaz olduk. O tabletten ben pcden devamlı bişeyler araştırma halindeyiz. Saniyeler saat gibi oldular geçmek bilmiyorlar.)

Merhabalar msjimi görurmusunuz bilmiyorum 15 haftalik hamileyim ense kalınlığı 3.9 çıktı cvs yaptırdım 3 hafta oldu hala bekliyorum büyük ihtimalle bu hafta ici çıkar sonucum haftalardir ne çektiğini bi ben bi allah bilir zaten 1.5 sene önce 8 aylıkken ölü doğum yaptım pskolojim çok bozuk tu hamileliğin tadını hiç çıkaramadım hiç sağlıklı sonuç aldım yazan olmamış bana bişey söyleyin nolur çok zor durumdayım

Merhabalar sizin adınıza çok sevindim inşallah bende iyi bi sonuc alırım bizimde ense kalınlığı 3.9 çıktı cvs yaptırdım haftalardir çok Üzgünüm ne yaşadığımdan anlıyorum ne yedigimden ictiginden tat alıyorum sağlıklı çıkabilir biliyorum ama pskolojim çok bozuk büyük ihtimalle önümüzdeki hafta çıkar sonuç bana cvp verin nolur görürseniz nsjimı nerden neyi nasıl arstircagimi sasirdim

Merhaba ben 15 haftalik hamileyim 3 hafta önce kontrol için gittiğimde ense kalınlığı 3.9 çıktı cvs yaptırdım 3 hafta oldu yaptırmalı hala sonucunu bekliyorum pskolojim çok bozuk zaten daha öncede 8 aylık ölü doğum yapmıştım hiç hamileliğin tadını çıkaramadım ense kalınlığı benm gibi çıkip ta sağlıklı sonuç alan varmı bana bişey yazın nolur haftalardir ne yaşadığım bi allah bilir bide bnm gibi yaşayanlar nolur bişe yazın bana

Merhaba...Bebeğimiz 3 aylık oldu cinsiyetini öğrenme ümidi ile hastahaneye gittik bebişimiz de 5.2 mm ense kalınlığı tespit edildi. Doktorumuz da ultrason sonuçlarına bakarak Down sendromu riski var diyerek ikili test yapmamızı istedi.

Bir yanlışlık vardır diyerek Özel hastahaneye gittik hemen uzman doktorda aynı şeyi söyledi ve hastahane de ki profa yönlendirdi bizi. Profun yaptığı detaylı Ultrason da ise 5.54 mm ense kalınlığı, tüm vucutta ödem çıktı. Burun kemiği çıkıntısı %5'in altında olsa da var tanısı koyuldu ayrıca kalp atış hızının da fazla olduğu (180) belirtildi. Prof bizden en kısa zaman da cvs yapılmasını istedi. 5 gün sonra İnşaAllah cvs yaptırmış olacağız.

(Eşimle beraber ağlamaktan yaşlandık uyku uyuyamaz olduk. O tabletten ben pcden devamlı bişeyler araştırma halindeyiz. Saniyeler saat gibi oldular geçmek bilmiyorlar.)
mrb, bu yazıyı 2014 yılında yazmışsınız. 2017 yılında benimde başıma böyle bişey geldi. Ense kalınlığı 4.5 mm di. ankarada bir doktora gittim. ensede, kafada ve karın kısmında ödem gözüküyor dedi. 18. haftada karından sıvı aldırdım ve test için gönderdik temiz çıktı, fakat bebeğimi 20. haftanın sonunda kaybettim kalbi durmuştu, ölü doğum yaptım. bebeğimi gördüğümde aynı doktorun dediği gibi belirli yerlerinde ödem vardı. Bebeğin eşinden parça aldılar teste gönderdiler fakat o ödem neden oluştu bir türlü çözemediler. şimdi yine hamileyim ve 12+3 teyim. ense kalınlığı yine 4,33 çıktı. yine ödem olmasından korkuyorum. sizin bebeğiniz yaşadımı? bu ödemin neden kaynaklandığını buldular mı ? Lütfen bana yardımcı olun.

merhaba 11+1 haftalık ense kalınlığı 4.1 cıktı ödem oluşmuş lütfen yorum yapar mısınız siz ne yaptınız

Canim uzun zaman geçmiş ama benim bebegiminde her yerinde ödem varmış yasamaz ölür dediler çok korkuyorum bebeğine ne oldu inşallah msjimi görürsün çok korkuyorum

Back