Ense kalınlığı ve ödem

C
Canımm hiç takma kafana sırf bu durumu yaşayan ailelere ümit olabilmek için üye oldum bu siteye. 5.3 tü bizim ense kalınlığımız gitmediğimiz hastane kalmadı hepsi isterseniz alalım dediler fakat aklımın ucundan bile geçirmedim bu durumu. Maddi durumun nasıl bilemem ama ben Ankara Hrs hastanesinde Nejat İmirzalıoğlu'na nifty testi yaptırdım 1.5 yıl önce 1500 dolar dı yanlış hatırlamıyorsam, benden bi tüp kan alıp yurtdışına yolladılar ve kesin sonucu size 14 gün içinde yolluyorlar. Aminyosentezi tavsiye etmem bebek için çok zararlı. Benim paşam şuanda 14 aylık ve çok şükür gelişimi yaşıtlarından önde gidiyor. Sakın ümidinizi kaybetmeyin şuan tek pişmanlığım o 15 günü karnımdaki bebeğime ve çevremdeki insanlara zehirettiğim

Merhabalar.... Öncelikle bunları yaşayan bi anne olarak bizlere böyle umut verici bi yzi yazmanız çok güzel Allah razı olsun....çünkü anca yaşayan birileri olarak birbirimizi en iyi biz anlarız çok zor bi durum yaşadığımız Rabbim kimseyi böyle sinamasin... Bnde neredeyse iki aydır yaşıyorum bunları ikili test için gittiğim gün yıkıldım böyle bi sonuçla karşılaşınca...ense kalınlığımiz 4.9mmcikti... ömrüm boyunca unutamicam o günü yigildim kaldım o gün anladım herşey Rabbimin elinde çünkü bizim elimizden bisi gelmio çaresiz kaldığım zamanlardan birini yasadim... Bn amnio yaptırdım daha geniş kapsamlı baktığı için tüm riskleri göze alarak...sonraki süreç daha yıpratıcı beklemekkkk :-( ilk sonuclarim iyi geldi çok sukur ama genede korkuyorum kesin sonuvlarim i bekliyorum sonrasında ayrıntılı ultrasonum var offff :-( hep dua ediyorum çok dua ediyorum Rabbim evlatlarimixi bize bağışlasin Bu durumu yaşayan bütün anne adaylarinin yardımcısı olsun...

S
Sakın korkma Rabbime sığın tevekkül et o sana en layık olanı yollayacaktır. içini ferah tutki bebişin de huzursuz olmasın :)

İnşallah hep bu ihtimaller boş çıkar da bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız. buraya üye olduktan sonra gödüm ki hemen hemen her gebe böyle sorunlar yaşıyor ve sonuçlar %99 temiz çıkıyor. benimde güvendiğim tek dayanak bu :S

Evet canım haklisin aynn bnde buraya üye olduktan sonra ne kadar çok yaşayan varmış dedim insanın başına gelince sadece kendisinin başına gelmiş gibi hissediyo ama öyle degilmis... Sizindrmi ense kalinliginiz var... İnşallah deddigin gibi ihtimaller boşa çıkar inan tek isteğim bu

Canım benim ense kalınlığı normal çıktı ama ikili test orta derecede riskli çıktı bende ona üzülüyorum. Bizim sadece test öyle diğer ultrason bulgularının hepsi normal

Üzülme canım bnce hiç ultroson bulguları daha önemli eminim bebisinin biseyi yoktur ama bu testler bizi mahvediyo inan hamileligimin tadını bile çıkartamıyorum :-( hep bi korku var icimde Rabbim bu sınavı hayirlisiyla geçmeyi nasip etsin hepimize

Kesinlikle haklısın canım testler bana para tuzağı gibi geliyor ve bakıyorum ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Bunların hepsi ihtimal olasılık ve allahım çok büyük ben inanıyorum sağlıklı olacaklar

Bende iki gün sonra yirmi haftaya gircem canım :) aklımdan ihtimaller çıkmıyor ama bir 20 hafta daha beklemek zorundayım

Arkadaşim bebeğini kucagina aldin mi benim bebegiminde ense kalinligi 6.9 mm çikti umarim almişsindr mesaji gorurmusun bilmiyorum cvp yazarsan cok sevinirimm

Damneh arkadaşımız hakkında bi bilgim yok ama bizimde ense kalinligimiz 4.9mmcikti amnio yaptırdık temiz çıktı sonra ayrıntılı ultroson sonra fetal eko en sonda genetik array testi yaptılar oda temiz çıktı şimdi allahaeemanet bekliyorum kuzumu...enzor zamanlar halada atlatmış değilim hep bir korku kalio insanın icinde... Rabbim yardimciniz olsun en son ayrıntılı ultroson da bazen sebebsiz de olabilio ense kalınlıkları dedi doktor bizimkide sizinkide inş oyledir... Bol bol dua edin CVS on sonuvlar normalse kesin sonuçlar da büyük ihtimalle temiz çıkar icinizi ferah tutmaya çalışın

Merhaba annneler bende bugün 3.ayi tamamladım kontrole gittim doktor USG çekerken ense kalınlığı sınıra yakın dedi normal şartlarda belki her anne gibi uzulmem gerekiyor ama yapmadım gulumsedim içimden geçirdiğim tek şey Rabbim sen herşeyin hayirlisini bilirsin oldu. Onlarca test var iyi veya kötü olarak önümüze sonuçlanacak inanın hiçbirini yapmak istemiyorum çünkü her ne sonuç olursa olsun bebeğimin sağlıklı yada hasta olacağını doğmadan tam olarak anlamak zor. Çok sağlıklı bir gebelik geçirip doğum esnasında bir sorun çıkabilir (Rabbim tüm anneleri ve bebekleri korusun inşallah) yada dönemde sendromu olasılığı var der doktor burun bir gebelik sureci anneye eziyet gelir günlerce aylarca uykusuz ve ağlayan bir anne doğum yapar ve bebeği sağlıklı. Peki ya o kendini aylarca hirpalayan anne ne olacak? Testlerin sonucuna gore bir tedavi olsa hepsini yaptıralim. Ama yok down sendromu olabilir isterseniz kaldırabilirsiniz diyor doktor. Bir annenin kocaman bir ömrü boyunca asla duymak istemeyeceği sözler. O sözcükler çıkınca doktorun ağzından kulaklarında bir uğultu kimseyi duymuyorsun konuşmuyorsun sadece elin karnında sen sagliklisin bunu ben biliyorum bebeğim üzülme sen diyorsun. Ama bunu kimse bilmiyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…