• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı ve ödem

Zisan091

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
6
0
16
33
Merhaba...Bebeğimiz 3 aylık oldu cinsiyetini öğrenme ümidi ile hastahaneye gittik bebişimiz de 5.2 mm ense kalınlığı tespit edildi. Doktorumuz da ultrason sonuçlarına bakarak Down sendromu riski var diyerek ikili test yapmamızı istedi.

Bir yanlışlık vardır diyerek Özel hastahaneye gittik hemen uzman doktorda aynı şeyi söyledi ve hastahane de ki profa yönlendirdi bizi. Profun yaptığı detaylı Ultrason da ise 5.54 mm ense kalınlığı, tüm vucutta ödem çıktı. Burun kemiği çıkıntısı %5'in altında olsa da var tanısı koyuldu ayrıca kalp atış hızının da fazla olduğu (180) belirtildi. Prof bizden en kısa zaman da cvs yapılmasını istedi. 5 gün sonra İnşaAllah cvs yaptırmış olacağız.

Arkadaşlar aranızda benzer teşhisler konulmuş olup sağlıklı bebeği olan var mı?
(Eşimle beraber ağlamaktan yaşlandık uyku uyuyamaz olduk. O tabletten ben pcden devamlı bişeyler araştırma halindeyiz. Saniyeler saat gibi oldular geçmek bilmiyorlar.)

Daha önce kimsenin başına bu gibi durum gelmedi mi? Bilgisi olan yok mu..?
Bu konuyla ilgili cok yazı var canım üzülme cvs yapılsın bazen ödem inebiliyomus zamanla sakin ol kendini de bebeği de üzme inşallah güzel haberler alırsınız

Ben varimm cvs yerine 16 haftada amniyosent oneririm daha az riskli ben yaptırdım sonucumuz iyi geldi korkmayin üzülmeyin rabbim hayırlısıni versin ense kalinligimiZ 3.7 idi bu arada

Merhaba...Bebeğimiz 3 aylık oldu cinsiyetini öğrenme ümidi ile hastahaneye gittik bebişimiz de 5.2 mm ense kalınlığı tespit edildi. Doktorumuz da ultrason sonuçlarına bakarak Down sendromu riski var diyerek ikili test yapmamızı istedi.

Bir yanlışlık vardır diyerek Özel hastahaneye gittik hemen uzman doktorda aynı şeyi söyledi ve hastahane de ki profa yönlendirdi bizi. Profun yaptığı detaylı Ultrason da ise 5.54 mm ense kalınlığı, tüm vucutta ödem çıktı. Burun kemiği çıkıntısı %5'in altında olsa da var tanısı koyuldu ayrıca kalp atış hızının da fazla olduğu (180) belirtildi. Prof bizden en kısa zaman da cvs yapılmasını istedi. 5 gün sonra İnşaAllah cvs yaptırmış olacağız.

(Eşimle beraber ağlamaktan yaşlandık uyku uyuyamaz olduk. O tabletten ben pcden devamlı bişeyler araştırma halindeyiz. Saniyeler saat gibi oldular geçmek bilmiyorlar.)

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2li-test-ense-kalinligi.750171/
Bunuda oku bak cok guzel bi ornek

Pe

(Eşimle beraber ağlamaktan yaşlandık uyku uyuyamaz olduk. O tabletten ben pcden devamlı bişeyler araştırma halindeyiz. Saniyeler saat gibi oldular geçmek bilmiyorlar.

Peki şuan nasılsın yani bebişin ne durumda bende bugün aldım bu haberi çok çaresizim

Ben 16 haftalik hamileyim benimde bebegim 12. haftada 6.9m cikmisti.. bende cvs yaptirdim temiz ciki ama bugun cvs aratiriken bi doktor %2 yanilma payi var demis amiyosentezde yaptirmayi taviye etmis.. cunku ikisi farkli cikabiliyomus.. kafam iice bulandi.. sende ben gibisin seni cok iyi anliyorum :(

Ben 16 haftalik hamileyim benimde bebegim 12. haftada 6.9m cikmisti.. bende cvs yaptirdim temiz ciki ama bugun cvs aratiriken bi doktor %2 yanilma payi var demis amiyosentezde yaptirmayi taviye etmis.. cunku ikisi farkli cikabiliyomus.. kafam iice bulandi.. sende ben gibisin seni cok iyi anliyorum :KK43:

Yani biri çıkıp dememiş ki benim böyle çıktı ama şuan hersey normal o yüzden içim alev alev sende sevinemeden tekrar test istemişler 16 haftalıksın ben bu şüpheyi 5 hafta daha mı yaşayacağım

Yani biri çıkıp dememiş ki benim böyle çıktı ama şuan hersey normal o yüzden içim alev alev sende sevinemeden tekrar test istemişler 16 haftalıksın ben bu şüpheyi 5 hafta daha mı yaşayacağım
Doktoruna erken amiyosenezi sor ve iste.. ben dedigimi bi cok yer yazmis ustelik proflar.. problem bebek esinden parca alindiginda bazen bebegin degil annenin dnasi yani kromozomu tahlil edilebiliyomus.. bunu mutlaka doktoruna soyle yuzde 2lik bi pay ama cok onemli.. sen sor sonra da bizi bilgisiz birakma emi

Doktoruna erken amiyosenezi sor ve iste.. ben dedigimi bi cok yer yazmis ustelik proflar.. problem bebek esinden parca alindiginda bazen bebegin degil annenin dnasi yani kromozomu tahlil edilebiliyomus.. bunu mutlaka doktoruna soyle yuzde 2lik bi pay ama cok onemli.. sen sor sonra da bizi bilgisiz birakma emi
Tamam benim haftaya profla görüşmem bakalım ne olacak bilmiyorum

Offf offf icim daraliyoo..
bebde de durum ayni ense kalinligi ve kistik higroma tanısı :(
Yarin cvs yapılacak

bende bu gün ayrıntılı ultrasona girdim herşey normal ama 0,59mm ense ödemi varmış ne demek bu kızlar yardımcı olun

Back