• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı ve ödem

miniksusamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
105
Puanlar
33
Kızlar bugün 11+0da ultrasonda doktorumuz ense kalınlığının 4.7 olduğunu ve vücudunda çok fazla ödem su toplaması olduğunu söyledi. Şu an sağlıklı olması için bir mucize gerek, acilen bir perinatologa görün cvs veya amniyosentez yapılması gerekli gibi duruyor dedi.

Doktorum birine yönlendirdi ama ben birkaç perinatologdan görüş almak istiyorum içim içimi yiyor şu an.

Bursada bu işlerde güvenilir önerdiğiniz birileri var mı? Veya çok iyi dediğiniz bir doktor hastane varda başka illere de gidebilirim. Çok çaresizim.

Kızlar bugün 11+0da ultrasonda doktorumuz ense kalınlığının 4.7 olduğunu ve vücudunda çok fazla ödem su toplaması olduğunu söyledi. Şu an sağlıklı olması için bir mucize gerek, acilen bir perinatologa görün cvs veya amniyosentez yapılması gerekli gibi duruyor dedi.

Doktorum birine yönlendirdi ama ben birkaç perinatologdan görüş almak istiyorum içim içimi yiyor şu an.

Bursada bu işlerde güvenilir önerdiğiniz birileri var mı? Veya çok iyi dediğiniz bir doktor hastane varda başka illere de gidebilirim. Çok çaresizim.
14. Haftaya kadar değişebiliyor neden bu kanıya vardılar ki.
Amniyosentez de 16. Haftada zaten.
Bence doğru düşünüyorsunuz umarım iyi bir perinatolog bulursunuz 🙏

14. Haftaya kadar değişebiliyor neden bu kanıya vardılar ki.
Amniyosentez de 16. Haftada zaten.
Bence doğru düşünüyorsunuz umarım iyi bir perinatolog bulursunuz 🙏
Bilmiyorum çok olumsuz konuştu doktor, 5.tüp bebek denememizdi çok yorulduk bu süreçte ilk kez her şey yolunda diye sevinirken çok ağır geldi bunları duymak. Bir de bugün ultrasonda kollarını bacaklarını oynatırken görüp sevindikten sonra duyunca daha da üzücü oldu.

Bilmiyorum çok olumsuz konuştu doktor, 5.tüp bebek denememizdi çok yorulduk bu süreçte ilk kez her şey yolunda diye sevinirken çok ağır geldi bunları duymak. Bir de bugün ultrasonda kollarını bacaklarını oynatırken görüp sevindikten sonra duyunca daha da üzücü oldu.
Moralinizi bozmayın çoğu durumda iyi çıkıyor sonuçlar ama başka doktora da görünün

benimde 12. Haftada 3.55 ölçülmüştü. Yaşım 41 bu arada. Daha sonra 20. Haftada 6.5 ölçüldü ve kalpte parlaklık vardı.benim adıma sonucu değiştirmeyeceği için test yaptırmadım. Çok stresli bir hamilelik geçirdim . Çok şükür cumartesi bebeğim sağlıkla doğdu. Allah tüm annelere güzel haberler almayı nasip etsin.

Bir doktorla kalma başka bir doktora daha görüş benim de 13 haftalıkken iki ayrı doktor normal ölçerken perinatoloji doktoru anormal ölçtü sıvı aldir dedi aldırmadım trip attı fetal dna testi verdim oda çok şükür temiz çıktı 🙏

Merhaba, uzun zaman geçmiş ama sonucunuz ne oldu acaba. Benim bebeklerim de tek yumurta ikizi bebeklerden birinin ensesi kalın ve ödemli gözüküyor. Önce fetal dna vereceğiz sonra amniyosentez dedi doktorumuz. Önceki 2 gebeligimide kaybettim çok korkuyorum

Merhaba, uzun zaman geçmiş ama sonucunuz ne oldu acaba. Benim bebeklerim de tek yumurta ikizi bebeklerden birinin ensesi kalın ve ödemli gözüküyor. Önce fetal dna vereceğiz sonra amniyosentez dedi doktorumuz. Önceki 2 gebeligimide kaybettim çok korkuyorum
Bende ense kalınlığı dışında kalpte ve diğer organlarda da çok fazla sorun vardı. O yüzden malesef gebeliği sonlandırma kararı aldık perinatologla birlikte ☹️

çok geçmiş olsun. ben de 11 haftalık çift yumurta ikizine hamileyim. iki bebekte de ense kalınlığı yüksek ölçüldü(4.9) detaylı ultrason yapıldı beyinlerde ödem olduğunu ve vücut çevrelerine yayıldığını söyledi doktorum. bunun sebebini araştırmak için de amniyosentez yapılacak. daha önce benzer bir deneyim yaşadınız mı? normalde bu test daha ileriki haftalarda yapılırmış sanırım ama test sonucunun çıkması 3 hafta bulacağı için doktorum zaman kaybetmeden bunu yapmamız gerektiğini söyledi. daha önce de iki kere düşük yaptım maalesef

Back
X