Merhaba Hanımlar 12 + 5 gebeyim. Dün ikili testimiz vardı. Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıldı. İlk başta 2.9 olarak ölçtü doktor ama sonrasında bebeğin pozisyonuna göre daha sağlıklı sonuç alabileceğimiz bir açı yakaladığını söyledi 2.6 olarak kaydetti. Bu değerin normal bir değer olduğunu ama tabii kan sonucuyla birlikte yeniden değerlendirmek gerektiğini söyledi... 3 mm ve üstü genelde risk kabul ediliyormuş hem doktorum söyledi hem de internetten biraz araştırdım... 2.6 bana nedense yüksek geldi ama bu sanırım bebeğin boyutuna hatta cinsiyet durumuna göre değişiyormuş. Erkeklerde ense kalınlığı biraz fazla olabilirmiş ve doktorum da büyük ihtimalle erkek olacak dedi.
Biliyorum kan sonuçları gelmeden vesvese yapmam doğru değil ama sizlerin bebişlerde ense kalınlığı nasıldı... Benim çevremde yeni doğum yapan veya gebe olan arkadaşlarım genelde 1.9 -2.2 gibi değerlerden bahsediyorlar. 2.6 bu nedenle bana yüksek geldi ama 3 'ten aşağısı normal kabul ediliyor sanırım... Benimle paylaşabilir misiniz bu konudaki bilgi ve deneyimlerinizi.