ense kalınlığı testi

diyarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
84
0
merhaba hamişler,
12 haftalık hamileyim ve bu hafta ense kalınlığı testimi yaptırıcam.umarım bir terslik çıkmaz ama şimdiden stres oldum bile.senağlamaizmitte oturuyorum,konak hastanesi, gülçin hanıma gidiyorum.şimdiye kadar memnunum.ama bu test sanırım çok kritik bir testmiş.bilen arkadaşlar bana testler konusunda hastanenin iyi olup olmadığı ile ilgili bilgi verebilirler mi?
şimdiden teşekkürler

ben de 13 haftalık hamileyim geçen hafta yaptırdım.gerçekten çok stres oluyo insan.ense kalınlığı testini yaptığı gün kan alınıyo ve ikili test yapılıyo.iki sonuç birlikte değerlendiriliyo.tek başına ense kalınlığının iyi çıkması yeterli değil.benim ense kalınlığı 1,4 çıktı sınır 3 müş.şimdi ikili test sonucunu bekliyorum.inşallah o da iyi çıkar.tabi bütün bunların yanında bu testlerin iyi çıkması bebekte %100 sorun olmadığı anlamına gelmez.bunlar sadece riskleri belirleyen testler.
hastaneden çok bu ense kalınlığını ölçen doktor önemli.sonuçta 1 milimlik bir hata bile farklar yaratabiliyo.doktoruna güveniyosan sorun yok.kendini strese sokma (diyorum ama ben de stresli bi bekleyiş içindeyim :))) allah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah.

ben ikili test yaptırmadım şimdi bazı arkadaşlar kızacak ama teyzemin kızına riskli dediler bir sürü stres yaşadı bu stresten dolayı sağlam bebekte bile dudak yarı oluştu ama down sendorumlu değil dudak yarında başka kusuru yok o da stresten olmuş üstelik down sendromlu bile olsa ben artık kıyamam 12 haftalık bebeğim ama elleri ayakları herşeyi var o hasta diye ona nasıl kıyarım ihtimaller üzerine stres yaşamaktansa hamileliğin tadını çıkarmak istiyorum.

ben de 13 haftalık hamileyim geçen hafta yaptırdım.gerçekten çok stres oluyo insan.ense kalınlığı testini yaptığı gün kan alınıyo ve ikili test yapılıyo.iki sonuç birlikte değerlendiriliyo.tek başına ense kalınlığının iyi çıkması yeterli değil.benim ense kalınlığı 1,4 çıktı sınır 3 müş.şimdi ikili test sonucunu bekliyorum.inşallah o da iyi çıkar.tabi bütün bunların yanında bu testlerin iyi çıkması bebekte %100 sorun olmadığı anlamına gelmez.bunlar sadece riskleri belirleyen testler.
hastaneden çok bu ense kalınlığını ölçen doktor önemli.sonuçta 1 milimlik bir hata bile farklar yaratabiliyo.doktoruna güveniyosan sorun yok.kendini strese sokma (diyorum ama ben de stresli bi bekleyiş içindeyim :))) allah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah.

çok sağol canım verdiğin bilgiler için..aslında herşey Allah ın elinde..dua edip, içimizi ferah tutamaktan başka çaremiz yok gibi..cümlemize sağlıklı, nurtopu gibi bebişler inşallah..:Saruboceq:

bende biraz önce doktordan geldim 11+6 günlük hamileyim bizimde ense kalınlığımız 1,6 mm çıktı kan tahlilimizi bekliycez şimdi bu iyi değer ama kan sonucunu alana kadar tedirginlik olucak :KK43:

X