- 14 Aralık 2013
- 42
- 2
- 34
- Konu Sahibi perfectwave
Merhaba , ikili test için 12+1 günlük hamileyken doktora gittiğimde bebeğin ense kalınlığı 10mm, vücutta ödem var, vücudu da bir garip sanki! denildi ve bu bebekten sana hayır yok dedi gittiğim doktor. Daha önce de kistik higroma teşhisiyle 9 haftalık gebeliğimi sonlandırmıştım fakat hiçbir anomali saptanmamıştı genetik incelemede. Bu yüzden bu kez acele etmek istemedim ve bebeğimin kalbi attığı sürece ondan vazgeçmiyorum diyip farklı doktorlara göründüm. Gittiğim diğer doktor da omurgada ayrıklar var, ağır anonaliler var hemen ilaç verip düşürelim dedi, dehşet içinde ayrıldım yanından. En son olarak ismini çok duyduğum bir Perinatoloğa görünme kararı aldım ve onun bulguları da bebeğimin ense ve vücudunda ödem olduğu, ayaklarının hareket etmediğini, çok yaşamayacağı kalbinin birkaç haftaya duracağı öngermesi şeklindeydi. Fakat kalp ve organlarda bir problem olmadığını kalp atışının 179larda ve gayet güçlü olduğunu, ödemin iç organlara yayılmadığı için henüz sonlandırma kararı verilecek kadar ağır bir tablo olmadığını söyledi ve CVS+microarray testleri yaptırmayı tavsiye etti. CVS ön sonuçlarımız temiz geldi çok şükür, diğer detaylı test ise 14 gün sonra sonuçlanacak. Beklemek çok zor benim gibi kistik higroma teşhisi alıp, sağlıkla bebeğine kavuşan var mıdır? Küçücük bile olsa umuda tutunmaya çalışıyorum. Şimdiden çok teşekkürler