Engelli çocuğu Olanlar Buraya

PAPATYAM

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.550
14.899
SLM KIZLAR BENİM ENGELLİ ÇOCUĞUM YOK ANCAK ÖĞRETMEN OLAN KIZKARDEŞİMİN VAR VE ÇOK SIKINTILAR ÇEKİYOR MADDİ MANEVİ PROTEZ AMELİYAT MADDİ YARDIM SOSYAL HİZMET KONULARINDA TÜM YAŞADIKLARIMIZI ANLATALIM BURDA BEN KARDEŞİM ADINA BİLDİKLERİMİ ANLATACAĞIM SİZDE KENDİ YAŞADIKLARINIZI ANLATIN .BİRBİRİMİZE FAYDAMIZ DOKUNUR BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ ÖĞRENİRİZ BU YOLLA .OLMAZMI.HADİ BAKALIM.

ilk açıklama benden kızkardeşimin çocuğu bedensel engelli şuanda.6 aylık doğduğu için el parmaklarında gelişme bozukluğu .ve kordon dolanması sonucu sağ ayak bileğinin 1 haftalıkken kangren sebebiyle kurtarılamayıp kesilmesi.bu sorunlarla uğraşıyoruz.maddi yönden çok külfet bu durum allaha şükür idare ediliyor.ama bildiklerim şöle sıralıyayım.
1-zihinsel yada bedensel engelli raporu çıkarılarak rehabilitasyon merkezlerinde eğitim almalarını sağlayabiliriz.
2-sosyal yardımlaşma müdürlüğü durumu iyi olmayan ailelere çocuklar için maaş bağlatmakta.bez mama hemşire bakıcı yardımı yapmakta
3-ilinizde veya yoksa başka illerdeki özürlüler ile ilgili çalışan kuruluşlara başvurun
4-semtinizdeki kaymakamlık protez .tekerlekli sandalye .vssss. yardımı yapıyorlar.
şimdilik aklıma gelen bunlar daha sonra yeniden yazıcam .görüşmek üzere

slm canım benim de ailemde yok çok şükür fakat arkadaşımın yeğeni ileri otistik onlar gerçekten bu konuda çok çekmişler ama şimdi tecrübeli olmuşlar 15 yıllık bir süreçten geçtiler tabiiki dediğin gibi çocuğa maaş bağlanmış.çocuk bebek gibi olduğundan bez parası da veriliyor.haftada 1 kez doktor evlerine geliyor.sanırım belediyeden geliniyor.bu tarz şeyler çok önemli düşündüğün için seni tebrik ederim.bende bilgi alıp burda paylaşacağım.umarım bir faydam olur.

sanırım kimse engelli çocuklar ile ilgilenmiyor...........................

tam tersi canım!
eğer bulunduğum ilçede böyle bir yer olsaydı gönüllü olarak çalışmak isterdim inanın.bizde oğlumun otistik olma olasılığı yüzünden kötü günler geçirdik şükür şu an rahatsız olmadığını biliyoruz ama böyle çocuklara yardımcı olacağımıza eşimle söz verdik.hatta eşim bugün iş çıkışı yakındaki bir rehabilitasyon merkezine uğrayıp bilgi alacak.(çevremizde yardıma muhtaç engelli çocuk varmı diye)
inanın başına gelince anlayabiliyormuş insan yoksa kimse sağlıklıyken,hasta yada engellileri düşünmüyor.
şu an kendimi benim çocuğum gibi çocuğu olanları yönlendirmekle görevli hissediyorum.çünkü ne kadar birşeyleri erken farkederseniz telafisi o kadar kolay oluyor.geç kalınırsa telafisi daha güç hatta imkansızlaşıyor.(en azından işitme engeli,konuşma geriliği,otizm gibi bazı rahatsızlıklarda durum böyle)
herkese özelliklede çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek dileğiyle...

----------------------------------------------------------------

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun . Hepiniz çok özel annelersiniz benim için .ınşallah şifa bulursunuz .

çok zor bir durum Allah engelli çocugu olanlara sabır versin
karşılığını muhakka diğer dünyada fazlasıyla alacaklardır

benmde engelli kardeşim var..
bende şunu biliyorum engelliler ve refakatçisi toplu taşıma araçlarından ücretsiz kartlarla bedava yararlanabiliyorlar ama ikisi muhakkak yanyana yolculuk etmeli

allah engelli çocuğu olanların yardımcısı olsun....çok özel çocuklar bunlar ve doğal olarak özel ilgi istiyorlar....

benim kardeşimde özürlüydü.ve geçen sene vefat etti evet onlarla yaşamak çok zor ama onsuz yaşamak dahada zor.seni çok özledim yakışıklı prensim.keşke birkez daha sana dokunabilseydim..seni.seninle ilgili cümleler kurmayı çok özledimm

merhaba bende engelli çocuk annesiyim . Yaşayan bilir çok zor o benim büyümeyen bebeğim herşeyim ...

X