Merhaba. 41 yaşında zihinsel engelli abim var ona bakıyorum. Haraketleri yaşı geregi kısıtlanmaya başladı güçsüzleşiyor bazen. Vitamn kullaniyor agız yolu ile de besleniyor.. duydugum herseyi yapiyorum sizlerden de fikir bekliyorum Alternatif önerileri olanlar varmı? ? Teşekkürler..
Geçmiş olsun . Yurumesinde bir sıkıntı yoksa fırsat buldukça temiz havada yürüyüşe çıkarın. Sık sık egzersiz yaptırın beslenmesine uyku düzenine dikkat edin ,surekli konuşun sohbet edin , abinize kitap okuyun ,müzik dinletin sürekli iletişim halinde olun.
Mümkün olduğunca sosyal hayattan uzaklaşma isteğini engelleyin. Bütçeniz kısıtlı olsa dahi haftanın belli günlerinde beraber bir yerlere gitmelisiniz derim. Eminim beraber film izlemek, manzara seyretmek keyif verecektir.
Bence, hemen komple kan testlerini yaptırın. Vücudunda eksik olan maddeleri öğrenin. Bu testler ile devlet hastanesinde iyi bir diyetisyene gidin. Size mama ve toz protein desteği verecektir. Ayrıca, her gün havaların serin olduğu zamanlarda, yürüyüşe çıkarmanız faydalı olacaktır.