• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enerji Boşaltma Yolları

TATOSH

yuvasina asik 🤲❤
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2007
4.523
784
363
Enerji Boşaltma Yolları

Küçük çocukların neredeyse hepsi enerji deposudur. Genelde peşinde koşturmaktan yorgun düşen anne babalar için, bu enerji depolarını boşaltmanın yolunu bulmak oldukça zordur.

Bu bitmesi uzun süren enerjiyi boşaltmanın yollarını öğrenmeye ve bu işi daha faydalı bir hale getirerek uygulamaya ne dersiniz?

Kapalı ortamda enerji boşaltma yolları:

Müzikle beraber dans etmek.
Plastik kap kaçağa vurarak davul çalmak.
Yastık kavgaları yapmak.
Oyun hamuru ile oynamak ve onu yoğurmak.
Küvette su ile oynamak.
Çocuk jimnastiği yapmak. Hoplayıp zıplamak, yere yatıp ayakları havaya kaldırmak, takla atmak.

Saklambaç oynamak.
Yerinde koşmak ve ip atlamak.
Hareketli şarkılar söyleyerek dans etmek.
En yükseğe zıplayarak birşeyleri almaya çalışmak.
Minderlerin üstünde en uzağa atlama oynamak.
Koridorda top oynamak.
Oyuncak müzik aletleriyle oynamak.
Yakalamaca oynamak.
Büyük kağıtlara resimler yapmak.
Top havuzunda yuvarlanmak.

Açık ortamda enerji boşaltma yolları:

Bir bisikleti veya bir aracı sürmek.
Çocuk havuzunda oynamak.
Koşmak, zıplamak, yuvarlanmak, atlamak.
Oyun bahçesinde, sallanmak ve kaymak.
Çember yuvarlamak.
Kumla oynamak, kuleler yapmak.
Trambolin üstünde zıplamak.

Su tabancasıyla su savaşı yapmak.
Tekerlekli paten ile kaymak.
Top oynamak, maç yapmak.
Bahçedeki otları temizlemek ya da çiçek ekmek.
Uçurtma uçurmak.
Tutmacı olan büyük bir topun üstünde zıplamak.
Uzaktan kumandalı arabayı gezdirmek.
Uzun yürüyüşler yapmak.
Mini basketbol oynamak.

çocukların enerjisini boşaltalım derken biz kendi enerjimizden kaybedeceğiz...hayır onlar uyuyup kalacak ama bizlerin yapacak daha çok işi var:((

bızım onların hızına yetısmemıs nerdeyse ımkansız evın halını dusunemıyorum tıtız bır anne olarak cıldırırım herhalde kı benım oglumda bı okadar dagınık bı cocouk

ahh o konuda ben çok muzdaribim.benim oğlum 9 ayına kadar kös kös oturdu meğerse içinde bir canavar yetiştiriyormuş,10 aylıkken bir patladı pir patladı,şimdi 17 aylık ve ben onunla oynamaktan öyle çok yoruluyorumki, akşamları ondan erken yatıyorum
yada onun dağıttığı yerleri toplamaktan veya ona dur çüş demekten,
dışarı çok çıkarıyorum,ama dışarıdada enerjisine yetişmek mümkün değil
teşekür ederim aktivite fikrin için

Yazın enerji boşaltmak daha kolay da kışın bu iş biraz daha güçleşiyor.Evlerde vakit geçirmek iyice zorlaştı.Benimde 2,5 yaşında bir kızım var ve acayip derecede hareketli işin en zor kısmıda bulduğum aktivitelerden çok çabuk sıkılması.Tam resim yaparken birden kendimizi yatağın tepesinde zıplarken bulabiliyoruz.Bütün gün top oynamaktan,resim yapmaktan,saklambaç oynamaktan ve evin içinde koşturmaktan halim kalmıyor evin işlerinide ancak kızım öğlen uykusuna yattığında yapabiliyorum tam ayaklarımı uzatıp dinlenmeyi düşünürken kızım tekrar uyanıyor hayır olamaz diyorum ben daha dinlenemedim ve tekrar aynı şeyleri yapmaya devam.Ben ne zaman dinlenicem bana söylermisiniz...Tüm yaramazlıklarına rağmen kızım benim herşeyim ve onu çok ama çok seviyorum.İyi ki varsın meleğim

Gerçekten bu kadar oynayabiliyor musunuz..
Çalışan anneler ne yapsın..
Oğlum o kadar huysuz ve inatçı ki... Hiç bir zaman isteği bitmeyen ve ne yaparsan yap yine de memnun olmayan bir çocuk.. Akrep burcu çocukları hep huysuz ve memnuniyetsiz oluyor.

çocukların enerjisini boşaltalım derken biz kendi enerjimizden kaybedeceğiz...hayır onlar uyuyup kalacak ama bizlerin yapacak daha çok işi var:((

:))) çok güldürdün beni haklısın valla çocuk olmak varmış sorumluluklar büyüdükçe bizle büyüyor...

mrb kadınlar kulubu gecte olsa aranıza gelmek güzel.bende aynı derten şikayetçiyim oğlum 1 yaşında ama içinde inanılmaz derecede enerji var ve ben bunu nasıl attıracagımı bilemiyorum.:emir_bebek:beni aşırı derece yoruyor :emir_bebek:

enerji demek = oğlum demek
inanamıyourm bu çocuktaki enerjiye .daha 20 aylık ama ne bedeni duruyor nede dili
akşam 18:30 da işten geliyorum gece 12 ye kadar 5 dakika dahi oturmuyoruz..
sürekli hareket halindeyiz saat 12 uye yaklaşında ayağımda sallıyarak uyutuyorum ama bu seferde vucudu sabit kalıyor dili başlıyor çalışmaya.
anne lamba,aç,kapat
kapı aç,kapat,
araba,top bilmem bilmem ne sayısız kere aynı şeyler aynı cevaplar...
yaklaşık yarım saatte uyuyor
bi sigara içiyorum saat oluyor 12:30-01:00 aralığı
gece minimum 3 kere kalkıyor
sabah 6 da ben kalkıp işe gidiyorum.
akşam banyo yaptırıp biraz rezene veriyorum rahat uyusun diye..rezene bizimkinde redbull etkisi yapıyor

çocuk büyütmek çok zevklidir. 2 çocuğumuz var. ben günlük programla hareket ediyorum. çocuklarım en çok kendi özel zamanlarında mutlular. oğlum tek başına oynayacağı zamanı bekelr sürekli. sizede tavsiye ederim. küçük çocuğunuzu tek başına kalıp oynamaya alıştınız. mutlu olursunuz. mutlu edersiniz.

yok yok ne yaptıysam bu enerji boşaltma işinde başarılı olamadım.Bu çocukta nasıl bir enerji var böyle aklım almıyor.Neredeyse düz duvara tırmanıyor .Birgün özellikle tramboline götürdüm akşama kadar atlasın zıplasın enerjisini boşaltsın uyurda bende işlerimi hallederim diye ama nerdee.sanki trambolinde ben zıpladım benimkinde tık yok son gaz evde dekorasyon işlerine devam .Benim yaptığım işi beyenmiyormu nedir herzaman arkamdan kendi düzenine çeviriyor.:52:

Son düzenleme:
ben artık pes ettim herşeyi oluruna bıraktım :ssz: ay zaten laf anlamıyor bide bağırmakdan dur oğlum demekten nefesim kesiliyorrrr canları sağolsundaaa ne yapalım onlarda birgün durulacak :1:

Gerçekten bu kadar oynayabiliyor musunuz..
Çalışan anneler ne yapsın..
Oğlum o kadar huysuz ve inatçı ki... Hiç bir zaman isteği bitmeyen ve ne yaparsan yap yine de memnun olmayan bir çocuk.. Akrep burcu çocukları hep huysuz ve memnuniyetsiz oluyor.

<Benim kizimda akrep burda tam tersi cok kolay seviniyor cok duygusal bazen uysal bazen hircin suyuna gidersen tatli dille herseyi yaptirabiliyorum ama bagirirsam o benden cok bagirio :))) ögrenmeyi cok seven bi cocuk... Biz bütün yaz boyu oyunlar oynadik yakartop evde kaldigimizda yagmur yagdiginda uno kagitlari oynadik resim yaptik yapboz yaptik yerlere yattik yuvarlandik bunu her aksam yapiyoruz ben yorgunluktan ölüyo olsamda iki cocuk birden yere yattigim an üstümdeler :))

Back