• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi

Çok mu zor bir işlem?

Zor değil ancak çok stres olursanız mide hızla açılıp kapanıyor ve düzgün bir görüntüleme yapılamıyor, doktor görüntüyü alana kadar işlemi uzatıyor. Zor değil ama bulantı refleksini tetikliyor. Uyutularak yapılanda zaten bildiğiniz narkoz değil, hafif bir şey veriyorlar uykuyla uyanıklık arası kalıyorsunuz, eziyet çekmeye değmez

Özelde yaptırmanızı tavsiye ederim, bende yaptırmıştım Kocaeli’de ama Çok bir para vermemiştik bir araştırın isterseniz. Bende sizin gibi panik bir insanım çok korkuyordum. Boğazıma acı bir sprey sıktılar, yan yat dediler. Hayal meyal doktorun gelişini gördüm sonrasını hatırlamıyorum bile 10 dklık bir şeydi. Çok memnun kaldım.

Çok mu zor bir işlem?

Valla ben cok zorlandim ztn bos mideyle durup o safrayi kusmak berbat doktorun ustu felan batmisti 🙈 mesela iki kez tee yapıldı birinde bayiltildim digerinde yari uyusturuldum ama endoskopi oyle degil sadcee bogazina vi sorey sıkıyorlar tmm gerci hastaneye gore degisir bide bilmedigim bise olduğu icin cok korkmustum ben insan bunyesinedr gore degisir bence

Valla ben cok zorlandim ztn bos mideyle durup o safrayi kusmak berbat doktorun ustu felan batmisti 🙈 mesela iki kez tee yapıldı birinde bayiltildim digerinde yari uyusturuldum ama endoskopi oyle degil sadcee bogazina vi sorey sıkıyorlar tmm gerci hastaneye gore degisir bide bilmedigim bise olduğu icin cok korkmustum ben insan bunyesinedr gore degisir bence
Anladım çok teşekkür ederim.Tekrar geçmiş olsun.

Merhaba KK'nin değerli kadınları,ben daha önce mide rahatsızlığım için konu açmıştım.Doktor kesinlikle endoskopi yaptırmalıyız dedi ancak hastanede uyutarak endoskopi yapılmadığını söyledi.İstanbul Avrupa yakasında endoskopiyi uyutarak yapan hastaneler var mı acaba?
Diğer türlü endoskopide çok zorlanacağımı düşünüyorum.
Anneme perşembe günü Haseki araştırma hastanesi nde yaptırdım erken randevu verir mi bilmem ozellerde 850 TL civarıydı kolonoskopi endoskopi yapıldı uyutuldu birşey hissetmemis

hayır yok ama korkuyorum.Tam olarak nasıl yapılıyor endoskopi?Çok hissediyor musunuz?
Tabii hissediyorsun. Bir boruyu (ince bir boru) ağızdan veriyor. Sakin kalıp burnunuzdan nefes alşverişi yapmanız gerek. Kendinizi kasmamalısınız.

Ben de yaptıracağım canım özel Okmeydanı hastanesi anestezili dedi yüksek bı miktar da ücret yok ama yarı uyutulma nasıl oluyor öyle olursa istemiyorum ben çok korkuyorum çünkü zaten mide rahatsızlığı yeteri kadar korkunç bişey bide o zor anları yaşamak istemiyorum

Nasıl yaptircaksiniz yani hangi hastane de ben virüs korkusundan hastaneye flan gidemiyorum şikayetlerim hala devam ediyo napicam şaşırdım valla
Ben gecen gun yaptirdim. Ozel hastanede tedbirleri cok iyi almislardi. Uyutularak yaptilar hicbir sey hissetmedim

Back