• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi

lbluedaisyl

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
20
4
6
24
Merhaba. Geçen hafta pazartesi günü endoskopi oldum. Mideme baktılar. Şikayetlerim karında şişkinlik, gaz, geğirme, mide bulantısı, ağrı... gibi şeylerdi. Okuldayken çok zorlanıyorum çünkü gaz tutmak aşırı zor birşey oldu benim için bu aralar. Okulda hep fermuarım açık gezerim karnıma baskı yapmasın diye. Çok çaresizim. Çok kötü bir duygu. Hep kıvranıyorum okulda. Ani geliyor bu baskılar. Sanki 5 dk arayla geliyorlar bu baskılar. Tuttuğum zamanlar da sanki çîkmak için başka bir yol arıyorlar ve geğirme hissi geliyor. Gazın kokusu önceden normaldı bu aralar feci bir şekilde bozuldu. Endoskopi olduktan sonra bir sorun olmadığını söyledi doktor. Sadece midemde sivilceye benzer birşey varmış. Ondan bir örnek (?) alıp biyopsiye yolladı. Birde bana birkaç hap verdi (hiçbiri de işe yaramıyor). Bende bunun ne olduğunu bilen bir doktor varmıdır diye buradan sormak istedim.

v6gAmR.jpg

Geçmiş olsun öncelikle ,bu işkem nasıl oldu anlata bilirmisiniz
Çok kötü gerçekten bende endoskopi olmuştum herkesi öyle etkilermi bilmem ama ben çok etkilenmiştim. Bana boğazdan bir sprey sıkıp kurbanlik koyun gibi yatırdılar başımdan iki hemşire tuttu doktor kızdı artk daha fazla kıpırdarsan mideni delicem diye incecik uzun bir boruyu (ucunda kamera var) ağzınızdan midenize kadar sokup bakıyorlar hoş olmadi anlatmasi ama kabaca böyle yani

Çok kötü gerçekten bende endoskopi olmuştum herkesi öyle etkilermi bilmem ama ben çok etkilenmiştim. Bana boğazdan bir sprey sıkıp kurbanlik koyun gibi yatırdılar başımdan iki hemşire tuttu doktor kızdı artk daha fazla kıpırdarsan mideni delicem diye incecik uzun bir boruyu (ucunda kamera var) ağzınızdan midenize kadar sokup bakıyorlar hoş olmadi anlatmasi ama kabaca böyle yani
Bende ağzımdan oldum. Ama genel anestezi ile oldum. Geçen hafta oldum ben. Sen ne zaman oldun?

Geçmiş olsun öncelikle ,bu işkem nasıl oldu anlata bilirmisiniz
Sağolun. Genel anestezi ile oldum. O yüzden hiç birşey hissetmedim ve hatırlamıyorumda. Ağzıma parmak kalınlığında uzun ve ucunda kamera bulunan bir tel/boru (tam olarak ne deniyor bilmiyorum) soktular. Incelediler miğdemi. Bugün doktorla konuştum. Birşeyim yokmuş. Stresten kaynaklanıyor yaşadığın sorunlar dedi.

Sağolun. Genel anestezi ile oldum. O yüzden hiç birşey hissetmedim ve hatırlamıyorumda. Ağzıma parmak kalınlığında uzun ve ucunda kamera bulunan bir tel/boru (tam olarak ne deniyor bilmiyorum) soktular. Incelediler miğdemi. Bugün doktorla konuştum. Birşeyim yokmuş. Stresten kaynaklanıyor yaşadığın sorunlar dedi.
Çok geçmiş olsun benimde midemde problem var o yüzden endişeliyim

Back