- 1 Aralık 2016
- 3.643
- 8.473
- 158
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Ben 15 yil evvel bir universitede yaptirmistim. Once kolumdan asi gibi bir igne yaptilar. Sersemledim. Sonra yan yatirdilar ucu delik makaraya benzer bisi veriyorlar agzina isir diyorlar. Onun icinden ince bir hortum yolluyorlar Ilk anda anlik bir mide bulantisi oldu. Sonra bakildi iste. Uyusma gectikten sonra bogaz agrisi olmustu bende. O gun dogru duzgun bisi yiyemedim. Korkulacak bisi degil. Cok gecmis olsun simdidenmerhaba, aranızda endoskopi yaptıran var mı?
1 haftadır süren bir rahatsızlığım var safraya böbreklere falan bakıldı, ilaç iğne verildi geçmedi, eğer geçmezse endoskopi yapacağız dedi doktor. Yarın olacak büyük ihtimalle.
Ve açıkçası bu beni ürkütüyor.
Ne kadar sürer, narkoz almak istemiyorum acır mı? Acıdan ziyade mide bulantısı olmaz mı? Ya kusarsam? Kustuğumda soluk borum tıkanmaz mı?
Çok araştırıyorum 2 gündür ama insan yine de güncel bir kaç şey duymak istiyor.
Şikayetim ise mide bulantısı, baş dönmesi, karın şişmesi, geğirme.
Ekleme: bir de bende panik atak var acaba panik yapıp kötü sonuçlara sebebiyet verir miyim?
Eğer yapılması gerekse geciktirmeden yaptırın hastalık kronikleşmesin.
Ben yıllarca korktum kaçtım.
Sonuç +hastalık olarak çıktı karşıma
Hiç korkmadan endoskopinizi yaptırın
Bende 5 yıl kadar önce midemde yanma ve olur olmaz yer ve zaman da geğirme vardı çok sık oluyordu. Ozaman dahiliye ye gittim karnıma ultrasonda baktılar mesane dolu olması gerek sonucu hatırlamıyorum iki tane hap verdi perhiz önerdi hap bitince benim şikayetim de bitti ama ben perhiz hiç yapmadım
Geçtiğimiz Eylül ayında benim şikayetler yine başladı bu sefer gastroenteroloji bölümüne gittim. Şikayetimi söyledim tahlil ve endoskopi istedi hiç tereddüt etmeden randevu aldım devlet hastanesine gidiyorum aç gittim lokal anestezi ile yapıldı, Çok rahat geçti endoskopi için ağzına sprey sıkıyorlar yutacaksın dediler sol tarafıma yan yatırdılar ayaklarını karnıma doğru çekiyorsun (cenin pozizyonu) ağızlık verdiler bir doktor iki hemşire var hatta doktorumuz bak iç organlarını ekranda gör dedi. Ucunda kamera olan hortumla ağzından girildi bu arada mümkün olduğu kadar öğürmemek gerek (miden kalkıyor kusacak gibi oluyorsun) ağzına acı su gelince tükürüyorsun plastik kap ve peçete verdiler
Sonuç midede gevşeklik, midede ödem, reflü, mide ülseri çıktı. Şimdi perhiz halindeyim çok rahatım ilacımı kullanıyorum
Sakın geciktirmeden hemen yaptırın.
Ben 15 yil evvel bir universitede yaptirmistim. Once kolumdan asi gibi bir igne yaptilar. Sersemledim. Sonra yan yatirdilar ucu delik makaraya benzer bisi veriyorlar agzina isir diyorlar. Onun icinden ince bir hortum yolluyorlar Ilk anda anlik bir mide bulantisi oldu. Sonra bakildi iste. Uyusma gectikten sonra bogaz agrisi olmustu bende. O gun dogru duzgun bisi yiyemedim. Korkulacak bisi degil. Cok gecmis olsun simdiden
Çok teşekkür ederim canım allah şifalar versin.Teşekkürler arkadaşlar ben yaptırmadım maalesef korktum. Başka doktora daha gideceğim fakat bir türlü fırsat bulamadım. Her şeyin hayırlısı herkese çok geçmiş olsun.
Hayır maalesef ki yaptırmadım ama tabiki kaçamadım bundan sanırım 25 Temmuz'da yaptıracağım Allah nasip ederse.Geçmiş olsun yaptırdınızmı endoskopi ?
Hayırlısı olsun inşallah benimde endoskopi yaptırmam lazım bende panik atak var kaçıyorum kaçabildiğim kadar...Hayır maalesef ki yaptırmadım ama tabiki kaçamadım bundan sanırım 25 Temmuz'da yaptıracağım Allah nasip ederse.
Evet bende de panik atak var ama kendimi alıştırıyorum :))Hayırlısı olsun inşallah benimde endoskopi yaptırmam lazım bende panik atak var kaçıyorum kaçabildiğim kadar...
Haber ver olurmu nasıl geçtiğini anlat Allah kolaylık versin...Evet bende de panik atak var ama kendimi alıştırıyorum :))
Teşekkür ederim, haber veririm tabiki. İnşallah güzel geçer :)Haber ver olurmu nasıl geçtiğini anlat Allah kolaylık versin...
Uyutuyorlar duymuyorsun bile
Uyandiginda bogazinda hafif bir agri oluyor o kadar
Korkacak bisey yok yani
Merhaba birşey sormak istiyorum bu uyutma işlemi nasıl okuyor yani narkoz gibi saçmalıyor insan
Nasıl geçti?Teşekkür ederim, haber veririm tabiki. İnşallah güzel geçer :)
Hayır yaptırmadım. Doktorum endoskopi istediğinde gebeymişim. Ama bilmiyordum gebe olduğumu. Korktum yaptırmadım. İyiki de yaptırmamışım.Nasıl geçti?
Yaptırdınız mı,endoskobiyi?
Kesinlikle korkacak bir durum yok.Hayır yaptırmadım. Doktorum endoskopi istediğinde gebeymişim. Ama bilmiyordum gebe olduğumu. Korktum yaptırmadım. İyiki de yaptırmamışım.
Doğum yaptıktan sonra zaten kaçış yok hem endoskopi hem kolonoskopi yaptıracağım inşallah. Teşekkürler.Kesinlikle korkacak bir durum yok.
Bence ertelemeyin ve bir an önce yaptırın derim.
Ben 5 defa endoskobi yaptırdım.2 tanesi araştırma hastanesinde oldu. Araştırma hastanesinde uyutmadan yaptılar. Agrı olmuyor. Sadece aşırı derecede miden bulanıyor ve ögürüyorsun. Benim zorlanmaktan gözlerime kan oturmuştu ve ses tellerim zarar gördüğü için, bir kaç gün kısık sesle dolaştım
3 tanesi de, devlette yapıldı.Devlet Hastanesin de, kolunuzdan damar yolu açılıyor. Bogazınıza fışfış sıkılıyor. Tadı çok acı, onu yutuyorsun ki, bogazın uyuşuyor ve agrı hissetmiyorsun.Kolunuzdan igne yapılıyor ve sizi yan yatırıyorlar.Yattıkdan sonra size,''Gözlerinizi kapatın'' Deniliyor ve siz o an yarı baygın duruma geçiyorsunuz ve hiç bir şey hissetmiyorsunuz. Tamam kalkabilirsiniz, cümlesi sonucu kendinize gelip ayağa kalkıyorsunuz. Toplam bu işlem 3 veya 5 dk sürüyor. Bu 3 dakikalık işlem için, narkoz almaya hiç gerek yok.O geçici baygınlık veren,hafif uyuşturucuyu almak da, aynı sonucu veriyor sonuçta
İki işlemi de, tecrübe etmiş birisi olarak size nacizane tavsiyem bu olur sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?