• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriyum (rahim iç zarı) kanseri

duta

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhabalar, 41 yaşındayım çocuğum yok rahim içi biyopsi ile endometriyal adenokarsinom grade2 çıktı, yani endometriyum kanseri olduğumu öğrendim. Dr rahim ve yumurtalıkların alınması gerektiğini söylüyor. Rahimde çok myomlar olduğu için progestin tedavisini de pek önermiyor çünkü yaş faktörü ve myomlar süreci uzatacaktır diye düşünüyor. Çok kararsızım hemen ameliyat olup rahim yumurtalıklar alınsın mı yoksa yumurtalıklar kalsın mı . Bu ameliyatı olan var mı . Eğer çocuk isteği varsa dr ilaçlı mr istedi invazyon yoksa deneyebiliriz dedi. Ne dersiniz hanımlar? Bu ameliyatları olan var mı çok korkuyorum hem de çocuk isterken hiç denemeden ameliyata girmek de üzücü geliyor. Bir yandan eşim çocuk istemiyor. Her şey çok karmaşık geliyor.

Ne yaptınız acaba bende yenı ameliyat oldum yasım 31 5 yasında bı kızım var onun ıcın rıskı göze alamadm

Çok geçmiş olsun sizin sadece rahim mi alındı yumurtalıklar da alındı mı? Ameliyat sonrası zorlu mu ? Ben de ameliyat olacağım ocağın ilk haftası.

Çok geçmiş olsun. Vajinal usg de şüphelendi mi de biyopsi aldı acaba? Yoksa usgniz normalmiydi

Usg den şüphelenmemişti myomlar görünüyordu sadece. mr da ilaçsız çekildi ve orda da myomlar göründü sadece. Dr bir de biyopsi alalım diyince çıktı

Usg den şüphelenmemişti myomlar görünüyordu sadece. mr da ilaçsız çekildi ve orda da myomlar göründü sadece. Dr bir de biyopsi alalım diyince çıktı
Çok geçmiş olsun 😔 Rutin senelik jinekolojik muayene yeterli diyorlar kim durduk yere rahim içi biyopsi yaptırır ki gerçekten. Gidiyoruz böyle şeyler istemiyorlar böyle hikayeler duyunca da insan her şeyle karşılaşabileceğini görüyor. İnşallah erken yakalamışsınız bir an önce biter gider sağlığınız için en uyhun olan neyse ona karar vermek en güzeli

Adetim bitiyordu 1hafta 10 gün sonra tekrar başlıyordu. Çok yoğun kanama olmasa da son dönemlerde sürekli regl oluyordum. Bu sebeple dr mirena taktırmayı önerdi o arada da biyopsi yaparız dedi mirena taktırmasam da iyi ki biyopsi aldırmışım diyorum.

Back
X