Merhaba. Öncelikle 28 yaşındayım. 1 yıllık evliyim. Yavaştan çocuk yapmayı düşündüğümden genel kontrol için doktora gittim. Genel olarak sorun olmadığını 17 mm yumurtam olduğunu, bir kaç gün içinde çatlayacağını söyledi.fakat rahim duvarı kalınlığının 15 mm olduğunu , adet dönemine girecekmiş gibi bi kalınlığının olduğunu söyledi. Adet döneminde tekrar gel bi bakalım dedi. Tabi bu konu kafama çok takıldı. Nedir bu rahim kalınlaşması. Benim yaşlarımda bir sorun oluşturur mu? Gebeliğe engel olur mu? Doktorum gebeliğe engel olmaz dedi ama korktum. Bu dönemde adet dönemimde şöyle bi farklılık vardı. Normalde ağrı ile birlikte adet kanamam olurken bir kaç aydır önce hafif karın ağrısı ile kahverengi leke geliyor sonra 1-2 gün içerisinde normal adet kanaması oluyor. Kanama 3-4 gün sürdükten sonra kahverengileşiyor ve kahverengi akıntı olarak sürüyor. Toplamda bu süreç 10 gün falan sürüyor. Yani 10 gün sonra normal akıntım oluyor. Reglim düzenli aralıklarla oluyor.Diğer bi sorum da şu. Benim yaklaşık bir senedir belim kasıklarım falan ağrıyor. Bir sorun yok diyorlar ama ben dış gebelik falan mı oldu da hem ağrım oluyor hem bu rahim duvarı kalınlaşması mı oldu diyorum. Dış gebelik olsa hamilelik kan testinde ya da ultrasonda çıkardı dimi? Yani dış gebeliğin 1 yıl gibi bir süre gizli kalması görünmemesi mümkün değil. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için