endometriozis ve tüp bebek.. yardım...

aysenfb

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
51
0
merhaba arkadaşlar,

kısaca hikayemi anlatayım. 5 ay önce çikolata kisti nedeniyle laporoskopi oldum. kistler alını fakat ameliyat sırasında 4. evre endometrizis olduğu ve birsürü yapışıklık olduğu görüldü. Doktorum yapışıklıkları kısmen giderdiğini fakat deformasyon olduğunu söyledi. en büyük şansımın tüp bebek olduğunu söyledi. tekrarlamasın diye 3 ay zoladex iğne oldum ve geçici menepoza girdim. ekim ayında tüp bebek tedavisine başladık. çok az yumurta toplandı ve orta kalitede idi. neyse sonuç negatif. bu arad ben merkez araştırmaya başladım 2. deneme için. bal-çörekotu-tarçın karışımları falan kendimi 2. denemeye hazırlarken geçen gün doktora gittim. acaba ne durumdayım diye. ve doktordan ağlayarak ayrıldım. çikolata kisti tekrarlamış şu an 3 cm bir çikolata kistim var.ve ben karmakarışık oldum. şimdi yine laporoskopi olup tekrar aylarca beklemem mi gerekiyor. yoksa bu kistle tüp bebeği tekrar denemem mi gerekiyor. benim gibi durumda olan varmı acaba bana fikir verebilecek. 4. evre endometriozis olup tüp bebek yaptıran ve hamile kalan varmıı?

Merhaba aysen bende sana hikayemi anlatayim.yazini okuyunca kendimi gordum sanki. Bende 3 yildir endo ile ugrasiyorum ve kucuklugumde gecirdigim baska ameliyattan dolayi karin ici yapisik dendi.7 cm ile cikolata kistinden laporoskopi oldum.6 ay sonra tekrarladi 3 cm oldu tup yaptirdik olmadi ve kist gitgide buyudu.aradan 1 yil gecti ben dogumkontrl haplari kullandim cesitli kuculur diye olmadi ve 6 cm kisle dondurulmuslari denedik yine tup yaptirdik ve suan 10.gunum test yaptim pozitif cikti :) insallah devami gelir bizim gibi endolulara umit olurum cunku biliyorum cok zor bi hastalik ameliyatmi tup mu diye insan kafayi yiyor.

kızlar bende endoluyum size hikayemi anlatmicam çünkü çok uzun ben 18 yaşında evlendim şimdi 31 yaşındayım evlendiğim günden beri bu dertle uğraştım 2 kez amaliyat vesaire tabi yapışıklıklar yumurta rezervinde azalma herşeyi yaşadım 2 kez aşılama 3 kez tüp tabi çocuğumda olmadı tekrar tüpdenedik ve şimdi 23 haftalık hamileyim ama bu endonun bıraktığı hasarlar hala devam ediyor çok zor ağrılı gebelik geçiriyorum karnım büyüdükçe yapışıklıklar gerilip ağrı yapıyormuş yani bu endo hiç rahat bırakmıyor rabbim hayırlı evlatlar versin maralinizi bozmayın rabbim yeterki istesin gerisi boş endo felan halt etmiş rabbim yardımcınız olsun

arkadaşlar merhaba ,bende endoluyum , sizin gibi bende aynı süreçlerden geçtim yaşım 33 ilk tüp denemem geçtiğimiz aydı ama olmadı,şubatta tekrar denemek istiyorum .inanın umutsuzdum ama sizi okuyunca birden heyecan bastı ,demek oluyormuş dedim bana umut verdiniz teşekkürler.

canım benim sakın üzülme rabbim istesin yeterki bende çok çektim bu endodan çok şükür rabbime şimdi hamileyim ama tedavide acele etmek lazım yani malesef yumurtalıklara zarar veren bi hastalık malesef ben sağ yumurtamı kaybettim sadece solda vardı oda 5 tane ama rabbim nasip edince oluyor inşallah sen ve diğer arkadaşlarımda en kısa zamanda tadar bu duyguyu

arkadaşlar çok saolun yazdıklarınız için sizin hikayeleriniz içimde az olsa umut ışığı yakıyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun. Şöyle tuhaf bir durum var. endo'lu olanlar adet döneminde çok ağrı çekiyorlarmış. bende ağrı yok denecek kadar az.Sadece adet döneminde 2 gün acayip şiş hissediyorum kendimi.tuhaf..

merhaba bence tup denemeden once bikac ay dogumkontrol hapi kullan baskila kisti ben oyle yaptim sigara alkol vs hic birsey kullanmadim bunun yanindada..bunlar cok onemli cunku endo icin..dualarim sizinle insallah 2.sinde olucaktir, dondurulmusmu deniyceksiniz

canım ya sağol umutluyum Allahın izniyle 2.de tutacak. isteyen herkese nasibolsun inş. hamileliğin hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım.

Merhaba canım,daha önce kullanmıştım yine kist için d.kontrol hapı fakat tüp b. tedavisi için hormonları da baskılıyo ve bu yüzden 3 ay geç başlamıştım tedaviye ve bildiğim kadarıyla yanlışsam düzelt d.kontr.hapları endoyu geçirmiyor sadece büyümesini önlüyormuş. yani temizlemiyo ancak ya gebelik ya menapoz.
sigarayı bıraktım kısa zaman önce. sigarada arttırıyormuş endoyu. malesef dondurulacak kadar embiryo olmadı yani bütün süreci baştan yaşayacagım .
olsunda tek. sen hamileydin galiba Allahım sağlıkla kucagına almayı nasibetsin.

Cnm benim bugun 12. Test gunum 9.gun idrarda pozitifti 💗bugunu zor bekledim hatta uyuyamadim.birazdan gidecegim hastaneye.hersey kismet cnm allahin izniyle yasamamiz gerekiyorsa yasayacaz bu mutlulugu.sen nerede basliycan 2.denemene.kisti dert etme yokmus gibi davran ve korkma benim 4. Transfer gunumde kist okadar cok sizladiki cok hissettim.ve olmadi kesin diyodum ama test yapinca sokk olduk.o yuzden rahat ol hersey olacagina variyo sonucta.allah herkese yasatsin insallah o guzel duygulari hepbirlikte sevilenelim.

arkadaşlar bende endoluyum açık amelyat oldum 6 ay menepoz oldum ama tekrarladı daha sonra tüp bebek tedavisi gördüm yumurta gelişmedi iptal oldu 3 ay sonra tekrar denedik her şey yolunda gitti ama benim çok fazla küçük kistim varmış 3 yumurta embiryo oldu 2 sini transfer ettiler malesef tutmadı adet oldum çok güzel di hem olumlu konuştu dr um 3 tranfer etmedim ki üçüz olur taşıyamazsın diye kısmet değilmiş inşallah rabbim bizlerede sağlıklı bebekler naip eder

şimdiden hayırlı olsun çok sevindim sen ve diğer arkadaşlar umut ışığısınız benim için,diğer yazında okudum 6cm.kist ile hamile kalmışsın sanırım bu mükemmel ,bu mucizemiz bizim ,bu gerçekten bir mucize.
ben izmir kent h. de israil aruh a yaptırdım ,memnun kaldım ama 2. de ne yaparım bilmiyorum .sen nerede yaptırdın,birde transferden sonra malum tuvalet için hemen kalktın mı ? bu takıldı benim kafama da ,ben wc gittim sonra yarım saat dinlendim ,herkesin farklı olmuş trasfer sonrası ,senin nasıldı bahseder misin.

AKadaslar Merhaba

Herkese teker teker Tesekür ederim bu konuuy acanada ve Basarili Hikayelerinizide okumak insana bir isik ve Güc verd. Rabbim Her isteyene isallah sag saglim kucagina bebeklerinizi verir .

Kisa bende Hikayemi anlatmak istiyorum Bendede Endo var hemde 4 evrede simdiye kadar sanirim 5 Kez labroskopie oldum en son Kasim ayinda olmak zorunda kaldm ve bor Tüp yolumu aldilar . Kendimi cok kötü hissetmisdim Doktorum bunu baa dediginde simdikde Endom tekrarlamamasi icim Visanne kulaniyorum. Ben Simdiye kadar 3 Tüp bebek yapdirdim hepsi neyasiki olumsuz sonuc aldim . Sadece en son Tüp Bebek tedavimde neyasiki Kimyasal Gebelik yasadim neden olur bilmem ama cok kotüydü benim icin positiv alipda sonradan kaybetmek . Su anda Visanneyi ku
anicam ve seneye subatda gene baslicaz Tedaviye hayirlisi artik......

tesekkrler arkadasim hepiniz icin dua ediyorum zor bir hastalik..ama inanmak gerek herseyin hayirlisi hersey allahtan sonucta...3 yildir cok ugrastik bizde..allahtan evlendikten hemen ertesi hafta ogrendim hastaligimi ve tedaviye basladik..simdi butun arkadaslarimi zorla kontrole gonderiyorum doktora....

ben ilk tup bebek yaptirdigimda tutmadi cunku bana gore hic dikkat etmedim normal hayatima dondum oyle dedikleri icin...ve bunun icin hep kendimi sucladim...
1 yil gecti aradan 2.denemeye karar verdik ama oncesinde 1 yilda macun,sogan suyu, dogum kontrol hapi ictim 3 ay araliksiz regl olmadim falan birsuru sey denedim...ama malesef kuculmedi...ama biyerde okumustum tup oncesi en azindan hap kullanin baskilayin diye...cunku bu kist ozaman sivi salgilamiomus yaziodu..ve hapi biraktim 2 ay sonra tup icin tedaviye basladik....tabi ben isimden falan ayrildim bu hastalikta stres olmamasi gerekli diye....yani herseyimizle buna yoneldik....

transfer gunu cok su icmedim 3 bardak ictim ki cikinca yatabileyim diye...transfer yapildi koyduklari yerde 10 dk rica ettim yattim ameliyathanede :) sora sedyeye aldilar ama hic kipirdamadan yatarak gectim...ve yatagimada oyle gectikten sonra 1 saat yattim tualetimide tuttum...1 saat sonra dayanamdim ama surgu istedim yine kalkmadim...hastanede 3 saat yattim...arabayla eve giderken yattim...evdede wc disinda kalkmadim...hergun ananas yedim...bol su ictim..gunde 3 kez ostrojen hapi ve pregestoran jel uyguluyorum tutunsun diye...ilk uc ayda kullanacam o jeli...yani boyle canim herkes yatmakla alakali degil desede benim icim boyle rahat etti...

özgecim hangi merkezde yaptırdın tüp bebeği doktorun kimdi bende 2 senedir çekiyorum bu hastalıktan iyi bir yönlendirmeye ihtiyacım var

sağol canım.bende pek dikkat etmedim normal hayatıma devam ettim,ertesi gün işe başladım dikkat ettim de öyle dinleneyim diye yatmadım ,normal hayata devam dediler. 2. de malum daha hassas olacağım bu konuda.negatif i görünce neler hissettim nasıl derin bir hayal kırıklığı yaşadım ben bilirim,bir de benim gibiler,bu yüzden 2.de çok daha hassas ve dikkatli olacağım . sen tedavini nerede yaptırmıştın ? aklımda olsun kararsızım da . sevgiyle kal.

özgecim hangi merkezde yaptırdın tüp bebeği doktorun kimdi bende 2 senedir çekiyorum bu hastalıktan iyi bir yönlendirmeye ihtiyacım var

kadikoy sifada yaptirdim cnm ama dondurulmuslarim orada oldugu icin mecburen yaptirdim...cok alakasizlar ve bana yalan attilar...2.denememde bana doktor dediki sana 2 emriyo koyacagiz durumun vahim dendi...guya saglik bakanligi toplantida onemli hastalara 2 tane koyabilirsiniz insiyatifinizde demis....
transfer gunu 2 koyduk dedi doktor...ama sonuc almaya gittik kanda cikti pozitif bende dedim aaa ikiz olabilirmi diye... emriyolog tek koyduk sana, yasakki zaten 2 konulmasi dedi...ben tabi hem sevincliyim hem saskin cunku bana 2 dedi ve 50 kez sordum oylemi oyle dediler...

yani pozitif olmasaydi ben onlarin saf gibi 2 koydugunu zannedecektim ve doktora sordum kivirdi ya biri cansizdi falan filan biseyler dedi gitti

yani kesinlikle tavsiye etmiyorum orada bi arkadasimada ayni seyi yaptilar cunku oda 2 beklerken tam transferde tek koyduk dediler...

yinede tabi karar sizin.. saglicakla kalin arkadaslar..

kimseye güven yok ya inanki özge deli olucam gerçekten samimi ticari kaygısı olmayan gerçekten bana yardım edebilicek bir doktor bulamıyorum .çikolata kistim var ve 2 senedir hiç hamile bile kalamadım artık kaldıramıycak dereceye geldim artık bebeğim olsun istiyorumçok şükürki senin pozitif olmuş resmen sana yalan söylemiş doktor seviyesizlik...

merhaba canım, sende benim gibi doktor arıyorsun sanıyorum.bende aynı dertle uğraşıyorum.çikolata kistim alını ama şu an tekrarladı.4. evre endoluyum. kafayı yiyecektim inan.1. tüp denemem de negatifi alınca yıkıldım. izmirde yaptırmıştım. ben balıkesir edremitte oturuyorum.bir şekilde istanbul tüp bebek merkezini duydum önce bana uzak olduğu için düşünmemiştim ama orası hakkında ve aret kamar hakkında o kadar olumlu şeyler duydum ki gidip görmek istedim. kalktım 8 saat yol teptim gittim merkeze. gerçekten çok güzel bir merkez. herkez çok güleryüzlü, ve sistemli çalışıyor. içeriye girdim bi baktım devlet hastanesi gibi o kadar kalabalık ki dedim burada çok beklerim. ama hiç öyle olmadı. neyse uzatmayım aret beyle görüşmem çok olumlu geçti. çok esprili bir adam ayrıca yanında bir de psikolog vardı o da benimle ilgilendi. aret bey beni o dadar rahatlattıı ki sanki çok önemli birşeyim yok hissi verdi. uzun lafın kısası ben çok memnun kaldım uzak olsa da 2. denememi orada yaptıracağım. sen sanyorum istanbul da oturuyorsun. tavsiye ederim bir görüş derim aret beyle. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

arkadaşlar 2. deneme için hangi merkeze bakacağımı şaşırdım ,gerçekten kime güveneceğimizi bilemiyoruz bu bi çare durumda allah yardımcımız olsun en doğru kararı verdirsin. size bir sorum var ist. gideceğim ,sizce acıbadem kadıköy prof.tayfun bağış nasıl tanıyanınız bileniniz var mı? endo.lularda başarı oranı nedir bilen var mı? sevgiyle kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…